vsake vaše izkušnje in mnenja bom vesel!
siderna veriga
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
siderna veriga
rad bi si za nekaj metrov podaljšal siderno verigo pa si nisem čisto na jasnem a je to vredu ( sigurno, varno ) ali ne?
live long and in prosper
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Kiaman, govoriti o 100% varnosti z dodajanjem verige preko vmesnega člena bi bilo zavajanje. Načeloma zadeva pije vodo, torej drži, vendar da bi bila zanesljiva pa ni. 99% zanesljiva je le nova veriga, tudi stara veriga več let ni več zanesljiva.
Če že moraš verigo podaljšati z veznim členom, potem naj bo ta vezni člen čim manj krat v vodi, poleg tega je ta vezni člen dobro ne samo "zanetati" ampak tudi malo privariti, do mere, ko ne deformiraš materiala, ker potem ti bo zvar držal poleg zvara pa ga bo odtrgalo.
Sam sem imel že podaljšano verigo na ta način in mi je držalo, vendar ti priporočam, da vedno pogledaš ta člen, če ga ni zajela korozija, čeprav naj bi bil iz nerjavečega materiala.
LP

Če že moraš verigo podaljšati z veznim členom, potem naj bo ta vezni člen čim manj krat v vodi, poleg tega je ta vezni člen dobro ne samo "zanetati" ampak tudi malo privariti, do mere, ko ne deformiraš materiala, ker potem ti bo zvar držal poleg zvara pa ga bo odtrgalo.
Sam sem imel že podaljšano verigo na ta način in mi je držalo, vendar ti priporočam, da vedno pogledaš ta člen, če ga ni zajela korozija, čeprav naj bi bil iz nerjavečega materiala.
LP
Re: siderna veriga
kiaman napisal/-a:rad bi si za nekaj metrov podaljšal siderno verigo pa si nisem čisto na jasnem a je to vredu ( sigurno, varno ) ali ne?
Vprašaj Savo-ta, kaj on misli o raznih delih , kateri se dajo med člena, razne vrtivke itd. Zaradi vrtivke ( na pogled močne) katera se mu je zlomila, je bil ob lepo veliko barko, ker jo je vrglo na skale.
LP
saj v tem je hakelc. načeloma ne maram podalševat in tudi nikoli nisem, ker mi te vezni členi ( vrtavke, karabinski členi ) zgledajo neprepričljivo.
veriga je pa fi 10 in stara 3 leta in ni še za staro šaro.
ste mi pa potrdili, da se z podaljševanjem ni za igrat, raje novo dalšo kupit.
veriga je pa fi 10 in stara 3 leta in ni še za staro šaro.
ste mi pa potrdili, da se z podaljševanjem ni za igrat, raje novo dalšo kupit.
live long and in prosper
Jaz bi prežagal en člen nerjaveče verige in spojil novo verigo z varjenjem tega člena
6mm veriga ima po priročniku dopustno obremenitev 3,5kN, kar pa je toliko, kot je trdnost 6 mm2 zvara, ti ga boš pa naredil vsaj 25mm2. Prej bo popustilo kaj drugega. Spoj pa večkrat preglej.
6mm veriga ima po priročniku dopustno obremenitev 3,5kN, kar pa je toliko, kot je trdnost 6 mm2 zvara, ti ga boš pa naredil vsaj 25mm2. Prej bo popustilo kaj drugega. Spoj pa večkrat preglej.
motorni
No verjetno Savo ne bo imel nič proti, če pokažem njegove slike. Ko to vidiš, ti nikakor ne bo žal denarja za novo verigo in brez raznih dodatkov, kateri se lahko izkažejo za slab člen.
V razmislek !
https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=4 ... =inline&zw
LP
V razmislek !
LP
- Novinec
- Admiral
- Kraj: Sailing on the world
- Kontakt:
Seveda ga ne odpre, ker ga je Savo poslal Atilonu po Gmailu.
Atilone, najprej fotke iz Gmaila na tvoj strežnik kjer imaš slike, nato pa povezavo na forum, kot si dal za barko.
Bi bilo pa zanimivo videti te fotke, kajti sem se spomnil, da imam tudi na tej barki na 35 m dodane še 20m verige, vse 8 mm, z veznim členim brez varjenja. Do sedaj je vedno držalo. Opa,..... do sedaj
LP

Atilone, najprej fotke iz Gmaila na tvoj strežnik kjer imaš slike, nato pa povezavo na forum, kot si dal za barko.
Bi bilo pa zanimivo videti te fotke, kajti sem se spomnil, da imam tudi na tej barki na 35 m dodane še 20m verige, vse 8 mm, z veznim členim brez varjenja. Do sedaj je vedno držalo. Opa,..... do sedaj
LP
- Masterpiece
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana
- Kontakt:
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta