alesjo napisal/-a:.... in še bolj neverjetno, vedno smo se znašli tam kjer je najbolj pihalo....

to bi pa moral peljat @polanc barko h kakemu vraču, da izbije te uroke ven
polanc napisal/-a:Ja se to, ko smo prečkali Kvarner nazaj ,sem v Puli klical radio Reka da mi dajo vreme čez Kvarner.Mi smo imeli do 27 vozlov in do 3 m vala,oni so mi pa povedali,da je morje 2 do 3 in 12 do 15 vozlov burje......
Sej mi vam čist verjamemo, da je bilo hard core.
Ta burja in z njo povezane napovedi so en k....
Sem osem let jadral iz Krka in po Kvarneriču... ne samo, da ni držalo, kaj je pisalo, še lokalne značilnosti si moral poznati, da si dojel kako burja spremeni smeri.
Ne da se mi brati nazaj a nekdo je napisal, da je dobro pluti ob otoku na zavetrni strani. Sej je res, da tam ni vala ampak po mojih izkušnjah dobiš še za kak Bft dodatnega "pospeška" iz hribov navzdol...
polanc napisal/-a:Pa moja barka ima polna okol 6 ton,za tako vreme so super princeske ki tehtajo 10 in več ton,saj bistveno lepše ležijo na vodi.Moja barka je pač za lažjo kategorijo pretepanja z valovi in vetrom.
No tako kot si rekel. Material si stestiral in zdaj veš kako naprej (na začetku teme si napisal, da te vleče okoli Italije pa desno...)