Stabilizator krilca do 50 HP
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
pozdravljeni zanima me če ima kdo kakšne izkušnje ali kakšen predlog glede stabilizatorja do 50 hp ali je res da poveča hitrost in zmanjša porabo kako se obnaša čoln stemi krilci

Je bila že debata, poglej tukaj http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?t=304
-
dalvey
Sam sem 3 leta nazaj montiral krilca - stabilizatorje motorje na izvenkrmni motor Yamaha na čolnu gumenjaku 4m in sicer taka za motorje do 50HP ter moram poudariti, da je resnično čutiti spremembo pri izglisiranju in predvsem pri vodljivosti čolna, nekako ti poveča občutek varnosti pri natančnejšem manevriranju.
Lp in ravno "špuro" !!!
Lp in ravno "špuro" !!!
Re: Stabilizator krilca do 50 HP
dalvey napisal/-a:Sam sem 3 leta nazaj montiral krilca - stabilizatorje motorje na izvenkrmni motor Yamaha na čolnu gumenjaku 4m in sicer taka za motorje do 50HP ter moram poudariti, da je resnično čutiti spremembo pri izglisiranju in predvsem pri vodljivosti čolna, nekako ti poveča občutek varnosti pri natančnejšem manevriranju.
Lp in ravno "špuro" !!!
Čez dva dni tudi sam preizkusim zadevo
-
dalvey
klemen,
dobra odločitev, samo montiraj velikost stailizatorjev motorja-krilca skladno z močjo izvenkrmnega motorja, kajti na morju sem videl enega frajerja, ki montiral prevelika in malo "poleteo". Pač odvisno od proizvajalca, včasih vse paše.
Lp in mirno morje
dobra odločitev, samo montiraj velikost stailizatorjev motorja-krilca skladno z močjo izvenkrmnega motorja, kajti na morju sem videl enega frajerja, ki montiral prevelika in malo "poleteo". Pač odvisno od proizvajalca, včasih vse paše.
Lp in mirno morje
-
dalvey
Predlanskim sem na Portugalskem v manjšem kraju na obali Atlantika opazoval večje in manjše čolne in so vsi brez izjeme imeli montirane stabilizatorje motorja - krilca. Očitno so zelo koristna v malo bolj razburkanem morju ob obali oceana kot tudi pri nas na Jadranu. Moje izkušnje so O.K.
Lp in mirno morje
Lp in mirno morje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti