Navionics
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Navionics
Ali mi lahko kdo pove,kakšna je razlika med Navionics navtičnimi kartami gold in platinium?
Re: Navionics
boki napisal/-a:Ali mi lahko kdo pove,kakšna je razlika med Navionics navtičnimi kartami gold in platinium?
platinum ima dodatek 3D pogleda in vsebuje fotpgrafije sidrišč
samo to je razlika
jaz imam gold edition in popolnoma zadostuje za CRO, sem pri kolegu letos na plovbi po jadranu primerjal in ni druge razlike
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Bistvena razlika med karticama je res pogled 3D (ki je neuporaben za navigacijo), fotografije pristanišč in sat posnetki.
Bolj pomembno je kateri ploter imaš, kajti Platinum kartic ne sprejme vsak navionics kompatibilni ploter, starejši pa tudi z Gold ne delajo, slednji uporabljajo XL kartice!
Na kopiranje pozabi ni možno, ker ima vsaka Compact Flash kartica zapečeno serijsko številko katero ob programiranju v tovarni uporabijo za individualen izračun kode. Tako, da ta software deluje samo na tej kartici in nobeni drugi.
LP
Nikola Tesla
Bolj pomembno je kateri ploter imaš, kajti Platinum kartic ne sprejme vsak navionics kompatibilni ploter, starejši pa tudi z Gold ne delajo, slednji uporabljajo XL kartice!
Na kopiranje pozabi ni možno, ker ima vsaka Compact Flash kartica zapečeno serijsko številko katero ob programiranju v tovarni uporabijo za individualen izračun kode. Tako, da ta software deluje samo na tej kartici in nobeni drugi.
LP
Nikola Tesla
Navionics Platinum nam torej omogoča 3D pogled, Gold ne. 3D Platinum kartico za Raymarine ploterje (te poznam) podpirata E serija 80 in 120 ter nova C serija 90, 120 in 140. Seveda pri teh modelih lahko uporabiš tudi Gold kartico.
Cena za Gold je 260,00 plus DDV, za Platinum pa 360 plus DDV.
Je res, da imajo v Motomarinu nekaj cenejše, je pa tudi res, da se zgodi, da ti enostavno ne dela in jo moraš zamenjati. Poleg tega je pomembna tudi verzija kartice in ploterja, zato je mogoče pametno, da ti pooblaščeni pride na barko in na ploter naloži še zadnjo verzijo softverja.
LP
Cena za Gold je 260,00 plus DDV, za Platinum pa 360 plus DDV.
Je res, da imajo v Motomarinu nekaj cenejše, je pa tudi res, da se zgodi, da ti enostavno ne dela in jo moraš zamenjati. Poleg tega je pomembna tudi verzija kartice in ploterja, zato je mogoče pametno, da ti pooblaščeni pride na barko in na ploter naloži še zadnjo verzijo softverja.
LP
V UK , obstajajo še cenejši, ta link je le kot primer:
http://www.cactusnav.com/
http://www.cactusnav.com/
Kartica Navionics Gold
Zdravo boki
ker vidim da te zanima ,imam novo kartici Navionics gold
CF/23XG MEDITERAN &BLACK SEA(napaka pri naročilu)
prodam jo za cca 200€
lp
ker vidim da te zanima ,imam novo kartici Navionics gold
CF/23XG MEDITERAN &BLACK SEA(napaka pri naročilu)
prodam jo za cca 200€
lp
LEPO JE UŽIVATI V VODI
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost