TV antena (analogna)
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- seleven
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
- Kontakt:
TV antena (analogna)
Zanimajo me informacije okoli antene za sprejem televizijskega signala (Ne digitalnega) na plovilu. Na trgu je kar nekaj ponudbe, večinoma z ojačevalci. Kakšne so vaše izkušnje in rešitve? Lp
- seleven
- Kontraadmiral
- Kontakt:
Hvala Admin. Sem že mislil, da noben nima izkušenj z TV na barki. Sem predvideval, da bo z TV signalom problem, ker nisi nikoli primiru. Zato verjetno tudi ne bom ne vem koliko investiral v anteno, če je rezultat že vnaprej predvidljiv. Bom eno poceni z ojačevalcem gor priklopil, pa poročam o rezultatu. Lp
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Iz lastnih iskušenj ti povem, da je Glomex boljša izbira, pa na ojačevalec ne pozabi. Nekaj se da gledati, vendar pa v vsakem drugem zalivu nastavljaš programe, ki jih loviš. ZG1, ZG2 ali pa Nova in RTL boš lovil več ali manj po celi Cro obali, pa nekaj italijanskih se priključi.
Tokrat imam na svoji barki anteno z notranjim ojačevalcem Lorenz, ki pa je katastrofa. Ob prvi priliki jo bom zamenjal. Kot pravi Admin je najboljša izbira DVD ali pa laptopa pa dvixe.
Tokrat imam na svoji barki anteno z notranjim ojačevalcem Lorenz, ki pa je katastrofa. Ob prvi priliki jo bom zamenjal. Kot pravi Admin je najboljša izbira DVD ali pa laptopa pa dvixe.
Ja, kot pravi Novinec, Glomex je vsekakor boljša varianta, kot pa kakšna poceni sobna antena iz Interspara, samo ne pa pričakovati, da boš imel jasno in kristalno sliko, tako kot doma na zunanji anteni ali kablu...
Pač vedi, da si na morju.
Me pa nekaj zanima. Sam še nisem imel kakšne posebne priložnosti preizkusiti satelitske antene. Na veliko sejmih vidiš tiste specialne antene z giroskopi, ki se neprestano premikajo in sledijo satelit... Ima kdo to na barki? Verjetno najbolje zadevo pozna Nemo? Kako dobro se zadeva obnese?
LP
Pač vedi, da si na morju.
Me pa nekaj zanima. Sam še nisem imel kakšne posebne priložnosti preizkusiti satelitske antene. Na veliko sejmih vidiš tiste specialne antene z giroskopi, ki se neprestano premikajo in sledijo satelit... Ima kdo to na barki? Verjetno najbolje zadevo pozna Nemo? Kako dobro se zadeva obnese?
LP
Jaz sem nabavil eko anteno preko ebya malo podobna glomexovi sa pol cene ali še manj z ojačevalcem , na Krku sprejemam slo1,2 ,3 zg1,2 novo KP pa še kakšnga italjanskega . Ni pa važno kam je barka obrnjena je okrogla in sprejema iz vseh strani enako, napajanje ojačevalca paje lahko 12v ali220v . Mam saj k so risanke pa nadaljevanke mir za pir 
Nabavil sem jo na nemškem ebayu firma je Electronic-Discount-Shop imenuje se pa DVB-T rundumantenne Caravan Camping 12+230v. Takrat je bila cena 19,99 € +15 €poštnine. Upam da boste lahko kaj najdl. Jaz sem jo montiral na križ na jamborju kakih 7m visoko, na barki je sedaj že skoraj 2 leti, v tem času je samo šel konektor na koaksialcu na anteni, ostalo pa dela super al na laptop z kartico al na lcd. Jz sem jo kupu zaradi cene pa kolk zdrži zdrži, zgleda pa da kr bo
LP Marjan
LP Marjan
- seleven
- Kontraadmiral
- Kontakt:
Verjetno so potem tole te antene:http://search.ebay.de/search/search.dll?from=R40&_trksid=m37&satitle=rundumantenne&category0=
- seleven
- Kontraadmiral
- Kontakt:
Sem dobil povratno informacijo od prodajalcev na Ebay, da pošiljajo tudi v Slovenijo. Poštnino zaračunajo 17 Eur. Skratka 26,99 + 17 Eur za anteno http://search.ebay.de/search/search.dll?from=R40&_trksid=m37&satitle=rundumantenne&category0=, ki naj bi preizkušeno delovala (glej post uporabnika Marjan5).
- seleven
- Kontraadmiral
- Kontakt:
Našel sem še eno zadevo, za katero ni potrebno nameščati dodatne antene za sprejem TV signala. Gre za elektronsko napravo, ki omogoča sprejem televizijskega signala zgolj z uporabo sedanje UKV antene. Naprava deluje tako, da se jo namesti na antenski konektor in iz UKV antene pobere televizijske signale. Več informacij na povezavi http://www.easyais.de/lang/en/easydvbt.php
Ali je komu znano kaj več informacij o dobavljivosti in ceni te napravice?
Ali je komu znano kaj več informacij o dobavljivosti in ceni te napravice?
Nazadnje spremenil seleven, dne So Okt 18, 2008 19:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Jaz uporabljam Glomex anteno in sem še kar zadovoljen z njo. V Bunarini kjer sem privezan dobim HRTV1, RTL, in Pulski program zelo dobro, medtem ko ima HRTV2 in Nova malo zamaknjeno sliko. Moram pa reči da sem v senci. Če grem na sidro, je slika dobra v kolikor je konstantna smer vetra. Če se vrtim ne deluje, ali pa moram vreči še eno sidro. Zelo lepo sliko sem imel v burji ko sem jadral vzdolž obale Istre. Dobil sem vse hrvaške programe in nekaj Italijanskih. Sem pa nabavil TV predvsem zaradi vremenskih poročil, kjer dajejo sliko front in tako lahko že v naprej lažje pričakuješ kakšno bo vreme. To mi je koristilo ko sem plul izven hravških voda. Takrat ko sem montiral TV še ni bilo navteksa, katerega nameravam enkrat nabaviti. Vsekakor pa pogledam tudi kakšen športni dogodek in kakšen film. lp:wink:
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta