trenutno imamo barko (NEPTUN 22L, takšna kot je na spodnji sliki)

na suhem, v hangarju, kjer jo temeljito prenavljamo. Ker so bili na barki montirani tako globinomer kot merilec hitrosti plutja, katerih sonde niso več v uporabi in niso funkcionalne, jih želimo zamenjati z novimi. Sonde so montirane individualno, vsaka na svoji strani kobilice, preko trupa/dna. Na ta ista mesta imam namen montirate nove sonde z novimi instrumenti.
Na tem mestu sprašujem, ali obstaja kakšen primeren instrument z eno/dvema sondama, ki bi mi pobiral podatke tako za globino, hitrost plutja in če je mogoče tudi temperaturo vode, v eni/dveh sondah? Nekaj podobnega kot je Raymarine i50 tridata. Kot sem uspel odkrit, ima omenjeni instrument dve sondi, eno za globino in drugo za hitrost, drži? Mi lahko kdo od bolj izkušenih potrdi oziroma svetuje tudi kakšno alternativo omenjenemu instrumentu? NASA MARINE CRUISER Echolot je sicer cenovno zelo ugoden, vendar pa ima prikazovalnik in sondo samo za globino, kar pomeni, da bi na plošči moral imeti vsaj dva prikazovalnika/instrumenta, enega za globino in drugega potem še za hitrost. Hvala.
Lp, Gregor