Mehanizem za spust/dvig mize v salonu

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

gorenc22
Višji štabni vodnik

Mehanizem za spust/dvig mize v salonu

OdgovorNapisal/-a gorenc22 » To Apr 21, 2009 11:37

Pozdrav vsem,

zanima me če kdo ve kje bi se dobil ta mehanizem, (upam da veste kaj mislim). Trenutno je miza v salonu fiksna, rad pa bi pridobil še dodatno ležišče.

lp
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Apr 21, 2009 12:32

Ne vem, kako ti miza sedaj stoji. Če je na eni nogi, enostavno daš narediti ustrezno krajšo in miza je nižje. Ob strani moraš narediti utore, da bo miza fiksna, k tapetniku po blazino in to je to. Kar pa se mehanizma tiče. Sam imam takšnega, da se spušča in dviga po želji. Vendar je treba imeti v dnu dovolj prostora, da se nosilec mize (cev) spusti noter.

lp

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
gorenc22
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a gorenc22 » To Apr 21, 2009 12:51

Ja miza je sedaj na eni nogi/ opori. Opora je jeklena s celega kosa.
Mene zanima, kje bi lahko kupil samo to jekleno konstrukcijo. A ta mehanizem, ki ga imaš si sam naredil, a si ga kje kupil?
Uporabniški avatar
popaj
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a popaj » To Apr 21, 2009 13:19

Poglej v kakšne avtodomarske trgovine. Pri nas je to Caravan v Lj. tel.:5183636. Sicer pa sem takšne noge videl v katalogu od firme REIMO v D. Nam bližja je trgovina KLEDO Gradz (office@kledo.at, ali www.kledo.at), v Celovcu je to CampingWelt.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Apr 21, 2009 18:19

Gorenc pozdrav. Pa še moj predlog. Odmontiraš nogo (sedanjo), jo odneseš k mojstru kateri ima stružnico. Izreže naj srednji del. Samo za primer; če je noga visoka 1 m , naj pusti na plošči za fiksiranje v tla, cca. 10 cm cevi, na drugi strani, kjer pride plošča od mize enako. Na oba kratka dela, naj nareže zunanje navoje, v sredinsko cev pa notranje. Če ne bo mogel ta kratkih stružit, jih naj odreže od plošč za pritrdidev , potem , ko so navoji končani, pa zavari nazaj. Zgornjega od mize, nej navari na koncu. Prvo, nogo zavij skupaj( zašraufaj ) in močno zategni. Potem naj zgorno ploščo zavari na takšen položaj kot je bil prej, (edino bi bilo dobro , zgornjo cev zamenjat za daljšo in to za toliko koliko bodo dolgi navoji. Ker ko boš zašraufal nogo skupaj , bo krajša za navoje, kateri se poglobijo v sredinski del cevi), smer plošče v primerjavi z mizo. Potem pa montaža nazaj v iste luknje in miza bo enako stala kot prej.
Lahko daš tudi drugi sistem, sistem teleskopa. Tanjšo cev v debelejšo debelejšo v še debelejšo. Skozi izvrtaš luknje, za štoparje in nastavitev višine. Vsi ti načini, razen prvega opisanega, pa ne bodo čisto fiksni. Rahlo nagibanje mize bo posledica. Razen če ti na stružnici naredi cevi, katera paše na drugo čisto , čisto na tesno. Je pa prednost v tem , da izvlečeš dva štifta in mizo spustiš v svoje ležišče , v okvir za posteljo. Pri prvi varianti pa pač moraš odvit srednji del in potem spustiš mizo.
Moje mišljenje pač.
LP
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Apr 23, 2009 18:30

gorenc22 napisal/-a:Ja miza je sedaj na eni nogi/ opori. Opora je jeklena s celega kosa.
Mene zanima, kje bi lahko kupil samo to jekleno konstrukcijo. A ta mehanizem, ki ga imaš si sam naredil, a si ga kje kupil?

oprosti zamudi. To imam v barki originalno. Mislim, da ti je Atilone že svetoval pametno predelavo.
lp
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Apr 23, 2009 19:37

Mene pa moti pri moji mizi, da se malo maje, noga mislim, da je aluminijasta, vendar vseeno nisem zadovoljen z njo, moti me tudi, da je miza dokaj nizka, odgovarjala bi mi malo višja noga, za kakšnih 5cm.
Ali imate kakšno priporočilo za nogo, ki bi bila takšna, da ni bojazni, v premeru da se kdo pomotoma usede na mizo, da bi mizo zlomil.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Apr 23, 2009 20:13

Pozdrav Gaso.
Če je miza (plošča) iz vezane plošče in prevlečena z furnirjem ( kar verjetno je), potem ni straha, da bi se plošča zlomila. Če je iz lepljenih desk (plošče), potem ni tako močna in se lahko zgodi to , česar se bojiš. Najlažje ugotoviš to, če odviješ povišane letvice, katere tvorijo okvir mize. Če je vezana plošča se vidijo plasti, če je lesena plošča, se tudi vidi.
Stabilnost mize pa pridobiš z čim večjimi ploščami, navarjenimi na nogo mize. Večji naslon , večja stabilnost. Koliko ti pač omogoča tudi estetski izgled. Zgornja ni problematična, ker jo "skrije" plošča od mize. Spodaj pa , če imaš preprogo, se da skrit pod njo, če so lesena tla pa večja plošča za fiksiranje v tla, če je lepo narejena, tudi ne bi skazila izgleda.
Malo poglej po Bau-ih in podobno, imajo kar veliko izbiro nog za mize, krom, barvane itd. in raznih višin. Aluminij pa ne bi vzel.
LP
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Če Apr 23, 2009 20:37

Miza je iz vezane plošče cca 120cmx90cm, tudi sam sem razmišljal, da bi naredil kar iz prokrona, pa spoliral. Mi gre na živce, ker miza ni dovolj fiksna, pa se malo maje ko dam gor roke itd...., tako da bo verjetno treba tako zgornjo kot spodnjo ploskev malo ojačati.
Uporabniški avatar
popaj
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a popaj » Pe Apr 24, 2009 09:32

Preveri, če slučajno ne "dihajo" tla, kjer je noga pritrjena. Na višini mize(cca72cm) je že vsak mm gibanja tal opazen. V tem primeru boš moral ojačati tla in ne mizno ploščo.
Uporabniški avatar
popaj
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a popaj » Po Maj 04, 2009 15:21

Če še kdo išče mehanizem za dvig-spust mize: videl sem ga v trgovini Neptun Nautica v ladjedelnici v Izoli. Cena je 299EUR!
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Po Maj 04, 2009 21:23

Preveril sem, problem je le v nogi ki je neka poceni varianta.
Bom preveril v tej trgovini nogo, mora pa biti miza na višini vsaj 70cm, glede na klopi.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Maj 22, 2009 20:24

Malo pozabljena tema, pa vseeno. Lepa kvalitetna izvedba.
LP
http://www.bnc.si/elan35_notranjost.html
gregstr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gregstr » Če Nov 05, 2009 15:27

Koliko stane taka lepa in kvalitetna izvedba?
lp
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Nov 05, 2009 15:41

Cene niti iskal nisem, ker bo verjetno tu nekje 1200-1500 €, po tamalem.
LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta