MMSI DSC VHF ročne postaje

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Cray
Poddesetnik

MMSI DSC VHF ročne postaje

OdgovorNapisal/-a Cray » Po Jul 17, 2017 19:46

Pozdravljeni,

V tujini, Angliji in Avstraliji, USA, je možno pridobiti MMSI za uporabo v teritorialnih vodah z enostavno registracijo na ustreznih straneh lokalnih oblasteh (ZASTONJ!).

Je to možno tudi v Sloveniji ali Hrvaški? Pri nas, kolikor mi je znano, lahko registriraš DSC VHF postajo samo s plovilom. Kaj pa, če želiš prenosni VHF imeti na kajaku, na sposojenem čolnu, jadrnici brez fiksnega VHF...?

Uspelo mi je pridobiti avstralski in angleški MMSI, ne vem pa, če bo ta veljaven npr. na Hrvaškem. Kako je z zakonodajo, če bi ga vseeno uporabljal? Problem je tudi, da ko ga enkrat vpišeš, moraš za resetiranje na servis..

Prosim izkušene morjeplovce za nasvete. Svoje barke ne bom kupil, radio pa imam. Kaj sedaj?

LP!
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Jul 17, 2017 19:58

Nisi rabil nove teme odpirat, ker se popolnoma navezuje na prejšnjo v kateri si zastavil že isto vprašanje.
Cray
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Cray » Po Jul 17, 2017 22:42

Hvala za odgovor!
Proizvajalci mobilnih VHF DSC pritiskajo, zato so v tujini uvedli poseben MID za mobilne, ali pa pred MID stevilka 9, da je jasno da gre za mobilno napravo, saj bi bila drugace zmeda. Mednaridno je ocitno to tezko uskladiti. Po mojem mnenju bi tudi v SLO morali razmisljati v to smer, saj gre za varnost, kolikor si v resnici s 5W in nizko anteno lahko pomagas, je pa druga rec, sigurno je satelitska sonda bolj efektivna v primeru iskanja, ne potrebujes pa vedno distressa, mogoce le zdravnika...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov