Reflektor na rollbaru
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Reflektor na rollbaru
Zanima me ali uporabljate reflektor pritrjen na rollbaru? Je zadeva sploh uporabna? Kakšno sorto reflektorja imate oziroma kak snop in moč svetlobe naj ima, da ni samo lepotni privesek. Praktična uporaba kdaj in kje?
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Reflektorji so zelo uporabni za kakršnokoli delo ponoči, za iskanje mesta za sidranje v zalivih, za žurke, za kopanje v zalivu ponoči ... Odlična stvar. Pogoj je, da imaš uravnotežen sistem napajanja, ki bo lahko zagotavljal dovolj energije tudi za daljše delovanje.
Imam take črne za cca 35€.
V trgovinah z avto deli pri nas se dobi le črne, so pa beli veliko lepši za uporabo v navtiki. Če jih kje najdeš mi javi.
Verjetno pa bi bili tile boljši
Ali pa tile xenon. So zelo dragi cca 900€
Cene so kar visoke še posebej za HID. Tukajje nekaj naštetih.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Imam take črne za cca 35€.
V trgovinah z avto deli pri nas se dobi le črne, so pa beli veliko lepši za uporabo v navtiki. Če jih kje najdeš mi javi.
Verjetno pa bi bili tile boljši
Ali pa tile xenon. So zelo dragi cca 900€
Cene so kar visoke še posebej za HID. Tukajje nekaj naštetih.
Lep pozdrav
Nikola Tesla
Thx za praktiko. Podobne tem črnim, ki jih imaš ti sem gledal po net trgovinah ampak ker so fiksni se mi zdi da ne bi bili toliko vsestransko uporabni. Na netu sem gledal tegale, ki se obrača v vse smeri, ima ročaj in je snemljiv. Kako se pa obnese v praksi, kakšen ima snop ali je špičast, razpršen oz kakšen kot sevanja ima pa ne vem.

ttomi73 napisal/-a:Thx za praktiko. Podobne tem črnim, ki jih imaš ti sem gledal po net trgovinah ampak ker so fiksni se mi zdi da ne bi bili toliko vsestransko uporabni. Na netu sem gledal tegale, ki se obrača v vse smeri, ima ročaj in je snemljiv. Kako se pa obnese v praksi, kakšen ima snop ali je špičast, razpršen oz kakšen kot sevanja ima pa ne vem.
jaz imam točno tega snop je širok in osvetli zelo daleč moj ima 1000W in je uporaben pri pristajanju ponoči in pri plovbi v temne luke in zalive
jaz ga priporočam
MareC napisal/-a:ttomi73 napisal/-a:Thx za praktiko. Podobne tem črnim, ki jih imaš ti sem gledal po net trgovinah ampak ker so fiksni se mi zdi da ne bi bili toliko vsestransko uporabni. Na netu sem gledal tegale, ki se obrača v vse smeri, ima ročaj in je snemljiv. Kako se pa obnese v praksi, kakšen ima snop ali je špičast, razpršen oz kakšen kot sevanja ima pa ne vem.
jaz imam točno tega snop je širok in osvetli zelo daleč moj ima 1000W in je uporaben pri pristajanju ponoči in pri plovbi v temne luke in zalive
jaz ga priporočam
1000W lampa na gumenjaku? Najbrž je 100W. Ima notri katero od standardnih žarnic? To pokuri dobrih 8A se pravi da je uporaben samo kratek čas ob vžganem motorju seveda. Hvala ti za praktiko ker ne bi rad zmontiral kar nekaj in potem še nekaj da bi dobil praktično vrednost. 100W lampa je pa konkretno huda. A jo kaj snemaš iz nosilca?
Fantje kaj pa tole, še vedno so na zalogi. Xsenon, daljinec pa še 100% navtična izvedba.
Cena pa 350 eurčkov
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=4098
Lp Mitja
Cena pa 350 eurčkov
Lp Mitja
Nazadnje spremenil Mitja P, dne Ne Maj 02, 2010 21:12, skupaj popravljeno 1 krat.
MareC napisal/-a:ja pardon sem stisnil eno nulo preveč![]()
drugače pa vzami ne bo ti žal
ne jemljem je z nosilca jo imam kar vedno gor
No tu sem mislil ali zadevo kaj obračaš levo desno, gor dol ob teh manevrih na vodi, iskanju,...? ali je lampa fiksirana v eno pozicijo in tako ostane ves čas?
Zanima me ker teh izkušenj za kaj vse se uporablja na vodi nimam.
thx
Mitja P napisal/-a:Fantje kaj pa tole, še vedno so na zalogi. Xsenon, daljinec pa še 100% navtična izvedba.
Cena pa 350 eurčkov
Lp Mitja
Hvala za ponudbo ampak tumač €, pa do rollbara se bom že stegnu tako da daljinc odpade.
MareC napisal/-a:se mi ne da vstajat pa obračat, je fiksen, tako, da zajemo cel premec in še malo naprej
Sem v Kammu našel ravno takega (Night Eye) samo da nima tega napisa je pa pol cenejši kot v Navtki... Ima dve nitki vsaka je po 100W.
Daj mi povej kakšne funkcije ima stikalo? Gor piše SPOT in še nekaj.
ttomi73 napisal/-a:MareC napisal/-a:se mi ne da vstajat pa obračat, je fiksen, tako, da zajemo cel premec in še malo naprej
Sem v Kammu našel ravno takega (Night Eye) samo da nima tega napisa je pa pol cenejši kot v Navtki... Ima dve nitki vsaka je po 100W.
ON OFF SPOT
MareC napisal/-a:ttomi73 napisal/-a:MareC napisal/-a:se mi ne da vstajat pa obračat, je fiksen, tako, da zajemo cel premec in še malo naprej
ON OFF SPOT
In kaj je ta SPOT?
ttomi73 napisal/-a:MareC napisal/-a:ttomi73 napisal/-a:MareC napisal/-a:se mi ne da vstajat pa obračat, je fiksen, tako, da zajemo cel premec in še malo naprej
ON OFF SPOT
In kaj je ta SPOT?
obe nitki žarita s polno močjo in širji snop
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti