Ko ste mi priporočili internetno stran www.svb.de sem najdel peč na petrolej za bagatelno ceno.....(pravijo da je varna in nasploh ok).
A mogoče kakšen morjeplovec takšen izdelek že uporablja??
ogrevanje na petrolej
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
.
.
Moja izkušnja z petrolejnimi pečmi je kar negativna.
Ker peč dejansko gori delno tudi žari je primerna za velikovolumenski prostor, kar pa barka ni. Poznam uporabo v kombiju, kar bi bilo podobno po prostoru barki. Ker gori troši kisik v prostoru in je posledično glavobol kar pogost. Druga, tudi moteča, stvar je pa, da zelo težko dobiš zelo čist petrolej kar pomeni po nekem obdobju zelo umazane stene in ostalo v tem prostoru. Morda zelo podobno nikotinski nesnagi. Kar nekaj rumeno-rjavih oblog itd. Pa še nekaj je. Dobro dela če je pri miru, ko se pa malo premakne oz. "poruka-zamaje" pa se enostavno ugasne.
Res je vebasto drag toda dela ko šus in še natančna regulacija, pa lalalalala.
To je to!
LP
.
Moja izkušnja z petrolejnimi pečmi je kar negativna.
Ker peč dejansko gori delno tudi žari je primerna za velikovolumenski prostor, kar pa barka ni. Poznam uporabo v kombiju, kar bi bilo podobno po prostoru barki. Ker gori troši kisik v prostoru in je posledično glavobol kar pogost. Druga, tudi moteča, stvar je pa, da zelo težko dobiš zelo čist petrolej kar pomeni po nekem obdobju zelo umazane stene in ostalo v tem prostoru. Morda zelo podobno nikotinski nesnagi. Kar nekaj rumeno-rjavih oblog itd. Pa še nekaj je. Dobro dela če je pri miru, ko se pa malo premakne oz. "poruka-zamaje" pa se enostavno ugasne.
Res je vebasto drag toda dela ko šus in še natančna regulacija, pa lalalalala.
To je to!
LP
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Odvisno kako imas na barki izvedene zracnike. Lahko je cisto OK. Mi smo imeli petrolejsko peč, ce se prav spomnim je bila Taylor (UK) in je delovala v redu.
Res pa je zahtevala dimnik skozi strop kabine in vse je malo dišalo po petroleju. Meni osebnoo je bilo to všeč.
Spali pa nismo pri goreči peči - čez noč je bila vedno izključena, in smo ponovno zakurili zjutraj.
Res pa je zahtevala dimnik skozi strop kabine in vse je malo dišalo po petroleju. Meni osebnoo je bilo to všeč.
Spali pa nismo pri goreči peči - čez noč je bila vedno izključena, in smo ponovno zakurili zjutraj.
kot so napisali predhodniki-pečica kar lepo troši zrak iz samega prostora zato ni kaj preveč pravšnja za majhne prostore če ni ustreznega prezračevanja.ne vem kje je napisano da je popolnoma varna tudi če v je v prostorih kjer se spi.jaz osebno je nebi imel kot glavno ogrevanje mogoče kot alternativo pa še to ne.vsako ogrevanje tipa odprtega ognja in kurišča ki jemlje zrak iz prostora zahteva ustrezno velikost prostora in ustrezen dotok zraka še posebej v spalnih prostorih.ustrezen dotok zraka doma npr.reguliramo z zračenjem prostorov.če se bi odločil za to varianto je nebi nikakor uporabljal delujočo med spanjem 
Bok
Jaz sem ze kar precej noči prespal ob taki pečki v jadernici.Imam pa VEDNO
petrolej ZIBRO in peč vedno prižgem v kokpitu,ter jo pustim tam goreti par minut,da se razgreje,nato jo nesem v salon.Bokaporto ne zaprem z vrati,ampak dam gor le zaveso.Je pa res,da se zjutraj malo čuti v barki slab zrak,ni pa saj.Peč tudi ugasnem zunaj.LP Iztok
Jaz sem ze kar precej noči prespal ob taki pečki v jadernici.Imam pa VEDNO
petrolej ZIBRO in peč vedno prižgem v kokpitu,ter jo pustim tam goreti par minut,da se razgreje,nato jo nesem v salon.Bokaporto ne zaprem z vrati,ampak dam gor le zaveso.Je pa res,da se zjutraj malo čuti v barki slab zrak,ni pa saj.Peč tudi ugasnem zunaj.LP Iztok
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov