Alarem za plovilo

Vse o opremi motornih plovil in jadrnic, tehnični nasveti v zvezi z opremljanjem plovil, prikolice za prevoz plovil, stojala za zimovanje plovil...

Moderatorji: moderator2, cibro, moderator

fastic
Štabni vodnik
Kraj: Izola

Alarem za plovilo

OdgovorNapisal/-a fastic » Po Apr 28, 2008 21:07

A pozna kdo mogoce kasno alarmno napravo za plovila, proti vlomom oziroma proti kraji raznih predmetov?

Hvala za naraljne odgovore!

LP
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Apr 28, 2008 21:14

Obstajajo razni sistemi spremljanja plovil, ki nekateri vključujejo tudi senzorje za npr. odpiranje vrat, ultrazvočni senzorji premikanja, padec napetosti (zagon motorja). Sistem po SMS pošlje sporočilo o premiku, spremembi določenih že omenjenih parametrov...
Mogoče je to nekaj v tem stilu, upam pa, da kdo ve še kaj več.

LP
fastic
Štabni vodnik
Kraj: Izola

OdgovorNapisal/-a fastic » Po Apr 28, 2008 21:17

A mogoce ves kje se da dobit to stvar al pa kako se imenuje?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Apr 28, 2008 23:26

Obstaja mnogo takih sistemov, veliko jih uporabljajo charterska podjetja, pa lastniki kamionov... Tako imajo vedno nadzor, kje se nahaja njihov kamion...

Dobra varianta je en skandinavski sistem, ki ga pri nas še ni. Nekaj več sem ti poslal na zasebno, da ne bo preveč reklame...

LP
marjan5
Viceadmiral
Kraj: Sevnica, Osor

OdgovorNapisal/-a marjan5 » To Apr 29, 2008 08:36

dobijo se magnetni senzorji za odpiranje vrat, ko odpreš vrata sprožiš alarm Ponavadi je to dovolj da odžene vlomilce, je čisto enostavna montaža dvostranski lepilni trak. No pa kaka nalepka na vidnem mestu da je plovilo tehnično varovano. To je za take priložnostne vlomilce za profije pa je najbolše da naročiš alarm pri firmi ki se ukvarja z varovanjem.
LP Marjan
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Apr 29, 2008 09:26

Takega hudiča sem kupil v Avstriji (so pa že tudi pri nas,v KIK-u ), Tako za hec, ker sem rekel familiji, da bom ga prilepil na hladilnik :lol: ( ker so, smo , pač malo močnejši ). Imel sem ga v mojem kuferčku in ko sem se enkrat zvečer vračal od moje "ladjedelnice" domov , ves utrujen , radio lepo na tiho, prava romantika, se mi naenkrat (naše ceste) vklopi ta hudič. Od šoka in tega groznega zvoka , ki ti gre skozi možgane, je bil en obcestni količek moj, pa nisem neki strašljivec. Torej kot pravi moj predhodnik, taka stvarca ( en € ), v kombinaciji z kakšno nalepko (dobra ideja ! ), je za prvo silo , odlični način za pregnat nepridiprave.
LP
marjan5
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marjan5 » To Apr 29, 2008 09:44

Ja mam nažalost že izkušnje z vlomom. Takrat so vlomili neki mulci saj po tistem kaj so pobrali kaj pa pustili sklepam tako. Enkrat sem ga pozabil izklopit pri odpiranju in se je sprožil cela plaža in pomol se je obrnil proti meni :D Odkar sem namestil alarm ta za 1 € in nalepko pa upam da bom mel mir :D
LP Marjan
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Po Maj 05, 2008 21:30

in kje dobiš ta "alarm" ? :)
marjan5
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marjan5 » Po Maj 05, 2008 22:13

No ja enga sem kupu u us comu na Brezovici drgac pa druge u lidlu za smešn dnar :D mal poglej po šparu lidlu leclercu bauhausu........ :D pa srečo z lopovi :D
sajo
Site Admin

OdgovorNapisal/-a sajo » Če Jun 19, 2008 15:04

Jaz sem si TOLE
Kupil lansko leto in sem mirno spal, vsake tolko časa sem pogledal če je čoln še tam kjer bi moral biti in to je to. Sicer pa se dobi zraven še en kompletek katerega tudi imam in se lahko gor priklopijo razni senzorji, blokada motorja, mikrofon za prisluškovanje, stikala za vklpljanje raznih stvari, reecimo daljinski vklop zunanjih luči...

Možnosti skorajda neomejeno, tudi bluetooth je zraven tako da imaš lahko na krou dlančnik brez GPS in se tako povežeš z tem sprejemnikom, alarm ima tudi možnost vklopa če se gps premika hitreje kot 20km/h...

Edina slabost ki jo jaz vidim je ta da nima ločenega daljinskega upravljalca, ampak je potrebno vse nastavljati preko telefona, tudi vklapljati in izklapljati.
Možnost ima tudi tihega ali navadnega alarma, vendar je potem potrebno priklopiti tudi sireno... jaz sem bil zadovoljen kar z tihim alarmom, kar pomeni da te alarm pokliče v primeru da je karkoli narobe in potem recimo lahko pokličeš kakega frenda naj gre pogledat, vsaj jaz sem imel tako zmenjeno ker sem imel tam kup znancev ki bi šli pogledat brez problema.

Jaz sem z njim zadovoljen in ga priporočam.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Če Jun 19, 2008 15:17

Za manjše tatove je zvočni alarm v redu, če pa kdo kakšno jahtico na "uč vrže" pa se mi zdi satelitska navigacija zelo dobra zadeva saj jo satelit non-stop locira in vedno veš kje je jahta parkirana. Res pa je da jo moraš za varovanje skriti na nevidno mesto , ker jo lahko odklopijo! Ali pa si narediš kakšno skrito električno stikalo, ki preprečuje dotok el. energije! :? Če si malo električarja si ga lahko sam narediš, na sistem stikala-odpiranja vrat, povezano z avtomobilsko trobljo in akumulatorjem!
Robert kajin
Naddesetnik

Re: Alarem za plovilo

OdgovorNapisal/-a Robert kajin » Pe Jun 27, 2008 09:11

fastic napisal/-a:A pozna kdo mogoce kasno alarmno napravo za plovila, proti vlomom oziroma proti kraji raznih predmetov?

Hvala za naraljne odgovore!

LP

Pozdravljen,

Lahko ti svetujem nakup in vgradnjo alarmnega sistema MGR 100W Basic (proizvajalca in prodajalca ne bom navedel, ker ne vem, če je v skladu z politiko foruma. Drugače pa je srce tega alarmnega sistema centralna enota ki deluje pri napetosti med 12-30VDc, vgrajen ima sprejemnik za 8 brezžičnih senzorjev in daljinskih upravljalcev. 8 digitalnih vhodov za krmiljenje dodatnih uporabnikov. Vgrajen quad-band GSM modul omogoča alarmiranje z SMS sporočili in samo krmiljenje sistema v celoti. Na voljo je široka paleta brezžičnih senzorjev kot so: temperaturni senzor, IR prostorski senzorji, senzorji za dim, senzorji za tekočine in magnetna stikala za varovanje vrat, loput ipd. Sistem deluje odlično, preizkušen na več plovilih. Če želiš mi lahko pošlješ e-mail in ti z veseljem pomagam.
Robert Kajin
sajo
Site Admin

OdgovorNapisal/-a sajo » Pe Jun 27, 2008 20:30

Koliko pa je cena takega sistema?

@Kocka
Ta moj alarm ima tudi svoje napajenje, ki deluje približno dobra dva dni, tako da tudi če izklopijo akmulator ni panike... no pravzaprav je panika, ker ti alarm takoj sporoči da je prišlo do izpada napajanja ;)
Seveda pa je potrebno zadevo skriti, jaz sem jo tako skril, da sem jeseni še sam komaj do nje prišel ;)
Robert kajin
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a Robert kajin » Po Jun 30, 2008 08:29

sajo napisal/-a:Koliko pa je cena takega sistema?

@Kocka
Ta moj alarm ima tudi svoje napajenje, ki deluje približno dobra dva dni, tako da tudi če izklopijo akmulator ni panike... no pravzaprav je panika, ker ti alarm takoj sporoči da je prišlo do izpada napajanja ;)
Seveda pa je potrebno zadevo skriti, jaz sem jo tako skril, da sem jeseni še sam komaj do nje prišel ;)

Celoten cenik najdeš na spodnjem linku. Cena za osnovni sistem z centralno enoto, IR intruder senzorjem, senzorjem za dim in daljinskim upraljalcem je okoli 900,00 EUR. poglej si opis na linku spodaj:
http://www.stal-el.si/uploads/pricelist ... marine.pdf
Robert Kajin
sajo
Site Admin

OdgovorNapisal/-a sajo » To Jul 01, 2008 16:36

No ja za tak denar pa dobiš že marsikaj, ja. Samo za centralno enoto dati 900€ se pa meni zdi čisto preveč.
Je pa to uredu zadeva ja.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta