vetrobtanska šipa
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
vetrobtanska šipa
Zdravo!
Na elanu gt 402 je kolegu razneslo vetrobransko šipo in sedaj me sprašuje kje dobiti novo ali kje se jo da naredit?
Hvala
Na elanu gt 402 je kolegu razneslo vetrobransko šipo in sedaj me sprašuje kje dobiti novo ali kje se jo da naredit?
Hvala
Jaz sem za krivljenje pleksija uporabil industrijski fen
. (uporabljajo ga ličarji in avtomehaniki)
Vendar sem krivil pod kotom 90 stopinj. (pleksi na sredinski konzoli).
Glede na to, da imaš ti za kriviti okroglino ti priporočam naslednji postopek.
1. Izrežeš pleksi po šabloni.
2. začneš ga vijačiti na eni strani in greš počasi proti drugi, vmes pa po potrebi segreješ pleksi samo toliko da se ukrivi. V bistvu privijačiš, segreješ, zakriviš in nato spet privijačiš.
Vendar za to potrebuješ res nežno in natačno roko, ker ti drugače lahko hitro poči pri luknji pri vijaku ali pa kar cel. Pa tudi sam pleksi ni poceni, prej se pozanimaj koliko stane
Glede na to, da je izbira čolnov GT402 velika, mislim da za 270 eur že dobiš celega, poskušaj dobiti rabljen pleksi.
To je moje laično mnenje.
LP Klemen
Vendar sem krivil pod kotom 90 stopinj. (pleksi na sredinski konzoli).
Glede na to, da imaš ti za kriviti okroglino ti priporočam naslednji postopek.
1. Izrežeš pleksi po šabloni.
2. začneš ga vijačiti na eni strani in greš počasi proti drugi, vmes pa po potrebi segreješ pleksi samo toliko da se ukrivi. V bistvu privijačiš, segreješ, zakriviš in nato spet privijačiš.
Vendar za to potrebuješ res nežno in natačno roko, ker ti drugače lahko hitro poči pri luknji pri vijaku ali pa kar cel. Pa tudi sam pleksi ni poceni, prej se pozanimaj koliko stane
Glede na to, da je izbira čolnov GT402 velika, mislim da za 270 eur že dobiš celega, poskušaj dobiti rabljen pleksi.
To je moje laično mnenje.
LP Klemen
Ta postopek katerega si opisal se mi pa zdi, da mu moje znanje ne bo kos
Bom se pozanimal koliko je kv.meter plexi, pa bom potem se lažje odločil.
To je pa tudi res da se tejle čolnički danes prodajajo za par euro
Mogoče se res splača kupit kakšnega dotrajanega in mu pobrat dol šipo, tisto kar ostane ,imaš pa doma za pokrit drva
Hvala
Bom se pozanimal koliko je kv.meter plexi, pa bom potem se lažje odločil.
To je pa tudi res da se tejle čolnički danes prodajajo za par euro
Mogoče se res splača kupit kakšnega dotrajanega in mu pobrat dol šipo, tisto kar ostane ,imaš pa doma za pokrit drva
Hvala
fantje da ne boste mislili da je ELAN 402 slab čoln - NASPROTNO čoln je odličen (da ga boš dobil za par eur lahko kar pozabite. marsikakšen gumenjak in podobne drože izpred 30let in tudi današnji se lahko skrijejo pred elan 402)
nova šipa pri g. pečenku stane cc. vsaj pred leti je bilo okoli 100 eur.
nova šipa pri g. pečenku stane cc. vsaj pred leti je bilo okoli 100 eur.
san
res je da ima mali V. valovi mu delajo težave - sicer pa kateremu čolnu izpred 30 let ne delajo?
kar se pa tiče konjev pa potrebuje zelo malo km za takšen gliser 4m je idealno 30km ali 40km.pri 4t 40km je poraba 5 litrov na uro. za tista leta ko je elan dal čoln na trg je bil iealen motor 2 t tomos s 18 km - pa se je z njim lepo smučalo in vozilo na daljše enodnevne izlete.danes pa bi vsi na takšen čoln obesili vsaj 60km pa še ne bi bilo OK. želim povedat da danes velja (na žalost) samo ''višje,hitreje in še hitreje''.
LP
kar se pa tiče konjev pa potrebuje zelo malo km za takšen gliser 4m je idealno 30km ali 40km.pri 4t 40km je poraba 5 litrov na uro. za tista leta ko je elan dal čoln na trg je bil iealen motor 2 t tomos s 18 km - pa se je z njim lepo smučalo in vozilo na daljše enodnevne izlete.danes pa bi vsi na takšen čoln obesili vsaj 60km pa še ne bi bilo OK. želim povedat da danes velja (na žalost) samo ''višje,hitreje in še hitreje''.
LP
san
Iz izkušenj:
Z TOMOSOM 18 bosta na takem čolnu glisirali dve odrasli osebi, smučanje skoraj nemogoče, če smučar ni ravno otrok.
Z motorjem z 30 KM se slika popolnoma spremeni. Čoln postane hitrejši in uporaben tudi za fino smučanje vendar pri glisiranju z štirimi odraslimi osebami ima lahko že težave.
Skratka menim, da je na tak čoln potrebno dati motor z 40 KM.
Z TOMOSOM 18 bosta na takem čolnu glisirali dve odrasli osebi, smučanje skoraj nemogoče, če smučar ni ravno otrok.
Z motorjem z 30 KM se slika popolnoma spremeni. Čoln postane hitrejši in uporaben tudi za fino smučanje vendar pri glisiranju z štirimi odraslimi osebami ima lahko že težave.
Skratka menim, da je na tak čoln potrebno dati motor z 40 KM.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti