Ok, nisem šla pregledovat tisočineno stran, ki jo MP vrže ven na temo, se globoko opravičujem.
Naši "hiši" manjka en pameten inverter, ki ne bi, iz 12V pretvarjal v 220V in potem spet na 19V, za filat prenosnik.
In še ojačevalec brezžičnjaka, naš računalnikar pravi, da gadget stane najmanj 300€, prekaljen borec, ki žal zapušča Evropo (našel je polnokrvno Argentinko), pa je že pred dvema letoma postavil ceno na 100€. Sploh ne vem s čim se ukvarja. So so fishy.. Če ne bi imel tako nevšečnega karakterja, bi me očaral že samo z njegovim glasom. Uffffffffffffff
A ja prosim za kakšno pametno informacijo.
Še vedno me spomin na res ....... glas malo iz kolesnic meče.
"Inverter" za napajanje prenosnika in ojačevalec s
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- od kapitana zena
- Admiral
Če rabiš 19V je nekaj o tem pisal Marchi -> torej direkt iz 12V na 19V, brez vmesnega pretvarjanja na 220V, kupiš samo adapter ->
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ht=#150075
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ht=#150116
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ht=#150075
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ht=#150116
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Velikih tokov ne moreš brez velikih izgub in prekomernega ogrevanja spreminjat iz nižjih v višje napetosti... nima smisla, prenosnik pa lahko cukne tudi do 5A, povprečno pa 3A, kar je preveč in bodo izgube v obliki toplote prevelike...
Malo razsmernik, pa ti bo delalo, glej da bo sinusne narave, če si ga grozno želiš imam jaz doma enega samo ima 1200W/2400W, čisti sinus.
Malo razsmernik, pa ti bo delalo, glej da bo sinusne narave, če si ga grozno želiš imam jaz doma enega samo ima 1200W/2400W, čisti sinus.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
- od kapitana zena
- Admiral
Hvala obema:!:
Upam, da še komu pade kakšna ideja.
"Navadni" sinusni (pure sine) inverter je na barki, ne tako močan, kot od DR.E-ja, ampak zadostuje.
Najbrž je naboljša rešitev avtomobilski polnilec za prenosnike (pa ne me kregat, če sem to že prej vedela
)
Kaj pa ojačevalci (antene) za internet? Na dveh barkah sem jih lani videla (no ja, povedali so, da jih imajo).
Upam, da še komu pade kakšna ideja.
"Navadni" sinusni (pure sine) inverter je na barki, ne tako močan, kot od DR.E-ja, ampak zadostuje.
Najbrž je naboljša rešitev avtomobilski polnilec za prenosnike (pa ne me kregat, če sem to že prej vedela
Kaj pa ojačevalci (antene) za internet? Na dveh barkah sem jih lani videla (no ja, povedali so, da jih imajo).
Kupil sem TEGA. Tistih 90W je treba vzeti malo z rezervo, notri so sicer res elementi, ki to zmorejo, a hladilna rebra so za kaj takega premajhna, ampak en starejši laptop fujitsu, ki ima originalno napajalnik 19V 3,16A lepo deluje s tem. Vsak konektor, ki ga dobiš zraven, ima vgrajen upor, ki določa izhodno napetost. Ker v mojem primeru ravno tisti, ki je pravi za laptop ni bil za pravo napetost, sem moral v vezje naciniti dodaten upor.
Sicer pa išči pod "univerzalni avto napajalnik", ampak to si že vedela, ja, nimam boljše ideje.
Sicer pa išči pod "univerzalni avto napajalnik", ampak to si že vedela, ja, nimam boljše ideje.
motorni
- od kapitana zena
- Admiral
Žal je izkušnja pri nas taka, da bo, tistih tisoč priključkov univerzalnega polnilca, ustrezalo 99,9% občestva, našim napravam pa ne. Pogosto se to dogaja. Vam tudi?
Včeraj je prijazni prodajalec na Bolhi odgovoril, da pa takega, ki ga potrebujeva, žal nima (HP Pavillion g series-sploh ni kaka huda, najnovejša stvar) ima pa vtiče za 1000+1 vhod.
Bo treba do Delca. Pa še tam rabijo "žnoro", da ugotovijo kakšen priključek bo pravi.
Kaj pa ojačevalci-antene za šlepanje po internet brezžicnih dostopih v lokalih?
Včasih je kar fino, da ni treba kartic kupovat, takoj ko nekam prideš.
Vsekakor hvala za predloge in ponujeno pomoč.
Včeraj je prijazni prodajalec na Bolhi odgovoril, da pa takega, ki ga potrebujeva, žal nima (HP Pavillion g series-sploh ni kaka huda, najnovejša stvar) ima pa vtiče za 1000+1 vhod.
Bo treba do Delca. Pa še tam rabijo "žnoro", da ugotovijo kakšen priključek bo pravi.
Kaj pa ojačevalci-antene za šlepanje po internet brezžicnih dostopih v lokalih?
Včasih je kar fino, da ni treba kartic kupovat, takoj ko nekam prideš.
Vsekakor hvala za predloge in ponujeno pomoč.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti