Rad bi nabavil nove propelerje, ker so stari že precej zdelani. Propelerji so bronasti, trolistni, levi in desni.
Da bi prebral, kaj na njih piše, sem jih moral malo pobrusiti. Napisi so naslednji:
1 191 71
Federal equipoise
6 90 17 LH 19
Konus 17X21 I 1/4
AP1022
Konusni del je izmerjen od 2.6 do 3.1 cm, dolžine 83 mm.
Je komu kaj jasno? Po mojem je najbolj pomemben del: "6 90 17 LH 19", ki verjetno pove, da je 17 colski propeler. Kaj pa ostalo?
Tuna
Nabava novih propelerjev
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Verjetno je kot si napisal premer res 17", naslednji dve črki LH zagotovo pomenita "Left Hand", se pravi levi vijak, na drugem pa imaš tam vmes napisatno RH, se pravi "Right Hand". V nadaljevanju bi 19 lahko pomenila korak 19".
Malo je moteče, ker imaš spodaj napisano 17x21, kar pa je ponavadi oznaka propelerjev. V tem primeru to pomeni, da je premer 17", korak pa 21"...
Malo je moteče, ker imaš spodaj napisano 17x21, kar pa je ponavadi oznaka propelerjev. V tem primeru to pomeni, da je premer 17", korak pa 21"...
- Tuna
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Maribor-Murter
- Kontakt:
admin napisal/-a:Verjetno je kot si napisal premer res 17", naslednji dve črki LH zagotovo pomenita "Left Hand", se pravi levi vijak, na drugem pa imaš tam vmes napisatno RH, se pravi "Right Hand". V nadaljevanju bi 19 lahko pomenila korak 19".
Ja, to 17LH19 mi je jasno, propeler 17" z korakom 21 pa po mojem nima preveč smisla. Po mojem se to nanaša na konus, tisti zadnji I 1/4 ni I ampak 1 in bi to pomenilo, da manjša odprtina na konusu ena in četrt cole (malo sem raziskoval po internetu).
Na ebayu sem našel kar nekaj propelerjev, ampak noben nima prav takih oznak. če bi bil vsaj 17(LH,RH)19 in s pravo odprtino bi bilo po mojem zadosti.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov