Led rasvetljava

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Maj 14, 2013 15:05

ok bom raziskal še okoli stikal. Hecno je ker pri enem "večjih" prodajalcev led svetil, tudi 12V, nimajo običajnega stikala on/off ampak mi ponujajo dimmer ali rgb controler. Vse daljinsko in super truper, samo jaz bi rad navaden knof on/off :roll: .

Luči na stropu pa bi rad enkrat zamenjal, ker sedanje počasi zgubljajo lesk in sem pa tja kakšen šalterček ne dela ravno najboljše. No to ni nujno. Glede razsvetljave motornega prostora pa bi rad izvedel, kar sem se namenil. Kabel sem že potegnil ta vikend tako da samo še priklopim in bo veselo svetilo.

Sicer sem pa bolj na strani tistih, ki jih LED svetloba pri branju moti, zdaj pa sploh, ko vem da LEDice ne svetijo v širokem svetlobnem spektru ampak zelo omejenem.
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » To Maj 14, 2013 15:39

Marchi napisal/-a:Sicer sem pa bolj na strani tistih, ki jih LED svetloba pri branju moti, zdaj pa sploh, ko vem da LEDice ne svetijo v širokem svetlobnem spektru ampak zelo omejenem.

Si prepričan, da tehnologija od leta 2010 (NT proti LED) ni nič napredovala?

Za hec stopi v kakšno Elektronabavo (največ kupujem v KP). Pokazali ti bodo razliko med starimi in novimi ledkami. Presenetljivo! Zares!!
Nad mojo posteljo bo prav gotovo lupaled :lol: .

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti