TV na plovilu, digitalni sprejemniki, antene -(zem. in sat)

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

gregstr
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a gregstr » Pe Apr 23, 2010 10:17

A ma kdo izkušnje s tole antenco?
http://www.svb.de/index.php?sid=13df43f ... nid=117643
lp
Uporabniški avatar
nig888
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a nig888 » Po Apr 26, 2010 19:06

Izkušnje so sledeče; za analogni signal je zelo slaba in jo odsvetujem, za sprejem digitalne TV je odlična. Izkušnja je približno takšna kot pri Novincu, analogna slika je bila vedno zanič, s priklopom digitalnega sprejemnika pa je slika kristalno čista...
Lp
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Apr 27, 2010 08:35

nig888 napisal/-a:Izkušnje so sledeče; za analogni signal je zelo slaba in jo odsvetujem, za sprejem digitalne TV je odlična. Izkušnja je približno takšna kot pri Novincu, analogna slika je bila vedno zanič, s priklopom digitalnega sprejemnika pa je slika kristalno čista...
Lp

Se oproščam ampak moram pokomentirat.
Tudi z digitalne plati sprejema je ta antena ravno toliko slaba ali dobra kot je bila prej za analogni sprejem le, da tega sedaj ni opaziti, ker dokler je sprejem pa čeprav na minimumu je slika odlična.

RAZLIKE SE BODO SEDAJ KAZALE V OBMOČJU SPREJEMA IN NE V KVALITETI SLIKE!

Osebno menim, da ta antena ni primerna za sprejem, saj isti rezultat lahko dosežemo, kjer je seveda dovolj signala, tudi z navadno žico vtaknjeno v vtič antene. Popolnoma sem prepričan, da bi bil signal v večini primerov celo močnejši v primerjavi z prej omenjeno slabo instalirano in z (pre)dolgim kablom.
LP
obojan
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a obojan » Če Apr 29, 2010 08:36

malo izven teme, ampak ker ste "stručkoti".....
Ravno v času mundiala bom na dopustu-kamp na jugu Italije.
A mi lahko svetujete najcenejši sistem za gledanje TV tam dol.
(laptopa imam-Windows XP), elektrika pa tudi ni problem.
Hvala za nasvete
Bojan
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Ne Maj 02, 2010 11:14

Obljubil sem, da bom poročal kako se obnaša Hyundai sprejemnik izven marine. Med samo plovbo seveda nisem preiskusil, ker nimam namena gledati TV med plovbo. Zasidran v zalivu v bližini Verude pa deluje brez problema. Signal je konstanten, celo precej italijanskih programov sem ulovil. Kako bo izven večjih mest, po otokih, bom pa videl.
Jadranje je odklop
gregstr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gregstr » To Maj 04, 2010 08:22

nig888 napisal/-a:Izkušnje so sledeče; za analogni signal je zelo slaba in jo odsvetujem, za sprejem digitalne TV je odlična. Izkušnja je približno takšna kot pri Novincu, analogna slika je bila vedno zanič, s priklopom digitalnega sprejemnika pa je slika kristalno čista...
Lp

Mi lahko poveš kam si zmontiral to anteno in kako si speljal kabel?
THX
Uporabniški avatar
nig888
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a nig888 » Če Maj 06, 2010 11:32

Živijo, antene nisem montiral sam zato kakšnih detaljov o tem ne morem povedati. Barko sem že dobil z anteno. Zmontirana je na strehi (na najvišjem delu barke)- gre za malo ribiško kočo... Kabel je napeljan pod notranjo oblogo. Bom naslednji vikend naredil kakšno fotko in jo objavim. Glede sprejema lahko dodatno povem, da sem med prvomajskimi prazniki testiral med Krkom in Rabom in okoli Raba in povsod je bila slika odlična. Nisem probal, če bi z žico dosegel enako (kot piše Nikola Tesla). Skatka moja izkušnja je dobra, če bom imel kdaj voljo in čas bom mogoče probal z navadno žico, da vidim, če je kakšna razlika ali ne.
Lp
gregstr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gregstr » Če Maj 06, 2010 11:38

No, sej jaz nisem želel znanstvene dizertacije na temo te antene, ampak samo ali služi namenu normalnega uporabnika ali ne. Se ne mislim ukvarjat s pičkarijam in testirat z žico v roki. Če pač signala ni ga ni ... jebi ga. Če pa je in je ta odličen pa toliko bolje. 8) Keep it simple.
Hvala za odgovore
akisek
Kontraadmiral
Kraj: Hrastnik

OdgovorNapisal/-a akisek » Če Maj 06, 2010 11:53

Nig 888 zdravo!
Kaj si lovil tam okoli? Katere programe ? Mogoče tudi Slo?
Uporabniški avatar
nig888
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a nig888 » Če Maj 06, 2010 12:31

Slovenskih kanalov žal nisem lovil. Dobil sem glavne hrvaške kanale - HTV1, HTV2, RTL, Nova in še nekaj lokalnih...
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Če Maj 06, 2010 19:15

Zadar in okolica... odlično, signal da te kap, ker je oddajnik na Ugljanu. Ni primerjave, slika je odlična, tudi menuji in vse okoli tega. Po moje 97x boljša od tega kar imam doma na Siol.Tv, kar se kvalitete tiče seveda.

TV je sicer bi kao kupljen z DVB-T tunerjem, ampak potem čudežno ni delal. Kupila sem povsem mali pretvornik v obliki SCart-a s podaljškom....glej sliko

http://www.geotermal.si/dvbt.jpg

Montira se kar na zadnji strani TV-ja in sprejemnik IR za daljinec nalepimo nekam na ohišje TV-ja da zagotovimo sprejem. Daljinec je bolj kot ne brezvezen a dela. Problem je edino v napajanju, ki je preko ločenega napajalnika 220-> 5V. Beda. Trenutno sem ga odprl in iščem parametre o dejanskem napajanju naprave, izdelal bom pa kar pretvornik iz 12-> nižjo napetost.... tako, da bo delovalo tudi brez omrežne napetosti.

omogoča še igranje igric, ki so v napravi nameščene, kalkulator in seveda pregeldovanje slik iz USB ključa, kakor tudi gledanje filmov preko USB-ja...

Cena 219 HRK.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
primula
Kapitan
Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a primula » Če Maj 20, 2010 23:53

Nikola Tesla, zanima me če si testiral
dvbt mpeg4m top view,
ki ga v slo prodaja: elstik, sl.gradec (www.elstik.si)
primula
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Maj 21, 2010 06:47

Pozdravljen.
Ne nisem tega testiral, ker nisem imel prilike. Kupil sem jih "samo" 6.
Tisti najcenejši verjetno nima selektivnega tunerja. Na tvojem mestu bi startal na vsaj tistega malce dražjega.

testi DVB-T sprejemnikov
Ko nabaviš pa se priporočam če ga lahko če te pot zanese v Izolo prineseš na test.
LP
iv567
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a iv567 » Pe Maj 21, 2010 13:39

Pozdravljeni.
Danes sem dobil Triax T-HD 409 VA. Navodila so samo skandinavska Dk in S.
Na internetu nisem uspel najti prevoda. Če ima kdo kakšen namig ali naslov kje bi ga lahko dobil, prosim za informacijo. Čez vikend bom zadevo preizkusil na Krku.
Seveda, če mi bo uspelo vse prav povezati in nastaviti.
Lp

Iv567
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Pe Maj 21, 2010 14:39

ZELO se priporočam, če bi bilo možno, da bi ga posodil zaradi primerjave v kvaliteti sprejema (signala in selektivnosti) glede na ostale v Izoli.
Kje si ga nabavil? Cena?
Hvala, LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost