GPS ploterji
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
GPS ploterji
Imam 9 metrsko jadrnico, ki nima GPS-a. Odlocam se za nakup in vas naprosam kaksnega mi priporocate in kje ga je najbolje nabaviti.[/b]
Re: GPS ploterji
CAR napisal/-a:Imam 9 metrsko jadrnico, ki nima GPS-a. Odlocam se za nakup in vas naprosam kaksnega mi priporocate in kje ga je najbolje nabaviti.[/b]
Vsi so dobri,odvisno je koliko evrčkov si pripravljen zapraviti
Garmin marina Izola tu lahko sprobaš vse zadeve
Lorentz,Raymarine trgovina skiper Portorož, tu tudi lahko sprobaš
LP Clipper
za 8 m jadrnico bi vedel, za 9 sem pa zgubljen
....... brez zamere, samo hecam se, hotel sem povedati, da je glede izbire GPS-a bolj pomemben namen uporabe (kje in koliko se pluje), kot pa vrsta in velikost plovila.
Lepše bi bilo, če bi že sam malo raziskal trg in ponudbo in potem vprašal za "drugo mnenje", ker forum pomeni ravno to - prenašanje izkušenj.
Tako ti lahko tudi ostali lažje svetujejo/mo, če se ve, kaj približno pričakuješ.
Verjetno razumeš kaj sem hotel povedat, tako da ni zamere.
Lepše bi bilo, če bi že sam malo raziskal trg in ponudbo in potem vprašal za "drugo mnenje", ker forum pomeni ravno to - prenašanje izkušenj.
Tako ti lahko tudi ostali lažje svetujejo/mo, če se ve, kaj približno pričakuješ.
Verjetno razumeš kaj sem hotel povedat, tako da ni zamere.
gps
Pozdravljen
Sam sem nabavil novi Garmin 525s z dvo frekvenčno sondo ...zadeva je odlična za sprejeljivo ceno ...imaš gor vse ploter z veliko rezolucijo , barvne slike marin 3D pogled nad vodo in pod vodo (kar je za mene zelo koristno) ter vse podatke ..oseke , plime itd. ....pojdi v Izolo v Garmin center in si oglej kjer imajo dosti zadev za sprobat da vidiš kako delujejo.
LP
Sam sem nabavil novi Garmin 525s z dvo frekvenčno sondo ...zadeva je odlična za sprejeljivo ceno ...imaš gor vse ploter z veliko rezolucijo , barvne slike marin 3D pogled nad vodo in pod vodo (kar je za mene zelo koristno) ter vse podatke ..oseke , plime itd. ....pojdi v Izolo v Garmin center in si oglej kjer imajo dosti zadev za sprobat da vidiš kako delujejo.
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
gps
Zdravo!
Potreboval bi pomoc glede gps? Prosil bi ce mi lahko kdo svetuje glede garmina in navmana, garmin model 520 ali 525 ter navman TF 6500
Hvala za nadaljne odgovore!
Potreboval bi pomoc glede gps? Prosil bi ce mi lahko kdo svetuje glede garmina in navmana, garmin model 520 ali 525 ter navman TF 6500
Hvala za nadaljne odgovore!
Oboje precej luštno, ne predrago in zelo uporabno. Pomoje je vseeno za kaj se odločiš. Navman oziroma Northstar koristi karte C-map, Garmin pa Navionics. Oboje dobro pokriva tudi Jadran... Mogoče je Garmin v prednosti predvsem zaradi razširjenosti, obiš ga praktično povsod, ima ga vsak na barki... No meni pa ravno zato ni všeč.
Če bi bil Navman kaj posebej slab, potem ga ne bi vgrajeval Pičuljan na svojega Eleven-a...
LP
LP
Garmin
Sam uprabljam Garmin 525S prvič ...zadeva je o.k. in sem zelo zadovoljen , predvsem velika ločljivost zaslona ter hitrost osveževanja slike ... Zanimiva zadeva je 3D pogled pod gladino - konfiguracija dna ...
Cena v USA je pa res zelo privlačna ...ampak zanima me potem kako je z servisom če je kaj narobe in podobno.
Zadeva ki je vredna ogleda in sem jo nabavil je Geonav 3 ...ročni GPS , katerega uporabljam na fly-ju , v avtu in na smučanju ... zanimiv izdelek .
LP
Cena v USA je pa res zelo privlačna ...ampak zanima me potem kako je z servisom če je kaj narobe in podobno.
Zadeva ki je vredna ogleda in sem jo nabavil je Geonav 3 ...ročni GPS , katerega uporabljam na fly-ju , v avtu in na smučanju ... zanimiv izdelek .
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Zgleda da je veliko zanimanje za oddano informacijo
Jo bom napisal kar tukaj (upam da admin ne bo izbrisal posta - ni mišljeno kot reklama) ko se vrnem iz Kopra.
Pa še en odgovor: razlika med modeloma GARMIN 520s in 525s je v resoluciji - 520S ima resolucijo QVGA 240 X 320 pik, 525S pa VGA 480 X 640, seveda pri isti velikosti ekrana 5''. S na koncu pomeni sonar, obstaja tudi varianta brez sonarja. Je pa kar razlika v ceni med 520s in 525s.
LP
SS
Pa še en odgovor: razlika med modeloma GARMIN 520s in 525s je v resoluciji - 520S ima resolucijo QVGA 240 X 320 pik, 525S pa VGA 480 X 640, seveda pri isti velikosti ekrana 5''. S na koncu pomeni sonar, obstaja tudi varianta brez sonarja. Je pa kar razlika v ceni med 520s in 525s.
LP
SS
Garmin
Žal slik nimam ...so pa res presenetljivo dobre na 525 modelu , kar pri sami kartografiji niti ni tako bistvo , zadeva pride zelo do izraza ko se pregledujejo slike marin ,obale itd. tu je normalno lepše gledat naravno sliko v večji resoluciji ...Sam sem sicer mnenja da kar se tiče GPS je v praksi dejansko si razjasnit kaj dejansko ti je najbolj važno in koliko rabiš ... na novem čolnu sem si zadeve prvič sam poštimal in sestavil in sem tu največ denarja prišparal in imam to kar rabim , prej so mi pa ponujali vse živo in med drugim mnogo tega potem v praksi nisem potreboval ....plačal pa dosti .
Če potrebuješ dober GPS z dobro kartografijo potem je 520 popolnoma dovolj ...pač okrog tega se da dosti debatirat .
LP
Če potrebuješ dober GPS z dobro kartografijo potem je 520 popolnoma dovolj ...pač okrog tega se da dosti debatirat .
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
ss9940 napisal/-a:Zgleda da je veliko zanimanje za oddano informacijoJo bom napisal kar tukaj (upam da admin ne bo izbrisal posta - ni mišljeno kot reklama) ko se vrnem iz Kopra.
Seveda ne bom izbrisal, koristne informacije so vedno dobrodošle, ne pa da bi jih brisali! Dodaj informacije pod rubriko Navtične trgovine, da bo bolj pregledno in ne med Opremo plovil...
Glede na vse zgoraj napisano, se mi je zelo zdelo, da bo šla debata v smeri Garmin.
Hmm, še nekaj. Če bi si želel res dober ploter in denar ne bi bil ovira, bi tudi jaz v tem trenutku vzel Garmina. In to 5012... Edina res luštna zadeva, kar sem jih kdaj videl, narejeno res po mojem okusu... Trenutno konkurenca v tem segmentu žal še malo zaostaja.
LP
Ploter
Sem prej pozabu dodat ...na MF 625 sem imel Furuno , ki je po moji oceni tudi vreden ogleda .
LP
LP
SeaFun
Rodman Ventura 890
Rodman Ventura 890
Pa da že jaz nekaj dodam na nemćkem ebayu so ploterji North Star z kartico po želji za 530 € plus poštnina uporabljajo c-map ali nauticpath kartografijo. Zdi se mi da to firmo uporabljajo profesionalci predvsem u USA, je pa res da moreš uporabljat original karte ni crackov kart, katerih je za garmin kolikor hočeš
LP Marjan
LP Marjan
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta