Led rasvetljava
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Led rasvetljava
Zdravo ,me pa zanima če ima kedo kaj informacij okli led rasvetljave v jadrnici. Zanima me če ima kedo kaj informacij kje se da to ugodno nabaviti ,sedaj imam štiri halogenke v tapeti stropa vsaka porabi po 20 watov
L.pzdrav jast mam klasične halogenke v katere se žarnice kar vštekajo z dvema kontaktoma,zato mislim da bi rabil ali takšne žarnice ali pa kompletno lučkoSAKARUN napisal/-a:l.pozdrav če imaš podatek kakšno grlo imaš na obstoječih se da dubit ni problema tko da sporoči številko grla pa bom ti zrihtal dobro ceno.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Z ledicami se profesionalno ukvarjam že precej let (razvoj led panojev, znakov...) in niti na misel mi ne pride, da bi jih na plovilu uporabil za kaj drugega kot za sidrno luč, navigacijske luči in za zasilno razsvetljavo.
Svetloba ledic ni primerna za branje in daljše bivanje v takem okolju. Osebno me ta svetloba izredno moti in me po daljšem času pričnejo boleti oči. Verjemite vem kaj govorim. Svetloba mora biti mehka in vsebovati čim širši spekter. Led diode delujejo samo na ozkem pasu vidnega spektra in dokler razvoj ne naredi prave svetlobe jih na moji barki ne bo. Osebno mi oči pomenijo več kot prihranjenih nekaj Ah energije. Le to se da nadomestiti zdravja in predvsem vida pa ne.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Svetloba ledic ni primerna za branje in daljše bivanje v takem okolju. Osebno me ta svetloba izredno moti in me po daljšem času pričnejo boleti oči. Verjemite vem kaj govorim. Svetloba mora biti mehka in vsebovati čim širši spekter. Led diode delujejo samo na ozkem pasu vidnega spektra in dokler razvoj ne naredi prave svetlobe jih na moji barki ne bo. Osebno mi oči pomenijo več kot prihranjenih nekaj Ah energije. Le to se da nadomestiti zdravja in predvsem vida pa ne.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Nikola Tesla napisal/-a:... niti na misel mi ne pride, da bi jih na plovilu uporabil za kaj drugega kot za sidrno luč, navigacijske luči in za zasilno razsvetljavo.
Jaz jih nebi nebi nabavljal več za navigacijske luči, saj ni pomembno kakšna je poraba, ker so prižgane vedno ko motor(alternator) deluje.
Glede trajnosti, zamenjal sem na eni barki 2x 1NM Hella led navigacijske, na drugi pa po pol leta 2x 2NM navigacijske, tako da lahko potrdim da so zanič. V vseh primerih mi je prišla v luč vlaga in vse je korodiralo, kapljice vlage pa so bile vidne. Luč naj bi bila neprodušno zaprta. Najbolje je imeti navadne navigacijske, če pa odpove žarnica, pa na bencinskem servisu dobiš drugo. Pri sidrni, krmeni pa zaenkrat nimam problema, so tudi Hella LED.
Ja fino, zdej pa rez nevem ,če bi sploh menjav te luči na jadrnici. Se pa upravičujem ker me par dni ni blo ,ker sem bil odsoten,tako da šele dones brskam po forumu. Drugače pa sem poskusno montiral eno,pa še nimam prave predstave in niti nisem poskušal brati sem še vedno v fazi odločanja . lep pozdrav
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov