Flapi in krilca
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Flapi in krilca
Čeprav je o flapih bilo napisanega kar nekaj, pa nisem zasledil kako je z krilci na peti. Oboje kot razumem precej pomaga vendar pa me zanima sinergija obeh pripomočkov. Oziroma ali je smiselno in dobro imeti oboje ali le flape (ali pa krilca).
CUM GRANO SALIS
Na čolnu fishermenu dolžine 5,5m imam motor Yamaho 60 vse skupaj je staro 3 leta prve dve leti nisem imel krilc letos sem zmontiral krilca in sem z njimi letos , kar precej prevozil po morju, dosti prej izglisiram je bolj mirna vožnja poraba se ni povečala tudi zmanjšala ne, pri zavijanju ni nobenih problemov . Z krilci sem zelo zadovoljen
lp
lp
admin napisal/-a:O teh krilcih na kavitacijski plošči motorja je bilo napisanega še več!
Na hitro pa ti lahko rečem moje mnenje, ki je apriori proti tej nesnagi!
Mogoče bi pa skupaj opravila kako vožnjo s krilci in brez.
Po mojih izkušnjah bi rekel, da tam do 5 m dolžine čolna koristijo.
Sem imel na gumici 3,8 m + T18. Bolše!
Sem imel na Opatiji + "skrhan" Suzuki 25. Bolše.
Imam na Opatiji + Merc 25. Boljše.
Čoln manj nabija po valovih, hitreje izglisira, končna hitrost je pa res cca 1 kn nižja. (garmin pravi tako).
En preizkus je vreden več kot 100 strokovnih mnenj.
"Na vod ni zajebancije" je rekel in ostal živ.
Bojan5 napisal/-a:admin napisal/-a:O teh krilcih na kavitacijski plošči motorja je bilo napisanega še več!
Na hitro pa ti lahko rečem moje mnenje, ki je apriori proti tej nesnagi!
Mogoče bi pa skupaj opravila kako vožnjo s krilci in brez.
Po mojih izkušnjah bi rekel, da tam do 5 m dolžine čolna koristijo.
Sem imel na gumici 3,8 m + T18. Bolše!
Sem imel na Opatiji + "skrhan" Suzuki 25. Bolše.
Imam na Opatiji + Merc 25. Boljše.
Čoln manj nabija po valovih, hitreje izglisira, končna hitrost je pa res cca 1 kn nižja. (garmin pravi tako).
En preizkus je vreden več kot 100 strokovnih mnenj..
O teh krilcih sem pisal že mnogokrat pod različnimi temami. Enkrat sem napisal tudi bolj detaljno kaj pomeni z in brez, plusi in minusi... Se tudi strinjam s tabo okrog tega za manjši čoln, pa tudi za večji je lahko boljše, samo odvisno pa je kaj želiš. Meni je to absolutno slabše, ker je kompromis prevelik. Ni fora, da izgubiš kakšen vozel hitrosti, bolj je problem ostalo.
Je pa res, da včasih ni druge. Ravno pred kratkim sva zadevo preizkusila z Barhom na njegovem čolnu. Brez 30 Kn, z samo še 26... V ovinkih malo težje zavije, volan je pri glisiranju trd ko beton... Rabil bi servo.
Na splošno pa čoln toliko bolje sedi v vodi in izglisira brez težav tudi s 4 osebami, da je končni vtis pozitive in sem mu tudi svetoval naj zadevo pusti gor. Motor pa 80 KM Yamaha 4T.
LP
Imaš zs!
somebody napisal/-a:Na čolnu fishermenu dolžine 5,5m imam motor Yamaho 60 vse skupaj je staro 3 leta prve dve leti nisem imel krilc letos sem zmontiral krilca in sem z njimi letos , kar precej prevozil po morju, dosti prej izglisiram je bolj mirna vožnja poraba se ni povečala tudi zmanjšala ne, pri zavijanju ni nobenih problemov . Z krilci sem zelo zadovoljen
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta