zunanji tepihi
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
zunanji tepihi
Ali mogoče kdo od vas pozna kakšnega dobrega mojstra za izdelavo zunanjih tepihov?Kaj priporočate, da kupim sama blago in ga dam odrezat in zarobit ali da vse prepustim majstrom? Kakšne izkušnje pa imate glede barve? Verjetno se bova odločila za svetlo sivo, vendar mi je modra zelo všeč pa ne vem kako se obnese, sol in sonce...
hvala za pomoč!
lp
Irena
hvala za pomoč!
lp
Irena
Kot ti je svetoval že predhodnik, je najbolje da narediš sama. Jaz sem si iz polivinila in z alkoholnim flomastrom naredil šablono. Kupil neke vrste tapison z daljšo dlako v bež barvi, ga dal mojstrom zarobiti in to je to. Na bež barvi se namreč ne vidi ne prah, bavcki, drobtine, tud če belo vino ali pivo poliješ,... v glavnem zelo praktično. Na prejšnjem čolnu sem imel modro s kratkimi dlakami (floteks), zelo trpežno vendar preobčutljivo.
lpg
lpg
https://medisken.si
tepih
Pozdravljena Irena
Na čolnu imam celo krmo prekrito z modrim tepihom nabavljeno in šablonsko izrezano od firme GP tapetništvo iz Izole . Zadeva je poceni in super ...vodo ki se nabere enostavno izstreseš , lahko se perejo , nobenega drsenja ter zelo dober občutek hoje po njem ...barve je modra mislim pa da dobiš tudi druge barve ....če te zanima kaj več ti lahko pošljem kako sliko in kontakt.
LP
Na čolnu imam celo krmo prekrito z modrim tepihom nabavljeno in šablonsko izrezano od firme GP tapetništvo iz Izole . Zadeva je poceni in super ...vodo ki se nabere enostavno izstreseš , lahko se perejo , nobenega drsenja ter zelo dober občutek hoje po njem ...barve je modra mislim pa da dobiš tudi druge barve ....če te zanima kaj več ti lahko pošljem kako sliko in kontakt.
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Poskušaj tule, če bo kaj pametnega. Sicer so nam opremljali občinske prostore z talnimi oblogami vendar imam z njimi dobre izkušnje. Tudi kvaliteta je odlična, ne vem pa če rabiš kaj posebnega za navtiko.
http://www.flooring.si/
http://www.flooring.si/
Guma je guma, zaenkrat.
Edini dobri tepihi so tepihi od 3M.Ponavadi jih vidimo pred vhodi v lokale ali javne zgradbe.So grobo pleteni in voda pade skoznje.Odtipkaj 3M obloge v iskalnik.Niso poceni, so pa vrhunski in skoraj večni.Razni itisoni so zanič, ker drsijo na podlagi in se začnejo gužvati, ko so mokri.
Če je salon zaprt je možno položiti tepih,ki je na gumijasti podlagi,pa še to bi priporočal tepih, ki je namenjen za industrijsko uporabo ali hotele.Seveda je tudi cena temu primerna.Pri cenenem tepihu se začne guma kmalu drobiti in je še slabše. Skratka kolikordenarja , toliko muzike.
Če je salon zaprt je možno položiti tepih,ki je na gumijasti podlagi,pa še to bi priporočal tepih, ki je namenjen za industrijsko uporabo ali hotele.Seveda je tudi cena temu primerna.Pri cenenem tepihu se začne guma kmalu drobiti in je še slabše. Skratka kolikordenarja , toliko muzike.
Tepihi
Zdravo Irena
Lahko ti povem približno...ker je tega leto dni nazaj in za cel kokpit z izrezi lukenj za pokrove motorja ter dveh drugih še pa obrobe ...zelo lično narejeno ...vse skupaj je blo 250 eur materijal in delo...kokpit pa mam 3,5 x 3m ...evo to je to. Ima pa tud internet stran pa lahko pogledaš.
LP
Lahko ti povem približno...ker je tega leto dni nazaj in za cel kokpit z izrezi lukenj za pokrove motorja ter dveh drugih še pa obrobe ...zelo lično narejeno ...vse skupaj je blo 250 eur materijal in delo...kokpit pa mam 3,5 x 3m ...evo to je to. Ima pa tud internet stran pa lahko pogledaš.
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Na Four Winnsu imam originalne tepihe, ki so v petem letu starosti.Tepiohi so z gumijasto podlogo.Omenjena guma se je pričela na enem mestu drobiti.Vprašanje je naslednje,ali obstaja kakšen sprej,kakšen možen premaz ali kaj sličnega,da preprečim omenjeno drobljenje? Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Če se je začela 'guma' zares drobiti, po mojih izkušnjah ne pomaga nobeno mazanje več. Odstranitev vsega tistega in novo gumo na obstoječi tepih? Težko - morda če je kdo 'mahnjen' na eksperimentiranje, pa še takrat najbrž nima smisla.
Po mojem bolje druge tepihe.
Podrobnosti, če koga zanima
Po mojem bolje druge tepihe.
Podrobnosti, če koga zanima
- Lahko da ne gre za gumo (cela zgodba, katero kemijo kam štejejo, pa nazaj do tam, kakšna je bila guma prej, preden so dodali žveplo -> vulkanizirali), ampak kakšno drugo plastiko, ki ji - dokler je razmeroma nova - človek reče guma (recimo PVC s plastifikatorjem, da ni trd, tako kot je to pri PVC 'gumenjakih').
Zgodba
- Moji rezervni čevlji (z opno, ki diha in ne prepušča vode in 'gumijast' podplat, lahko, toplo, zelo udobno...) so se kakih 5-10 (ali več?) let nosili v nahrbtniku kamorkoli, kjer bi lahko postalo premraz za Teva sandale ali kaj podobnega. Teva in zadnje leto Vibram Five-fingers mi je pa osnovna obutev.
Letos je bilo na navtičnem veleslalomu -10°C in sem jih obul. V dveh urah sta oba podplata razpadla in se razsula na od koscev do praha. Malo lepka - kot da bi pohodil malo marmelade - sta se pa pri hoji čutila že, ko sem jih zjutraj obul še na toplem, ko sem šel pred odhodom na pripravo tekme na zajtrk.
Imam še en - drobljiv - košček, če bo kakšna prilika za analizo, kakšna reč je bilo tisto, kar je razpadlo.
Tudi čevelj sam - napisal sem, da je bil udoben - je še v zaboju (nekdo je omenil, da nek čevljar lahko na takega 'nalije' nove podplate, pa če naletim nanj, bo še za en eksperiment).
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- markopr1
- Poročnik fregate
- Kraj: Slovenske Konjice - Funtana
vlaroj napisal/-a:Na Four Winnsu imam originalne tepihe, ki so v petem letu starosti.Tepiohi so z gumijasto podlogo.Omenjena guma se je pričela na enem mestu drobiti.Vprašanje je naslednje,ali obstaja kakšen sprej,kakšen možen premaz ali kaj sličnega,da preprečim omenjeno drobljenje? Za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem.
jaz sem uporabil za 8m2 tepihov 4 doze:
http://plastidip.si/sl/shop/plasti-dip-mat/
- theDamjan
- Admiral
- Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
- Kontakt:
jozko napisal/-a:Ali obstajajo še kakšni predlogi, oziroma dobre izkušnje, za izdelavo novih tepihov za čoln![]()
Morda na Štajerskem
Jaz sem kupil v Kemoplastu tepih, prej sem naredil iz polivinila šablone, oni so odrezali in zarobili z obšivanjem. Lepo.
Škoda je edino, da sem jih kmalu izgubil
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
***Naj bo vsak dan najlepši!
jozko napisal/-a:Ali obstajajo še kakšni predlogi, oziroma dobre izkušnje, za izdelavo novih tepihov za čoln![]()
Morda na Štajerskem
V vsaki trgovine s tepihi oz tapisoni. Jaz sem kupil v eni trgovini v Murski Soboti tepih v plavem odtenku. VAžno je, da ima na spodnji strani tako umetno podlago, ki je trpežna in se ne drobi. Napraviš šablone in potem so mi jih zarobili. Dve sezoni brez dodatnega vzdrževanja. Letos po končani sezoni jih bom opral pod pritiskom, ker so že malo soleni.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost