Homologacija prikolice do 750kg?

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

hmhm
Štabni vodnik
Kraj: Ljubljana

Homologacija prikolice do 750kg?

OdgovorNapisal/-a hmhm » Sr Jun 30, 2010 21:47

Pozdravljeni,

zanima me če za prikolice do 750kg, ki se jih lahko vozi s tretjo tablico sploh obstajajo homologacije?

Sklepam da če jo voziš na 3.tablico ni registracije in nobenih tehničnih, potemtakem tudi ne homologacije, ali se motim.
Mi lahko kdo kaj več o tem razloži?

Hvala lepa za odgovore!
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Sr Jun 30, 2010 21:52

Ja tudi ta je homologirana če je vse po P.S-u.Pred leti je bila možnost domače prikolice A-testirat in si dobil za njih homologacijo :idea:
Ure dnevi leta tečejo....
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Če Jul 01, 2010 07:30

Prikolica mora imeti homolgacijo in jo tudi moraš na vske štiri leta peljati na tehnični pregled, kjer dobiš potrdilo A5 velikosti, kjer piše kdaj je naslednji tehnični. Od homolgacije pa imaš samo ALU ploščico z vsemi podatki in številkami prikovičeno na prikolico, vse ostalo pa imajo v bazi podatkov.
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » So Jul 03, 2010 23:58

Pred časom, ko smo prišli od nalepk za vozila do teh potrdil o tehničnem pregledu sem malo pozabil na tehnični pregled. Naš policist na meji, ko smo se vračali, je hotel videti potrdilo o tehničnem pregledu, pa ga seveda nisem imel, nalepka pa je tudi že potekla. Potem je hotel imeti 90 takratnih jurjev (SIT), pa sem se malo izvijal, da bom prikolico takoj peljal na tehnični, če mi dajo samo opozorilo. Nato je nekam izginil, se po 10 minutah vrnil, mi vrnil dokumente in rekel naj res peljem prikolico na tehnični.
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Ne Jul 04, 2010 15:05

meni se je zgodilo isto kakor motornem z 1 teden staro prikolico kupljeno v bavhavsu .samo da sem jaz kazen moral plačati.(policajka :twisted: )
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Jul 05, 2010 07:53

Pale, malo bi si kiklo dvignil pa bi te spustila. :lol:
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti