Stabilizator krilca do 50 HP

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

peavera
Višji praporščak
Kraj: logatec

OdgovorNapisal/-a peavera » So Jul 05, 2008 22:40

pozdravljeni zanima me če ima kdo kakšne izkušnje ali kakšen predlog glede stabilizatorja do 50 hp ali je res da poveča hitrost in zmanjša porabo kako se obnaša čoln stemi krilci :!: :?: :!: :roll:
theuros
Kapitan

OdgovorNapisal/-a theuros » Ne Jul 06, 2008 09:30

Je bila že debata, poglej tukaj http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=304
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Sr Jul 30, 2008 16:43

Sam sem 3 leta nazaj montiral krilca - stabilizatorje motorje na izvenkrmni motor Yamaha na čolnu gumenjaku 4m in sicer taka za motorje do 50HP ter moram poudariti, da je resnično čutiti spremembo pri izglisiranju in predvsem pri vodljivosti čolna, nekako ti poveča občutek varnosti pri natančnejšem manevriranju.

Lp in ravno "špuro" !!!
Uporabniški avatar
klemen
Kapitan bojne ladje
Kraj: Podmežakla

Re: Stabilizator krilca do 50 HP

OdgovorNapisal/-a klemen » Če Jul 31, 2008 06:49

dalvey napisal/-a:Sam sem 3 leta nazaj montiral krilca - stabilizatorje motorje na izvenkrmni motor Yamaha na čolnu gumenjaku 4m in sicer taka za motorje do 50HP ter moram poudariti, da je resnično čutiti spremembo pri izglisiranju in predvsem pri vodljivosti čolna, nekako ti poveča občutek varnosti pri natančnejšem manevriranju.

Lp in ravno "špuro" !!!

Čez dva dni tudi sam preizkusim zadevo :lol:
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Če Jul 31, 2008 11:27

klemen,

dobra odločitev, samo montiraj velikost stailizatorjev motorja-krilca skladno z močjo izvenkrmnega motorja, kajti na morju sem videl enega frajerja, ki montiral prevelika in malo "poleteo". Pač odvisno od proizvajalca, včasih vse paše.

Lp in mirno morje
peavera
Višji praporščak
Kraj: logatec

OdgovorNapisal/-a peavera » Ne Avg 03, 2008 21:34

ZDRAVO SM PROBAV KRILCA IN SM KAR ZADOVOLJEN

:!:
janko
Kapitan korvete
Kraj: KK

OdgovorNapisal/-a janko » Po Avg 04, 2008 10:26

Zanima me koliko konjev imaš motor'??
Jaz sem tudi že razmišlal ob nakupu krilc, vendar mi je kolega reku, da on ne opazi nobene razlike.
Ali se na gumenjaku to ne občuti (gumenjak imam trdo dno)??

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Avg 06, 2008 19:44

Na gumici se čuti gotovo manj, saj gumenjaki so že itak " celi zunaj" sploh manjši, nagibajo pa se tudi bolj malo v primerjavi s plastiko!
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » So Avg 23, 2008 10:18

Predlanskim sem na Portugalskem v manjšem kraju na obali Atlantika opazoval večje in manjše čolne in so vsi brez izjeme imeli montirane stabilizatorje motorja - krilca. Očitno so zelo koristna v malo bolj razburkanem morju ob obali oceana kot tudi pri nas na Jadranu. Moje izkušnje so O.K.
Lp in mirno morje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti