kakšno tendo za fishermana

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

matjaz007
Viceadmiral
Kraj: Radenci-Premantura

kakšno tendo za fishermana

OdgovorNapisal/-a matjaz007 » Ne Mar 01, 2009 21:50

vsi , ki imate fishermane ste se verjetno že srečali z dejstvom, da si precej izpostavljen vremenskim vplivom med vožnjo. zanima me, recimo za fishermana elan 495 in podobne, kako ste rešili zadevo. ali obstaja kakšna tenda, ki bi nadomestila kabino in bi lahko pokril tisti del, kjer so ležalne blazine in, ki bi tudi kolikor toliko normalno izgledala. nekje sem zasledil neke tende ampak izgled je bil pa milo rečeno čuden.
včasih potrebujem čoln za potapljanje, kjer je pomembno, da imam veliko prostora in me veter niti ne moti, kadar pa sta na čolnu lepša polovica in otrok pa je nujno, da imam tudi senco in zavetrje, ter zaščito pred špricanjem vode.

prosim za nasvete.

lp
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Ne Mar 01, 2009 22:00

Na Elanu 495 bi zaprta tenda res izgledala,.... no, sploh ne bi dobro zgledala.
Bimini še gre, vse ostalo pa je le pomoč, le na design svojega plovila ne smeš gledati.
Jaz bi raje postavil bimini, ko pa se potapljaš, na barki imaš pa ženo in otroke, pa naj se zakrijejo z ene strani s kakšno cerado enake barve kot je bimini.
To je le moje mnenje, vsake oči pa imajo svojega malarja.

LP
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Po Mar 02, 2009 20:32

Kolega ima belo bimini tendo in jo je podaljšal nad ležalne blazine kar z belo rjuho in jo pripel z ščipalkami za perilo. Na siru v zalivu deluje, med vožnjo pa podre.
Jaz imam modro tendo in tudi nameravam nabaviti platno za prvi del čolna, če pa ima kdo še kakšno idejo, pa le na dan z njo.
mirno morje
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Po Mar 02, 2009 22:36

Na elanu 495F, ki ga sedaj prodajam, imam streho za spanje narejeno iz impregnirane polipropilen folije, za podporo pa šotorske palice iz fiberglasa.
Slika je tu:
http://www.avto.net/mornar2003/ad.asp?ID=56293

Na novem fišermanu pa imam na robofih bimini tedne prišito zadrgo, kamor po potrebi pripnem posamezne kose, tako da je čoln po potrebi povsem zaprt, npr za prenočevanje če dežuje. Na sprednjem delu pa je ena (kriva) palica iz fiberglasa, podobno kot pri šotoru. Material je bela tyvek folija, ki jo prodajajo trgovine z gradbenim materialom, folija je lahka, močna, lahko jo šivaš in diha.
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » To Mar 03, 2009 16:00

Pozdravljen Motorni,

daj še prosim gor nekaj slik od fiscermana,saj bi si rad naredil na bowriderju stranice na bimini,za prespat.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » To Mar 03, 2009 21:44

Iščem, pa ne najdem nobene, bom slikal, ko se uredi vreme.

lp

motorni
Uporabniški avatar
jutri pa res
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a jutri pa res » So Mar 07, 2009 23:52

Jaz tudi pravim, da je na soncu najlepše v senci.
Sem zelenec, prvič nabavljam opremo, vendar poskušam nabaviti čimbolj logično. Glede sence na plaži-kljunu fishermana sem sestavil takole:
- dva držala ribiške palice, ki se pritrdita na ograjo na sprednjem delu(levo-desno)
- vanju vtaknem dve čaklji (to je mišljeno samo, ko parkiram nekje v zalivu)
- naročil sem cerado 2,8 x 2,2 m z veliko uhicami, ki jo bom zadaj privezal na tendo, spredaj pa na konice čakelj (stane cca. 70 Eur).
Evo senca.
Cerada je hkrati tudi za pokrivanje konzole, ko parkiram na privezu.
Prosim komentarje in boljše predloge.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gosti