LED delovna luč za barko
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
- Tuna
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Maribor-Murter
- Kontakt:
LED delovna luč za barko
Kolega je v LIDLu na hrvaškem kupil LED delovno luč, po moji oceni ima kakšnih 100 LED diod ali več, za 200 kun. Original je imel priključek za 220 V, ko je vzel ven trafo, zadeva deluje na 12 V. Na žalost je več nikjer nimajo. Moje iskanje po Internetu ni bilo uspešno.
Potrebujem takšno luč, da mi osvetljuje kokpit celo noč in da se ne rabim bati za akumulator.
Ima kdo kakšno idejo?
Potrebujem takšno luč, da mi osvetljuje kokpit celo noč in da se ne rabim bati za akumulator.
Ima kdo kakšno idejo?
Ko pa tam zmanjka, pa je še tukaj nekaj:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Grote-63 ... ccessories
Malo za šalo...
No, saj cenejše variante stanejo 99 US$...
Sem pogledal po netu, pa nisem našel nič podobnega. Bi bilo verjetno treba pogledati še pri Kitajčkih...
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Grote-63 ... ccessories
Malo za šalo...
No, saj cenejše variante stanejo 99 US$...
Sem pogledal po netu, pa nisem našel nič podobnega. Bi bilo verjetno treba pogledati še pri Kitajčkih...
No, kar na forumu se zmenita, da bom še jaz prebral
Ali pa na koncu samo rezultat pošljita.
Za 12 V napajenje predelava ne bo čisto tako enostavna, da bi samo nekaj ven vzel. Se mi zdi, da bo treba napraviti več krajših kolon (zaporedno vezanih LED) in zračunati predupore. Ker je vse skupaj na tiskanem vezju, bo treba nekaj improvizacije s prekinjanjem povezav, pa nekaj spajkanja...
Sicer pa, meni na 230 V čisto dobro dela
Za 12 V napajenje predelava ne bo čisto tako enostavna, da bi samo nekaj ven vzel. Se mi zdi, da bo treba napraviti več krajših kolon (zaporedno vezanih LED) in zračunati predupore. Ker je vse skupaj na tiskanem vezju, bo treba nekaj improvizacije s prekinjanjem povezav, pa nekaj spajkanja...
Sicer pa, meni na 230 V čisto dobro dela
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Tuna pošlji ali prinesi reflektorja.
Zadevo je zelo lepo opisal Francelj. Potrebno bo omejiti tok posamezne veje v vejo pa dati ravno prav ledic. Za klasične trough hole ledice je tok posamezne veje potrebno omejiti na približno 20mA. Pri tem toku velika večina 5mm ledic sveti optimalno.
Tele led diode so prve močnostne, ki svetijo s toplo belo barvo in za te se trenutno zanimam. Imam tudi nekaj vzorcev. So visoko svetilne.
več o tem...
LP NT
Zadevo je zelo lepo opisal Francelj. Potrebno bo omejiti tok posamezne veje v vejo pa dati ravno prav ledic. Za klasične trough hole ledice je tok posamezne veje potrebno omejiti na približno 20mA. Pri tem toku velika večina 5mm ledic sveti optimalno.
Tele led diode so prve močnostne, ki svetijo s toplo belo barvo in za te se trenutno zanimam. Imam tudi nekaj vzorcev. So visoko svetilne.
več o tem...
LP NT
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost