4. ruta - kasaudio

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

4. ruta - kasaudio

OdgovorNapisal/-a kasaudio » So Jun 30, 2012 11:34

No pa še nekaj z moje strani... sicer z malo zamude.

Po dveurnem spancu, ki ga je budilka brez milosti prekinila hitro pojeva kratek zajtrk, zmečeva v torbe še zadnje stvari, zapnem čoln in gasa iz Ljubljane proti Punatu. Po prevoženih prvih 100 metrih začutim, da bremze na prikolici ne spuščajo tako kot bi morale. Da ja nebi bilo težav sem jo peljal na servis nekaj dni nazaj. Vseeno ni bilo tako hudo, če sem z roko potisnil zajlo nazaj je spustilo in po avtocesti brez bremzanja šlo ok. Pot do meje oz. do nekaj vasi pred mejo super, nato kolona. Po pol ure smo čez mejo, po avtocesti super, nato malo čez prvi tunel od Reke naprej spet grozna kolona. Nikamor, js ratam živčen, čas beži, kaj če nama uidete. To sicer nebi bil tak problem, avta in prikolice pa v tem primeru nebi mogel na varno pospravit...

Burja je delovala nama v prid, ko sva prispela v Dunat, ste še vsi bili tam in veselo skakali po pomolu od čolna do čolna. Hitro čoln v vodo, skupaj s Sandijem odfurmo avte na varovano parkirišče pridemo nazaj, natankam olje v motor do vrha (da vidim koliko ga bo porabil) in počasi štartamo.

Na morju fino piha, glede na lani sem bil malo v dvomih ali nam bo vsem uspelo priti čez, ker nekateri so že lani jamrali. Letošnje razmere ob štartu so bile neprimerno slabše kot lani. Kapitanke ni bilo prv 0 strah, v puntarski dragi je mela kar nekaj težko roko, da sem jo moral mirit, da nismo za prevelik faktor prekoračili dovoljene hitrosti.

Slika

No, ko smo prišli ven na odprto so valovi takoj postali večji in kapitanka je predlagala menjavo za krmilom.

Vrooooom grooom malo kavitacije in sva se "izstrelila" proti Plavniku. Na morju cel žur, fajn valovi, fajn veter, nekaj nas je "rodeo" vozilo skupaj (roman in bsc46). Prispemo v zalivček na Plavniku. Sidramo, malica, pivo,... in kar naenkrat se celotna kompozicija čolnov začne pomikati proti skalam. Se razvežemo in potem vsi kar odjednom gas in naprej. Pri nama malo traja... treba je pospravit tendo, vse stvari, blazine, namazat se, itd in sva ostala sama.

Gas, nikjer nobenga. Valovi so kar konkretni, veter je malo popustil. Se ustaviva za nekaj fotk, kapitanko je bilo malo strah, ko sva padla v dolino vala in prišla zopet na vrh.
Slika

Po kakšne pol ure dohitiva Mateja in Anjo in pot nadaljujemo skupaj.

Slika

Ostali ste pičili ko da vam gori za petami, mi smo lepo lagano sportski pot nadaljevali in se ustavili v prekrasnem zalivu Meli, kjer smo imeli tudi dveurno pavzo. Pivo, špricerček, rio-mare,... Dižemo sidro, direktiva na ML kjer smo dotankali gorivo in natočili vodo. Balvanide tudi brez garmina nebi bilo problem najti... Se vežemo na ostale in žurka se začne. Vseeno je par pirov v kombinaciji z utrujenostjo naredilo svoje, ravno toliko energije sem zbral skupaj da sva zrihtala vse za "udobno" spanje in gotovo. Lahko bi bila na sredi dogajanja diskoteke Špiritus pa naju nebi zbudilo.

Slika

Zbudimo se v prekrasno jutro, po še boljšem zajtrku sva odplula ven iz zaliva, da sva imela malo zasebnosti in vi v zalivu čisto morje. Pač na 5m gumenjaku wc-ja ni...

Po prihodu nazaj v Balvanido se nas je nekaj odločilo za obisk Suska. Odrinemo, morje mirno, prispemo na Susak, noge avtomatsko vodijo do prve oštarije... kava, kava, kava.

Slika

Potem smo morali plačati privez po imaginarnem ceniku, z imaginarnim popustom s ceno 5€ po čolnu. No, tip je privez za nas računal še skupini ki je prišla pol ure kasnjeje. Pač tkole mamo.

Odrinemo in jo pičimo direktno na Premudo. Morje mirno, kapitanka od kave spočita veselo tiši 25ko, js slikam, filmam in uživam na polno.

Slika

Sidramo se med Premudo in grebeni pred njo. Vmes zelo močan tok, propelerji se vrtijo. Lahko bi elektriko proizvajali. Pridružil se nam je bsc46, privoščili smo si kar dolg postanek, dokler nas ni nekaj zalivov nižje pregnal kar močan zapadnik.

Slika
Slika

Sledilo je dirkanje med Grebeni na Silbo.

Slika

Po dramatičnem vezanju na Silbi, iskanju Sandija za neke bone za hrano, zaskrbljenosti zaradi tega ali bo kapitanka, ki je vegi, za večerjo dobila ribo, smo se dobre volje vsedli še na drinku pred večerjo v kafani na pomolu. Kar dolga karavana se je odpravila na večerjo...

Slika

Večerja je bila super, predvsem zaradi dobre družbe. Hrana je tudi bila čisto ok, nekih presežkov pa tudi ni bilo pričakovati - vse korektno. Morda so bili pri pijači res nekoliko počasnejši in bi se lahko bolje vnovčilli. Midva sva bila tako ali tako čisto fuč in sva se komaj privlekla do čolna in šla v ajevce.

Zjutraj smo jo v malo večji sestavi pičili na Pag (Novalja). Sem se veselil kave na Olibu, kar smo pustili za naslednjo ruto. V Novalji smo po hitrem postopku tankali, nesel sem gromozansko vrečo smeti v kontejner. Kmalu smo se sidrali v krasni uvali Babe.

Slika

Tam se nam je pridružil muzičar iz Prlekije Mile, ki je posredoval "strašno" novico o predčasnem koncu rute. Zmontiram računalnik in aladin res kaže ob 20-20.30 vse rdeče od burje.

Slika

Nimaš kaj, narava je narava tako da je obisk Raba rezerviran za letošnji dopust. Res škoda, sem se zelo veselil Raba.

Piiiičili smo direkt na dva otočka s pogledom na Rab in špico Paga, kjer je sledilo poslednje druženje na ruti. Kot zanimivost naj povem, da je tam vmes tudi zelo močan tok in da je tam res ogromno rib. Konkretnih rib (ušate), ki veselo skačejo iz vode in pod čolni čakajo na kak priboljšek. Na srečo ali pa na žalost je tam ribolov prepovedan!

Razidemo se, Mile, Dtm219 in Tomaž bodo še malo "produžili", midva, bsc46, Matej (prijatelj od dtm) in Jean pa smo pot nadaljevali nazaj proti Krku. Morje skoraj šajba, kapitanka fura 33, vuš mimo Plavnika, mimo trajekta, šibnemo v Pineziće. Tam naj bi prespali. K sreči ni bilo nobene delujoče otarije tam, tako da smo jo mahnili nazaj v Punat.

Po presenečenju so v slabi uri tja prispeli tudi ostali skupaj z našim administratorjem. Po krajših pripetijah (bolid in njegova sreča v nesreči) so vsi čolni na prikolah.

Sandi nas je peljal na krasno večerjo, obema, ki sta predčasno odšla domov in 2 uri zabila v koloni je lahko prekleto žal. Šurlice, lignji ODLIČNI! Pot nazaj je minila brez zapletov, tudi bremze od prikole niso nagajale.

Kljub vsemu, da je ruta trajala 1 dan manj je bila super, še boljša od lanske. Zelo sva komaj čakala da prideva domov kjer naju je skupaj z babico in dedijem čakal najin mali sinček.

Slika

Lep morski pozdrav!
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Jun 30, 2012 15:15

Super reportaža in še en krasen zaključek!
Tole mornarko ti bo pa enkrat en ukradel. Zelo uporabna, vsa čast.
Vsa čast tudi tebi, da si jo uspel odtrgati od "mladička" za dan dva.
In kot kaže, sta/e se imela/i super.
Uporabniški avatar
Jean
Kapitan
Kraj: Prlekija-Biograd

4.ruta

OdgovorNapisal/-a Jean » So Jun 30, 2012 17:14

Ja,res smo se imeli lepo in ni nam žal,da smo se letos tudi mi udeležili rute.
Bili ste enkratna morjeplovska družba,vsi skupaj.Jaz sem se držal bolj vas tamajhnih in veseli smo ,da se je vse odvijalo brez zapletov.Škoda ,da smo zamudili večerjo pri Vinkotu,smo pa bili veseli večerje pri Sidru,kjer se je še enkrat izkazal Admin in rešil naše želodce z odličnim jedilnikom,tako smo lahko zadovoljni odpeljali naše čolničke,varno domov.Hvala vsem za družbo in Adminu,za trud pri organizaciji.Upamo,da nam bo drugo leto,vreme bolj naklonjeno,tako ,da se spet vidimo na 5.morjeplovski ruti.
Tebi Kasaudio pa želim,da ti sinček čimprej zraste,in se skupaj z vama veseli morjeplovskih avantur.LP Dani,Monika in Žan
LP Dani
bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » So Jun 30, 2012 20:57

Ja Kasaudio, imaš srečo, da imaš tako ženičko. Siguren sem bil, da jo bo prvi dan vse minilo, vendar se je izkazala za pravo morjeplovko. Tako, da če je vse v genih ti tudi sinko ne bo povzročal težav na plovilu. Pa kako je to ona pičila proti Plavniku-ne morem verjet. Odlična reportaža in ene redkih slik prvega dne, ko smo pluli po atlantiku.
Ljubitelj narave
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Ne Jul 01, 2012 11:40

Ja res se je super izkazala. Pa še zame je lepo skrbela da me ni sonce oluplo tako kot lani. Mali pa že sedaj obeta morjeplovske sposobnosti. Je že naštudiral, kje se na čolnu prižgejo luči, pohupa in trim od motorja.

Na 6 ruti bo sigurno zraven.

LP

Na kapitanko pa bom že pazil da je kdo ne ukrade.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov