Polirne paste
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Polirne paste
Ima kdo kakšne izkušnje z polirnimi pastami za plovila.
Najbolj me zanimajo polirne paste na bazi teflona
Najbolj me zanimajo polirne paste na bazi teflona
Ni šanse z avtolaki! Uporabi en epoksi premaz in bo. Delo z njimi je enako, tako da če imaš izkušnje z barvanjem avtomobilov, potem ne bo težav.
Je pa treba reči, da čolni običajno niso barvani. Ta "barva", ki jo vidite je gelcoat, ki se ga najprej nanese v kalup, na njega pa potem različni sloji tkanine, mate, smole... Ko vzameš iz kalupa je že lepo gladko in super... Seveda le toliko super, kot je super kalup
.
LP
Je pa treba reči, da čolni običajno niso barvani. Ta "barva", ki jo vidite je gelcoat, ki se ga najprej nanese v kalup, na njega pa potem različni sloji tkanine, mate, smole... Ko vzameš iz kalupa je že lepo gladko in super... Seveda le toliko super, kot je super kalup
LP
Da si kr sposodim temo. Prosil bi vas za predloge past za strojno poliranje gelcoat-a. Rabil bi pa srednje grobega in finega ter zaščitni vosek ( vse za strojno obdelavo). Pa prosil bi še če lahko navedete, kje v Mariboru ali okolici bi se to dalo dobiti ( lahko tudi internetna prodaja, ampak naj bo zanesljiva trgovina). Rabil bi tudi tampone za polirko.
Problem je le na rjavi barvi, ki je pobledela, bela je pa kot nova
Lani sem uporabil Caranuba ( ali nekaj podobnega) vosek, ki lepo vrnil barvo ampak je dokaj ne obstojen. Po približno 14 dneh so že nastali pobledeli predeli.
Hvala!
Problem je le na rjavi barvi, ki je pobledela, bela je pa kot nova
Lani sem uporabil Caranuba ( ali nekaj podobnega) vosek, ki lepo vrnil barvo ampak je dokaj ne obstojen. Po približno 14 dneh so že nastali pobledeli predeli.
Hvala!
My car detailing projects:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=460
Jaz uporabljam polirno pasto 3M-nautic, ki naj bi imela tudi nekaj teflona. To je kot je predhodnik zapisal, bolj komercialna fora, ampak pasta je super in dobro čisti gelcoat. Velike površine z mašinco, okoli ograjic ročno. Z malo pomoči gre hiro. Uvaža in prodaja firma iz Žalca, mislim da je "Specter" ali nekaj podobnega. Občasno me obišče njihov potnik.
Evo link do polir paste. http://www.menzerna.de/fileadmin/be_use ... tpaste.pdf
Jest uporabljam tako zadevo.
Čisto spodaj desno na strani je slika,kako zgleda pasta.Je trda pasta,velikost cca 3cm×5cm×20cm.Odlično se polira gelcoat iz mat do visokega sijaja.Po poliranju je potrebno še spolirati z kako poliš pasto z voskom,...
To pasto uporabljajo skoraj povsot v proizvodnjah z plastiko,kjer je treba na vodo obrusiti gelcoat in ga nato spolirati.V letalstvu in v navtiki.Seveda obstajajo tudi druge paste in drugi načini poliranja.
Odlično se da tudi spolirat z navadno profi avtomobilsko polirko in tekočo pasto,3M,SILKO,...
Če koga še kaj zanima pa kr na dan z besedo.
ADMIN..Res da čolni niso barvani in da so iz kalupa,...Recimo če je pa gelcoat zdrgnen in v slabem stanju,se ga pa da popraviti.
Mojemu prijatelju,je lansko leto neurje malo poškodovalo dno gumenjaka,zato sva se odločila da zadevo spraviva v red.Odbrusila sva star gelcoat iz dna,poflikala z plastiko,pokitala in na novo pobarvala z gelcoatom.Nato pa sva z vodobrusnimi papirji zbrusila do 1200 papirja in spolirala.Res da se skoraj to ne splača,ker je kar veliko dela,ampak,zgleda pa bolj kot če bi bilo novo.
Vem da ti to vse poznaš,sem pa napisal za druge.
Lp
Jest uporabljam tako zadevo.
Čisto spodaj desno na strani je slika,kako zgleda pasta.Je trda pasta,velikost cca 3cm×5cm×20cm.Odlično se polira gelcoat iz mat do visokega sijaja.Po poliranju je potrebno še spolirati z kako poliš pasto z voskom,...
To pasto uporabljajo skoraj povsot v proizvodnjah z plastiko,kjer je treba na vodo obrusiti gelcoat in ga nato spolirati.V letalstvu in v navtiki.Seveda obstajajo tudi druge paste in drugi načini poliranja.
Odlično se da tudi spolirat z navadno profi avtomobilsko polirko in tekočo pasto,3M,SILKO,...
Če koga še kaj zanima pa kr na dan z besedo.
ADMIN..Res da čolni niso barvani in da so iz kalupa,...Recimo če je pa gelcoat zdrgnen in v slabem stanju,se ga pa da popraviti.
Mojemu prijatelju,je lansko leto neurje malo poškodovalo dno gumenjaka,zato sva se odločila da zadevo spraviva v red.Odbrusila sva star gelcoat iz dna,poflikala z plastiko,pokitala in na novo pobarvala z gelcoatom.Nato pa sva z vodobrusnimi papirji zbrusila do 1200 papirja in spolirala.Res da se skoraj to ne splača,ker je kar veliko dela,ampak,zgleda pa bolj kot če bi bilo novo.
Vem da ti to vse poznaš,sem pa napisal za druge.
Lp
Porumenela plastika
Tema polirne paste ...
Sem pregledal zgornjo temo a nikjer nisem zasledil s kako polirno pasto pa bi lahko spet osvežil plastiko saj je na nekaterih delih porumenela. Vse kar sem zgoraj prebral se nanaša na lesk nič pa na odstranitev porumenelosti. Če sem kaj spregledal se že v naprej opravičujem bom pa vseeno vesel kakega namiga ...
Na tej fotografiji se lepo vidi porumenela plastika (zadaj nad naslonjalom). Možnost imam dobiti polirno mašino le kako polirno pasto naj uporabim ne vem.

Sem pregledal zgornjo temo a nikjer nisem zasledil s kako polirno pasto pa bi lahko spet osvežil plastiko saj je na nekaterih delih porumenela. Vse kar sem zgoraj prebral se nanaša na lesk nič pa na odstranitev porumenelosti. Če sem kaj spregledal se že v naprej opravičujem bom pa vseeno vesel kakega namiga ...
Na tej fotografiji se lepo vidi porumenela plastika (zadaj nad naslonjalom). Možnost imam dobiti polirno mašino le kako polirno pasto naj uporabim ne vem.

Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Na Myspace sem nalozil nekaj fotografij mojega poliranja barke v Marini Varazze pred par dnevi. Postopek je preprost, najprej barko temeljito operem, povrsine spoliram z grobo 3M pasto (Marine imperial finishing compound and restorer) nato se z fino 3M pasto in spolirano povrsino zascitim z NANO Gloss pasto (www.macbrite.de). Na slikah je opazen rezultat, spodaj ( Comments) sem pa opisal postopek. Seveda je rezultat odvisen od kakovosti gel-coata in se cudezev ne da delati, vendar te materijale uporabljam ze vrsto let in zdrzijo celo sezono.Barka je stara 6let.
http://cid-1bad924391ba0c79.skydrive.li ... d%20sezono
Admin, ne lepim slik na forum, ker so prevelike!
http://cid-1bad924391ba0c79.skydrive.li ... d%20sezono
Admin, ne lepim slik na forum, ker so prevelike!
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov