Pozdravljeni,
zanima me če za prikolice do 750kg, ki se jih lahko vozi s tretjo tablico sploh obstajajo homologacije?
Sklepam da če jo voziš na 3.tablico ni registracije in nobenih tehničnih, potemtakem tudi ne homologacije, ali se motim.
Mi lahko kdo kaj več o tem razloži?
Hvala lepa za odgovore!
Homologacija prikolice do 750kg?
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Prikolica mora imeti homolgacijo in jo tudi moraš na vske štiri leta peljati na tehnični pregled, kjer dobiš potrdilo A5 velikosti, kjer piše kdaj je naslednji tehnični. Od homolgacije pa imaš samo ALU ploščico z vsemi podatki in številkami prikovičeno na prikolico, vse ostalo pa imajo v bazi podatkov.
Guma je guma, zaenkrat.
Pred časom, ko smo prišli od nalepk za vozila do teh potrdil o tehničnem pregledu sem malo pozabil na tehnični pregled. Naš policist na meji, ko smo se vračali, je hotel videti potrdilo o tehničnem pregledu, pa ga seveda nisem imel, nalepka pa je tudi že potekla. Potem je hotel imeti 90 takratnih jurjev (SIT), pa sem se malo izvijal, da bom prikolico takoj peljal na tehnični, če mi dajo samo opozorilo. Nato je nekam izginil, se po 10 minutah vrnil, mi vrnil dokumente in rekel naj res peljem prikolico na tehnični.
motorni
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti