Kako izbrati primerno Sidro
Moderatorji: moderator2, cibro, moderator
Kako izbrati primerno Sidro
Zdravo!
Ali mi lahko kdo svetuje, kakšno sidro je primerno oz., najboljše za čoln 1.500kg- 6,10m
Kaj menite o DANFORTH +
Hvala za pomoč!!
Lp
Ali mi lahko kdo svetuje, kakšno sidro je primerno oz., najboljše za čoln 1.500kg- 6,10m
Kaj menite o DANFORTH +
Hvala za pomoč!!
Lp
Bojim se, da bos dobil prevec razlicnih odgovorov, ki te bodo le zmedli.
Sam imam Danforth in mi je zaenku..c. Vedno pade na bok. Ko pa ga le vkopljem, pa res prime, da bi prej veriga pocila. Kolega pa prisega nanj
Kar sem sam izprobal je DELTA zakon. Ampak original Delta in ne njene kopije !
Sam imam Danforth in mi je zaenku..c. Vedno pade na bok. Ko pa ga le vkopljem, pa res prime, da bi prej veriga pocila. Kolega pa prisega nanj
Kar sem sam izprobal je DELTA zakon. Ampak original Delta in ne njene kopije !
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Vsako sidro ima svoj namen in vsako v določeni situaciji drži dobro...
Danforth je žal najslabša varianta od vseh. Kaj slabšega ne obstaja. Kot pravi kr en, ga je skoraj nemogoče vkopati... Ko je vkopan dobro drži, vendar LE TAKRAT, ko se smer vlečenja barke NE SPREMINJA! Torej super bo držal, če se vkoplje v primeru, da imaš recimo spredaj sidro, zadaj pa z dvema vrvema na obalo ali pomol... Če pa si samo na sidru in se veter obrne, se Danforth TAKOJ izkoplje...
Najboljša sidra za Jadran so zagotovo Delta in pa tudi Bruce. Seveda vse original, ne kopije.
Danforth je žal najslabša varianta od vseh. Kaj slabšega ne obstaja. Kot pravi kr en, ga je skoraj nemogoče vkopati... Ko je vkopan dobro drži, vendar LE TAKRAT, ko se smer vlečenja barke NE SPREMINJA! Torej super bo držal, če se vkoplje v primeru, da imaš recimo spredaj sidro, zadaj pa z dvema vrvema na obalo ali pomol... Če pa si samo na sidru in se veter obrne, se Danforth TAKOJ izkoplje...
Najboljša sidra za Jadran so zagotovo Delta in pa tudi Bruce. Seveda vse original, ne kopije.
Za tvoj čoln je primerno sidro tam od 6 - 8 kg. Je boljše seveda če več,samo predvidevam da nimaš vinča,potem pa je vse kar je težje od 8 kg že nepotrebno. Bolj važno je seveda,da daš na sidro 5 metrov 8mm verige in nato še ene 30 vrvi,saj bo ti veriga služila kot amortizer,ampak ko sidraš jo lepo spustiš celo po podnu.
L.P.
L.P.
Če bi rad mirno spal, potem 8kg in čim več verige! Tako kot je rekel Vili, vsaj 5 metrov, vendar bolje kak meter več. Seveda je najbolje, da imaš vinč in popolnoma vse verigo...
Za dnevna sidranja pa bo povsem dovolj tudi 6kg sidro, ki ga boš lažje spuščal in dvigoval. Seveda tudi tukaj dodaj vsaj 5 metrov verige.
Za dnevna sidranja pa bo povsem dovolj tudi 6kg sidro, ki ga boš lažje spuščal in dvigoval. Seveda tudi tukaj dodaj vsaj 5 metrov verige.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov