TV antena (analogna)

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
seleven
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
Kontakt:

TV antena (analogna)

OdgovorNapisal/-a seleven » To Maj 20, 2008 09:59

Zanimajo me informacije okoli antene za sprejem televizijskega signala (Ne digitalnega) na plovilu. Na trgu je kar nekaj ponudbe, večinoma z ojačevalci. Kakšne so vaše izkušnje in rešitve? Lp
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Maj 20, 2008 17:35

Največkrat na barki vidiš Glomex, izkušnje pa so take, da še tako draga in "super-truper" antena ulovi bore malo... TV na barki bo zelo težko gledati oziroma signal je vedno slab. Žal... Je pa odlična slika, ko vstaviš DVD. :D :wink:

LP
Uporabniški avatar
seleven
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a seleven » To Maj 20, 2008 20:16

Hvala Admin. Sem že mislil, da noben nima izkušenj z TV na barki. Sem predvideval, da bo z TV signalom problem, ker nisi nikoli primiru. Zato verjetno tudi ne bom ne vem koliko investiral v anteno, če je rezultat že vnaprej predvidljiv. Bom eno poceni z ojačevalcem gor priklopil, pa poročam o rezultatu. Lp
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Maj 20, 2008 22:34

Iz lastnih iskušenj ti povem, da je Glomex boljša izbira, pa na ojačevalec ne pozabi. Nekaj se da gledati, vendar pa v vsakem drugem zalivu nastavljaš programe, ki jih loviš. ZG1, ZG2 ali pa Nova in RTL boš lovil več ali manj po celi Cro obali, pa nekaj italijanskih se priključi.
Tokrat imam na svoji barki anteno z notranjim ojačevalcem Lorenz, ki pa je katastrofa. Ob prvi priliki jo bom zamenjal. Kot pravi Admin je najboljša izbira DVD ali pa laptopa pa dvixe.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Maj 20, 2008 22:57

Ja, kot pravi Novinec, Glomex je vsekakor boljša varianta, kot pa kakšna poceni sobna antena iz Interspara, samo ne pa pričakovati, da boš imel jasno in kristalno sliko, tako kot doma na zunanji anteni ali kablu...
Pač vedi, da si na morju.

Me pa nekaj zanima. Sam še nisem imel kakšne posebne priložnosti preizkusiti satelitske antene. Na veliko sejmih vidiš tiste specialne antene z giroskopi, ki se neprestano premikajo in sledijo satelit... Ima kdo to na barki? Verjetno najbolje zadevo pozna Nemo? Kako dobro se zadeva obnese?

LP
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Maj 21, 2008 08:57

TV na plovilu :roll: . Če ni sama okolica, v naravni velikosti in barvah dosti lepša, kot kateri koli TV program. Pa če tudi je na sporedu film z gospo Lopezovo. Ko sem na morju, ne potrebujem odvečne "civilizacije". Pa brez zamere, je samo moje mišljenje.
LP
marjan5
Viceadmiral
Kraj: Sevnica, Osor

OdgovorNapisal/-a marjan5 » Sr Maj 21, 2008 11:14

Jaz sem nabavil eko anteno preko ebya malo podobna glomexovi sa pol cene ali še manj z ojačevalcem , na Krku sprejemam slo1,2 ,3 zg1,2 novo KP pa še kakšnga italjanskega . Ni pa važno kam je barka obrnjena je okrogla in sprejema iz vseh strani enako, napajanje ojačevalca paje lahko 12v ali220v . Mam saj k so risanke pa nadaljevanke mir za pir :wink:
Uporabniški avatar
seleven
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a seleven » Sr Maj 21, 2008 12:17

Ali lahko dodaš kakšen link do te EKO antene? Kam si jo montiral? lp
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Maj 21, 2008 18:51

U tole se pa sliši zanimivo... Daj link ali kakšno informacijo o proizvajalcu ali prodajalcu več.

LP
marjan5
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marjan5 » Sr Maj 21, 2008 23:12

Nabavil sem jo na nemškem ebayu firma je Electronic-Discount-Shop imenuje se pa DVB-T rundumantenne Caravan Camping 12+230v. Takrat je bila cena 19,99 € +15 €poštnine. Upam da boste lahko kaj najdl. Jaz sem jo montiral na križ na jamborju kakih 7m visoko, na barki je sedaj že skoraj 2 leti, v tem času je samo šel konektor na koaksialcu na anteni, ostalo pa dela super al na laptop z kartico al na lcd. Jz sem jo kupu zaradi cene pa kolk zdrži zdrži, zgleda pa da kr bo :)
LP Marjan
Uporabniški avatar
seleven
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a seleven » Sr Maj 21, 2008 23:33

marjan5
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marjan5 » Če Maj 22, 2008 00:03

Ja točno to imam na barki :) Prej nisem povedu slika ni odlična ampak se da gledat moja je zadovoljna pol kr je vredu :)
Uporabniški avatar
seleven
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a seleven » Če Maj 22, 2008 18:09

Sem dobil povratno informacijo od prodajalcev na Ebay, da pošiljajo tudi v Slovenijo. Poštnino zaračunajo 17 Eur. Skratka 26,99 + 17 Eur za anteno http://search.ebay.de/search/search.dll?from=R40&_trksid=m37&satitle=rundumantenne&category0=, ki naj bi preizkušeno delovala (glej post uporabnika Marjan5).
Uporabniški avatar
seleven
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a seleven » Če Maj 22, 2008 18:14

Našel sem še eno zadevo, za katero ni potrebno nameščati dodatne antene za sprejem TV signala. Gre za elektronsko napravo, ki omogoča sprejem televizijskega signala zgolj z uporabo sedanje UKV antene. Naprava deluje tako, da se jo namesti na antenski konektor in iz UKV antene pobere televizijske signale. Več informacij na povezavi http://www.easyais.de/lang/en/easydvbt.php

Ali je komu znano kaj več informacij o dobavljivosti in ceni te napravice?
Nazadnje spremenil seleven, dne So Okt 18, 2008 19:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
luftar
Admiral
Kraj: Ljubljana, Pula - Bunarina

OdgovorNapisal/-a luftar » Pe Maj 23, 2008 19:02

Jaz uporabljam Glomex anteno in sem še kar zadovoljen z njo. V Bunarini kjer sem privezan dobim HRTV1, RTL, in Pulski program zelo dobro, medtem ko ima HRTV2 in Nova malo zamaknjeno sliko. Moram pa reči da sem v senci. Če grem na sidro, je slika dobra v kolikor je konstantna smer vetra. Če se vrtim ne deluje, ali pa moram vreči še eno sidro. Zelo lepo sliko sem imel v burji ko sem jadral vzdolž obale Istre. Dobil sem vse hrvaške programe in nekaj Italijanskih. Sem pa nabavil TV predvsem zaradi vremenskih poročil, kjer dajejo sliko front in tako lahko že v naprej lažje pričakuješ kakšno bo vreme. To mi je koristilo ko sem plul izven hravških voda. Takrat ko sem montiral TV še ni bilo navteksa, katerega nameravam enkrat nabaviti. Vsekakor pa pogledam tudi kakšen športni dogodek in kakšen film. lp:wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta