Pozimi planiraj...poleti izvajaj...

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

Uporabniški avatar
seamonster
Višji vodnik
Kraj: Celje

Pozimi planiraj...poleti izvajaj...

OdgovorNapisal/-a seamonster » So Dec 12, 2009 11:58

Pozdravljen(i)! :P
Če bi kdo rad obujal spomine, planiral rute naj si na strani
http://thepiratebay.org/browse , naloži torrent :
SeaClear Adriatic Navigation Charts in sledi navodilom
Predlagam, da ga naloži na odsluženi notesnik, da mu ne bo žal,če ga slučajno zmoči. :cry:
:?: Ker mu bo poleti lahko služil kot GPS naprava, s katero bo sledil začrtane rute. Treba bo le dokupiti GPS anteno in jo povezati s kablom ali preko bluetootha z notesnikom. Antena je mala škatlica, običajno v velikosti škatle cigret, ki lovi signale s satelita in jih posreduje programu v notesniku. Stane od 5 € naprej. tudi bluetooth USB ključek stane le od nekaj € naprej.
Cela zadeva je zelo poceni in deluje. :roll:
Lep pozdrav!
Morja ne bom obvladal, morje pa mene je!
barh
Kapitan korvete
Kraj: Gorenjska
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a barh » Ne Dec 13, 2009 13:49

Ta torrent ne deluje :?:
Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » Ne Dec 13, 2009 13:58

barh napisal/-a:Ta torrent ne deluje :?:

Ja, nobenga "sejalca" ni več. Tudi drugje po torrentih nič pametnega.

Mogoče bi seamonster še enkrat naložil?

lp
Uporabniški avatar
seamonster
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a seamonster » Ne Dec 13, 2009 22:55

Pozdrav! :P
Če ne gre preko torrentbaya, bo pa mogoče šlo takole: odpri stran
http://www.mediafire.com/seamonster
S te strani lahko downloadaš. Lahko vsak file posebej, lahko pa tudi v celoti. Ta je filu :Seaclear Adriatic Navigation Charts.7z , ki je v resnici mapa z vsem, kar je posamično in sem jo zipal s programom 7 zip. To bi moralo delovati. Program 7 zip je zastonj in ga dobiš na internetu.
Pa javite, če bo šlo, če ne bom poiskal še kakšno možnost.
LP
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Po Dec 14, 2009 09:21

Žal tudi ta stran ne deluje...
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
barh
Kapitan korvete
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a barh » Po Dec 14, 2009 10:13

Ta stran deluje , ker mi je uspelo prenesti. Da ne bo šlo preveč časa z nalaganjem , priporočam nalaganje samo zadnjega ,kjer je vse skupaj zipano ( okoli 75 MB ).

Lp :D
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Dec 14, 2009 10:25

Meni tudi dela.
Kaj pa je to zakaj je dobro? Ne da sem mi brati če lahko kdo kratek povzetek naredi v par stavkih?
LP, G
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Dec 14, 2009 10:26

Meni tudi dela.
Kaj pa je to zakaj je dobro? Ne da sem mi brati če lahko kdo kratek povzetek naredi v par stavkih?
LP, G
Uporabniški avatar
seamonster
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a seamonster » Po Dec 14, 2009 12:16

START HERE v slovenščini:
1. Program SeaClear je freeware in ga z lahkoto zaslediš na strani: http://www.sping.com/seaclear
Naloži program:Seaclear II full install.
2.Klikni sc_setup.exe. Zagnal se bo program, ki ti bo inštaliral navigacijski program SEACLEAR.Med nameščanjem te bo spraševal, kam naj se namesti, običajno je to C:/program files/ . Naloži!
3.V Preiskovalcu (Windows explorer) si oglej vsebino mape SeaClear Nahaja se tam, kamor si ga prej naložil.
a) Ko se mnapa odpre boš našel (med drugim) mapo "Charts" V to mapo skopiraj vse,razen "Start here". Če si naložil zipane karte, jih moraš prej odzipati.
b) V mapi SeaClear je tudi programček "MapCal_2". S klikom ga odpreš.
4.Odprl si program SeaClear Calibration Utility, ki služi za kalibracijo kart in za prepoznavanje kart,ki si jih prej prenesel v mapo Charts. Klikni Tools, nato Autoload list, nato Scan for New Charts in končno OK. Zapri program.
5.Sedaj lahko odpreš program SeaClear (na nadzorni plošči imaš najbrž ikonco), ko se odpre klikni File, nato Chart, nato List All. Odprla se ti bo lista vseh naloženih kart. klikni na tisto, ki jo želiš odpreti.
6.Program dela in se ga lahko začneš učiti. Je preprost in funkcionalen. Natančnost je odvisna od a) kalibracije karte, b) pri vklopu GPS antene pa tudi od točnosti informacij, ki jih antena posreduje.
7.Vsaka karta, ki je kalibrirana, ima še dodaten file. Karte, ki te ne zanimajo lahko v preiskovalcu preprosto izbrišeš.
Če si zadovoljen, posreduj naprej.
LP
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Dec 14, 2009 19:48

Včeraj sem potegnil dol ZIP file, pa se ga ne da odzipat, saj je poln fehlerjev.... OK, trenutno vlečem še enkrat, lahko da je bilo kaj narobe pri dolpotegu!

Je kdo to tudi odzipal in uporablja?

LP
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Dec 14, 2009 19:54

No ja, zdaj se pa ne grem več! Še enkrat potegnil dol in še enkrat isto... Torej ni napaka pri downloadu...
Original-One
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Original-One » Po Dec 14, 2009 20:02

admin napisal/-a:No ja, zdaj se pa ne grem več! Še enkrat potegnil dol in še enkrat isto... Torej ni napaka pri downloadu...

Saj meni je tudi zadeva javljala napake, ko sem "odzipal" vednar sem potem vseeno nadaljeval po "postopku" in zadeva deluje.

lp
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Dec 14, 2009 20:56

Hja, če verjameš! Program, ki ga potegneš z linka zagotovo deluje, to kar pa odzipaš pa zagotovo ne! Seveda je v ZIP-u nekaj dobrih file-ov, mnogo kart (velika večina) pa je sesutih in velikih 0 kB...

Seamonster, lahko to še enkrat pozipaš, pa še enkrat daš na server? Lahko ti dam tudi Morjeplovcev FTP za prenos...

LP
barh
Kapitan korvete
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a barh » Po Dec 14, 2009 21:02

Tudi jaz sem prišel do tega , da je zip file zanič .
Ostalo je v redu.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Dec 14, 2009 21:13

Sem poinstaliral in ugotovil, da poznam ta software izped nekaj let... Če se prav spomnim od takrat, ko me je to zanimalo malo bolj, je bil Ozi explorer precej boljša varianta. Res ni zastonj, pa vendar.

Se da v Seaclear-u nastavit, da ti karto med zoom-om avtomatsko preklopi na tisto z manjšim merilom, če na trenutni lokaciji obstaja?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov