USA zastava in potrebna oprema
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
USA zastava in potrebna oprema
Lep pozdrav vsem skupaj.
Prodlal sem Eventa in sedaj kupujem plovilo Quicksilver weekend 650 (2004). Zanimam se da bi registriral (podaljšal registracijo) pod USA zastavo. Ker zakonodaja predvideva da ima plovilo obvezno opremo po predpisih države v kateri je registrirano me zanima kakšna je zakonodaja v Delaware za to področje. Torej, kakšno opremo moram imeti na krovu?
Namen imam imeti tudi pomožni motor. Ali mora biti le ta registriran oziroma bilo kje vpisan v papirjih?
Enkrat sem zasledil, da je nekdo ponujal neko avstrijsko ali nemško registracijo? Je še aktualno ali ni dobra varijanta?
Hvala in lep pozdrav.
Bojan
Prodlal sem Eventa in sedaj kupujem plovilo Quicksilver weekend 650 (2004). Zanimam se da bi registriral (podaljšal registracijo) pod USA zastavo. Ker zakonodaja predvideva da ima plovilo obvezno opremo po predpisih države v kateri je registrirano me zanima kakšna je zakonodaja v Delaware za to področje. Torej, kakšno opremo moram imeti na krovu?
Namen imam imeti tudi pomožni motor. Ali mora biti le ta registriran oziroma bilo kje vpisan v papirjih?
Enkrat sem zasledil, da je nekdo ponujal neko avstrijsko ali nemško registracijo? Je še aktualno ali ni dobra varijanta?
Hvala in lep pozdrav.
Bojan
kr en napisal/-a:Prodam slovenske papirje za barko. Čoln dam pa za povrh !![]()
![]()
Pa saj slovenskih nobeden noče !
Da ne bomo iz teme, vem le da je obvezen rešilni obroč nad 8m
Ostalo pa tudi mene zanima...
Aja pa en dobr Jameson, res da ni američki, je pa po Jenna-i, ki pa je iz amerike !

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
USA ZASTAVA
Oprema je povsod enaka...itak veš kaj vse moraš imeti za plovbo podnevi in plovbo ponoči.
Za ta pomožni motor ne kompliciraj, ker sem imel že nekaj kontrol in me še nobeden nikoli ni vprašal za pomožnega, je pa strašno fajn, če ga imaš.....
Jaz sem letos v avgustu (crknil mi je impeler na Merc. 5.0, V8) in se je mašina pregrevala......prevozil z rezervnim motorjem Tomos 4 .....(moja barka tehta 2 toni) od Lavernake na Kornatih-Katina-Proversa-Lavdara-Ždrelac-Sukošan......vozil pa sem od sončnega vzhoda do sončnega zahoda....na žalost sem bil na dopustu in na barki je bila moja žena...je rekla, da ne bova prišla nikoli do cilja, vendar SVA.
Rezervni motor je zakon, pa makar je TOMOS 4.....ki je najboljši motor na svetu.
l.p. Bostjan 9
Za ta pomožni motor ne kompliciraj, ker sem imel že nekaj kontrol in me še nobeden nikoli ni vprašal za pomožnega, je pa strašno fajn, če ga imaš.....
Jaz sem letos v avgustu (crknil mi je impeler na Merc. 5.0, V8) in se je mašina pregrevala......prevozil z rezervnim motorjem Tomos 4 .....(moja barka tehta 2 toni) od Lavernake na Kornatih-Katina-Proversa-Lavdara-Ždrelac-Sukošan......vozil pa sem od sončnega vzhoda do sončnega zahoda....na žalost sem bil na dopustu in na barki je bila moja žena...je rekla, da ne bova prišla nikoli do cilja, vendar SVA.
Rezervni motor je zakon, pa makar je TOMOS 4.....ki je najboljši motor na svetu.
l.p. Bostjan 9
Moje mnenje je tako, da če imaš, to kar zahteva Slo, ali pa Cro zakonodaja bo čisto dovolj ! Ker smo vsi več ali manj v Cro morju, bi bilo še najpametneje imeti opremljeno po njihovih zakonih, + kakšno stvar za katero veš, da jo zahtevajo v U.S. npr obroč...
bostjan, to kar se je tebi zgodilo, je malo tudi malomarnosti ! Če bi Impeler menjal vsako sezono, ali pa vsaki 2 sezoni, se ti to najverjetneje nebi zgodilo... ( no res je da se lahko zgodi izjema ) Mala prdalica, je pa velikokrat pametna,se strinjam...
bostjan, to kar se je tebi zgodilo, je malo tudi malomarnosti ! Če bi Impeler menjal vsako sezono, ali pa vsaki 2 sezoni, se ti to najverjetneje nebi zgodilo... ( no res je da se lahko zgodi izjema ) Mala prdalica, je pa velikokrat pametna,se strinjam...

Klical sem na HR kapitanijo in postavil isto vprašanje. DObil sem potrdilo zgoraj napisanega. Obvezno opremo na plovilu določa zakonodaja države v kateri je plovilo REGISTRIRANO in ne v kateri PLOVE.
Torej...verjamem da nisem edini s tem problemom in zanima me ali kdo dejansko pozna Delaware zakonodajo, oziroma mu je gospod, ki mu je barko registriral, dal kakšna navodila. Predvidevam da ne...A mogoče ve kdo kje bi se jih pa dalo dobit?
@bostjan9: po pravici ne vem če je oprema res povsod eneka. V SLO VHF nadomesti pomožni motor, v HR ne. Za pomožni motor sem prepričan da ga je lepo imet, mene zanima ali mora bit kje vpisan, registriran, prijavljen, ker je na plovilu.
@Tex: A mogoče veš kaj pa zahteva HR zakonodaja do 7m?
Mirno morje
Bojan
Torej...verjamem da nisem edini s tem problemom in zanima me ali kdo dejansko pozna Delaware zakonodajo, oziroma mu je gospod, ki mu je barko registriral, dal kakšna navodila. Predvidevam da ne...A mogoče ve kdo kje bi se jih pa dalo dobit?
@bostjan9: po pravici ne vem če je oprema res povsod eneka. V SLO VHF nadomesti pomožni motor, v HR ne. Za pomožni motor sem prepričan da ga je lepo imet, mene zanima ali mora bit kje vpisan, registriran, prijavljen, ker je na plovilu.
@Tex: A mogoče veš kaj pa zahteva HR zakonodaja do 7m?
Mirno morje
Bojan
Brez zamere, samo eni ste pa res lenuhi ! V googlu vrže vn takoj !
http://www.tc.gc.ca/eng/marinesafety/de ... nu-690.htm
http://www.boat-ed.com/de/course/p4-16_checklist.htm
Pa še marsikaj se najde !
PS: grem pa stavt, da hrvati nimajo pojma kaj moraš imet !
Pomožnegas motorja ala tomos 4, ti ni treba imeti vpisanega, vsaj mene v 10 letih ni nihče nič vprašal ! ( tudi tender nimam vpisan )
Pa tudi funkcija išči na forumu obstaja
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... 1273359ec8
upam da so ti linki kaj v pomoč...
lp.Tex
http://www.tc.gc.ca/eng/marinesafety/de ... nu-690.htm
http://www.boat-ed.com/de/course/p4-16_checklist.htm
Pa še marsikaj se najde !
PS: grem pa stavt, da hrvati nimajo pojma kaj moraš imet !
Pomožnegas motorja ala tomos 4, ti ni treba imeti vpisanega, vsaj mene v 10 letih ni nihče nič vprašal ! ( tudi tender nimam vpisan )
Pa tudi funkcija išči na forumu obstaja
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... 1273359ec8
upam da so ti linki kaj v pomoč...
lp.Tex

No fantje, pa pojdite z SLO čolnom v Italijo, jasno brez rešilnega obroča.
To bo veselica, pa kazen tud lepa.
Katera potem velja, oprema ki velja v državi v kateri pluješ, ali kjer je registrirana.
Kot predhodniki se strinjam, imej tisto kar zahteva Hrvoje in boš imel mir.
Savo, ena šteka piva je za v Červobil premalo, graničar te brez 2 sploh ne spusti noter.
Kdo pa je graničar se pa ve. T..
Lp
To bo veselica, pa kazen tud lepa.
Katera potem velja, oprema ki velja v državi v kateri pluješ, ali kjer je registrirana.
Kot predhodniki se strinjam, imej tisto kar zahteva Hrvoje in boš imel mir.
Savo, ena šteka piva je za v Červobil premalo, graničar te brez 2 sploh ne spusti noter.
Kdo pa je graničar se pa ve. T..
Lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti