Kako izbrati primerno Sidro
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
barba čiko
- Poročnik bojne ladje
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
SeaBlade: Sodobno sidro, kakršnih je v zadnjih letih več (Rocna ipd.).
(Tale slikca je pa 'klikable', klik prlje tja, kjer je tudi Pajer1 našel zgorno - pa še cene se da videti...)
Videti je, da vsebuje vse potrebne trike sodobnih sider (vsaj tiste, na katere sem se naučil biti pozoren).
Za te vrste sider velja,
Na desni sliki je videti, da je ta tip tudi obtežen pri konici, kot še nekateri drugi sodobni.
V prispevku s Sailneta je na koncu tudi primerjava precej sider s slikami. Prispevek ima naslov 'anchor wars'
Edit: popravljena povezava na Sea Blade na vrhu
Kot vse kaže še odlično Mušičevo z lokom, a dvema konicama (prilepil MarjanT nižje v tej temi:

(Tale slikca je pa 'klikable', klik prlje tja, kjer je tudi Pajer1 našel zgorno - pa še cene se da videti...)
Videti je, da vsebuje vse potrebne trike sodobnih sider (vsaj tiste, na katere sem se naučil biti pozoren).
Za te vrste sider velja,
- da se hitro lepo vkopljejo tudi, če sidro v začetku leži 'na glavi',
- se ne izpuli oziroma se vkoplje v spremenjeno smer, če se zavrti smer vetra ali toka
Na desni sliki je videti, da je ta tip tudi obtežen pri konici, kot še nekateri drugi sodobni.
V prispevku s Sailneta je na koncu tudi primerjava precej sider s slikami. Prispevek ima naslov 'anchor wars'
Talking about good anchors, the Spade is the reference one in Europe, but very expensive. They have presented recently two more anchors, on for day and occasional anchoring and the other a kind of less expensive Spade. It looks like a mix of a Bugel and a Spade They have called it Sea-Blade.
Edit: popravljena povezava na Sea Blade na vrhu
Kot vse kaže še odlično Mušičevo z lokom, a dvema konicama (prilepil MarjanT nižje v tej temi:

Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Sr Jul 23, 2014 14:25, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Tex napisal/-a:a ni tanajboljši un spodaj desno ?
Za multikultivator je dejansko najboljši. Krasne brazde pušča za sabo
Nazadnje spremenil EDO, dne Po Feb 20, 2012 18:28, skupaj popravljeno 1 krat.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Barba Čiko, videti je, da ga - sea blade - pač nihče od nas še nima, torej lastnih izkušenj še ni.
Za 'piko odret' kr enmu
Delta teoretično
in v praksi
Na tisto prečno palico na sidru se tudi prav lepo nataknejo ušesa na koncu pasarele
Barba čiko, je tole zgoraj vseeno kaj koristilo?
Tole je pa še link na manto, kakršno je kupil Mečarica, da bomo lenuhi (ki se nam ne da vsakič iskat) lahko videli, kakšna reč je to

Za 'piko odret' kr enmu
Delta teoretično
in v praksi
Na tisto prečno palico na sidru se tudi prav lepo nataknejo ušesa na koncu pasarele
Barba čiko, je tole zgoraj vseeno kaj koristilo?
Tole je pa še link na manto, kakršno je kupil Mečarica, da bomo lenuhi (ki se nam ne da vsakič iskat) lahko videli, kakšna reč je to
Correct me if I am wrong, please.
-
barba čiko
- Poročnik bojne ladje
ok, kaj pa pravite na jambo ?
Poznam nekoga,ki ga hvali 100 na uro... pa mitja p ga ima, pa tudi nima pritožb...
http://www.jamboanker.com/

Poznam nekoga,ki ga hvali 100 na uro... pa mitja p ga ima, pa tudi nima pritožb...
http://www.jamboanker.com/

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Tale Jumbo je izpeljanka iz Danfortha... Sidro dobro prime, v pesku celo odlično, samo je pa problem, ker je zelo občutljivo na spremembe smeri... V takem primeru se zelo hitro izkoplje in potem spet traja par metrov, da ponovno prime... V glavnem, ni to za spanje na sidru brez da potegneš štrike na obalo...
Sem pa Jumbota spoznal že pri razvoju... Razvil ga je en jodlar, ne spomnim se njegovega imena sedaj, vendar ga osebno poznam. Izdelava jeklenih modelov je bila v Sloveniji na Koroškem (od tu poznam inovatorja), inox modeli pa so se delali na Kitajskem. Kako je trenutno ne vem.
Sem pa Jumbota spoznal že pri razvoju... Razvil ga je en jodlar, ne spomnim se njegovega imena sedaj, vendar ga osebno poznam. Izdelava jeklenih modelov je bila v Sloveniji na Koroškem (od tu poznam inovatorja), inox modeli pa so se delali na Kitajskem. Kako je trenutno ne vem.
Jaz imam na barki 10kg Bruce, absolutno je premalo! Imel sem namen postavit gor 16kg Delto, kijo je prodajal naš Mitja, vendar sem jo videl na sejmu na Bavariji 34, pa me je kar malo minilo...
Žal Delta nima nič vmes! Ali 10 ali pa 16...
Razen če greš na kakšen ponaredek, recimo Bull, ki mi na oko izgleda zelo zelo podoben, če ne kar isti...
Žal Delta nima nič vmes! Ali 10 ali pa 16...
Razen če greš na kakšen ponaredek, recimo Bull, ki mi na oko izgleda zelo zelo podoben, če ne kar isti...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti