SUP

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

MKN
Admiral

SUP

OdgovorNapisal/-a MKN » So Dec 19, 2015 16:36

Lep pozdrav,

Pri nas smo se letos navdušili nad supom. Sposojeni so bili v redu, sedaj pa bi kupili svojega. Ali ima kdo kaj znanja kateri ali pa kakšen bi bil pravi za recimo 80kg veslača. Seveda bi imeli napihljivega. Pomembno je, da je dovolj tog da se ne lomi v sredini. Zadovoljni bomo z rekreativno izvedbo.

LP, MKN
al

OdgovorNapisal/-a al » So Dec 19, 2015 16:46

...
Nazadnje spremenil al, dne Ne Jan 17, 2016 16:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Alzy
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Alzy » So Dec 19, 2015 16:59

http://www.parsun.si/index.php?option=c ... 34&lang=en mi mamo takega in je ok, seveda gre počasneje kot plastika ampak je ok. Edino pumpa je bolj slaba.
mimodami
Višji štabni praporščak

SUP -odgovor

OdgovorNapisal/-a mimodami » Pe Feb 12, 2016 12:44

Pozdravljen

Sam že nekaj časa supam in imam napihljiv SUP znamke Starboard Astro Whopper. SUP imam vsako leto zraven na barki in je res SUP-er! :D Sam tudi surfam in imam dve surf deski znamke Tabou in Starboard, SUP pa vsakodnevno uporabljam tudi na Pelješcu kadar ne surfam. Z navedenim SUPom sem supal tudi na jezerih, na Savi... Moram reči, da je ta model odlična allround izvedba, ni težav tudi pri valovih, se ne upogiba. Priporočam, da ob nakupu malo bolj sežeš v žep in nabaviš SUP od priznanega proizvajalca (Starboard, F2, Fanatic, JP, RRD...), ker so deske torzijsko stabilnejše kot cenejše variante. Navedene "deske" lahko napihneš med 1,8 in 2,2 bara, medtem, ko cenejša varianta tega običajno ne dovoljuje. Da ne dolgovezim - SUP je SUPER, če te še kaj zanima, vprašaj!

Sedaj imaš na voljo tudi WINDSUP oz. napihljiv WINDSURF - zanimiva zadeva

http://www.star-board-windsurfing.com/2 ... s/airplane
No. 1
Admiral
Kraj: Vodice & Novigrad

OdgovorNapisal/-a No. 1 » Pe Feb 12, 2016 13:26

Alzy napisal/-a:http://www.parsun.si/index.php?option=com_jshopping&controller=product&task=view&category_id=3&product_id=14&Itemid=134&lang=en mi mamo takega in je ok, seveda gre počasneje kot plastika ampak je ok. Edino pumpa je bolj slaba.

Tazgale sm si tut jst zavošu, ampak ker imam 100kg pa 195cm... je ta primern sam za ženo... tut če je maksimalno napumpan se pod mano upogne, sem do gležnja v vodi, se ne morm peljati niti 5 minut brez da bi v vodi končal... žena se vozi tiptop, seveda ma kar nekaj manj kg k jst.

Zame bo rešitev sup z večjim volumnom in da se ga napiha na več psi... najprej bom kazga rentnu predn kupim.
Wellcraft 2600 Martinique
AS
Admiral

Re: SUP -odgovor

OdgovorNapisal/-a AS » Pe Feb 12, 2016 19:46

mimodami napisal/-a:Pozdravljen

Sam že nekaj časa supam in imam napihljiv SUP znamke Starboard Astro Whopper. SUP
Se da to dobiti pri nas ? imam vsako leto zraven na barki in je res SUP-er! :D Sam tudi surfam in imam dve surf deski znamke Tabou in Starboard, SUP pa vsakodnevno uporabljam tudi na Pelješcu kadar ne surfam. Z navedenim SUPom sem supal tudi na jezerih, na Savi... Moram reči, da je ta model odlična allround izvedba, ni težav tudi pri valovih, se ne upogiba. Priporočam, da ob nakupu malo bolj sežeš v žep in nabaviš SUP od priznanega proizvajalca (Starboard, F2, Fanatic, JP, RRD...), ker so deske torzijsko stabilnejše kot cenejše variante. Navedene "deske" lahko napihneš med 1,8 in 2,2 bara, medtem, ko cenejša varianta tega običajno ne dovoljuje. Da ne dolgovezim - SUP je SUPER, če te še kaj zanima, vprašaj!

Sedaj imaš na voljo tudi WINDSUP oz. napihljiv WINDSURF - zanimiva zadeva

http://www.star-board-windsurfing.com/2 ... s/airplane

Se da to nabaviti pri nas ?
mimodami
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a mimodami » Ne Feb 14, 2016 10:56

Kar se tiče Starboarda je uradni zastopnik za SLO Stojan Vidakovič iz Mb. Sam sem vso robo nabavil pri njemu, mislim, da bi lahko dobavil tudi airplane. Z njim imam zelo dobre izkušnje in bom verjetno letos še kaj nabavil. Stojan je bivši olimpijec in še vedno tekmuje v surfanju, tako da zna svetovati.
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Po Feb 15, 2016 21:49

Ok, hvala.
Ga poznam
sovjet
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sovjet » To Feb 16, 2016 00:14

mimodami hvala za info, sicer sup že imamo na barki ampak windsurf pa še ne! In tale napihljiv bi bil super, samo ne vem kako na barki jadro sestaviš a to tudi gre ?

lp
mimodami
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a mimodami » To Feb 16, 2016 15:25

Glede jadra zna biti problem saj vsaj jaz ne jadram na 60ft+. Dobro veš da še na kopnem včasih manjka kakšen meter ko sestavljaš rig, da ne omenjam vseh štrlečih delov na barki... Sam grem po jadranju surfat, to je to. Poglej si izdelek na spodnji povezavi, meni to sicer deluje bolj kot šminka .... je pa lepo za pogledat..

http://www.arrows-inflatables.com
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Feb 16, 2016 15:41

Ja, te napihljive zadeve so zelo uporabne za učenje ipd.
Ampak učenje windsurfanja v bazenu :roll: :? Kdo si je pa to promocijo spomnil? To zna biti smrtno nevarno, saj z glavo otrok mimogrede udari ob rob bazena. Vemo kako je pri učenju, gor pa dol, pa gor pa dol in tu ni prostora za skale, plavalce, robove bazena, čolne ... samo širna mokra voda pride v poštev. No mogoče na kakšni mivkasti plaži, kjer ni drugih ljudi, še gre, v bazenu pa nikakor ne.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » To Feb 16, 2016 17:25

a si kdaj na mokro mivko padel? isto ko da bi na zbito ilovico
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Feb 16, 2016 17:31

Na mivko v pol metra globoko vodo stopiš z dile, ne padeš. Pa učitelj ti lahko pomaga z držanjem dile ipd. Najprimerneje za učenje je globoka voda z do 2 vozla vetra brez valov, potem pa naprej.
sovjet
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sovjet » To Feb 16, 2016 17:37

So jambori sedaj že takšni da grejo na 3 dele ? Huh pa še eno jadro, pa boom...
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » To Feb 16, 2016 22:24

Tudi sam imam podobno situacijo. Imam surf, pa ga na barko več ne jemljem.
Zato me zanima takšna napihljiva varijanta

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta