RUTA ZA DOPUST 2009

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » To Jun 23, 2009 13:08

dajana,

Ruto ti žal ne more napisati nihče :!: Ruto ti bo sproti določilo vreme . Sam sem že mnogokrat na veliko planiral pa se je potem stvar popolnoma obrnila.
Menim pa ,da bo potrebno večkrat vzeti peljar v roke in se v dani situaciji odločit :!:
Ruta:
Pula, Zapuntel, Zaglav-Krknata(gorivo),Kakan,Šolta,Hvar ... :?:

Je pa še boljša ruta in to ruta morjeplovcev v tem tednu :lol:
Vljudno vabljena :!:
Prijeten predvsem pa miren dopust :!:
FISHING & SAILING IS LIFE
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Jun 23, 2009 13:10

dajana napisal/-a:mogoče nisem omenila,da barka ni jadrnica in je kar hitra.

Dajana pozdravljena.
Glede na to, da nimaš jadrnice ampak kar hitro jahto, bi ti priporočal, ker naši odgovori itak ne bodo po tvojem okusu, da si nabaviš literaturo o Jadranu, si vzameš čas in Googlaš malo naokrog in si po prospektih in tvojih željah, narišeš potek rute katera ti bo odgovarjala.
Pa lepo potovanje z jahto in zelo mirno morje ti želim.
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Jun 23, 2009 13:13

EL CAPITANO, sva istočasno pisala, no ja sva pa enakega mnenja.
LP
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » To Jun 23, 2009 13:18

dajana,

Ruto ti žal ne more napisati nihče :!: Ruto ti bo sproti določilo vreme . Sam sem že mnogokrat na veliko planiral pa se je potem stvar popolnoma obrnila.
Menim pa ,da bo potrebno večkrat vzeti peljar v roke in se v dani situaciji odločit :!:
Ruta:
Pula, Zapuntel, Zaglav-Krknata(gorivo),Kakan,Šolta,Hvar ... :?:

Je pa še boljša ruta in to ruta morjeplovcev v tem tednu :lol:
Vljudno vabljena :!:
Prijeten predvsem pa miren dopust :!:

Konec :!: ali cil :?:
Moj zaenkrat Atlantischer ozean-Karibisches meer. Vem pa , da bo kar nekaj časa samo pobožna želja :!: :?:
FISHING & SAILING IS LIFE
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » To Jun 23, 2009 13:35

hja jest pa tole našo dajano čist štekam... k smo kupl barko je bil glavni cilj pridt do konca.. no v našem primeru je bil to Dubrovnik... nekih dobrih deset let dirkamo gor pa dol po Jadranu pa še nismo pršli do konca... je Velik lepših "koncev"...
Kakor pravjo ostali... težko si je planirat ruto in se je pol držat kt pijanc plota... k greš z avtom na dopust te vodi cesta, ki ima določeno smer, ovinke, itd, morje tega nima.... se ustaviš, počiš v morje, spiješ pivo, greš dalje vidiš lep zaliv se zasidraš, srečaš kašnega prijatelja in ostaneš tam dan dva... torej adijo planirana ruta.... tko da peljar v roke, ščekirat vremensko napoved in potem planirat sproti... sej motornjaki so hitri sam tut v dveh dneh cel Jadran prevozit ni nevemkakšen gušt...
Najlepša ruta je tista spontana... verjetn bi jadralci rekl po vetru...
uhhh kok sm se razpisu
LpMatej
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Jun 23, 2009 14:04

No sej so ti že vse povedal. Lepo je vsepovsod, le umiriti in uživati je treba. Spomnim se deset in več let nazaj, smo vsaki drugi dan tankali. seadaj pa počasi in uživaško.
Če pa vstrajaš na teh južnih otokih, ti pa predlagam tole:
Pakleni - itak, potem do Korčule v Velo luko (Ne pričakuj lepot iz pesmi), po južni strani otoka (zalivi "Tri luke" prijetni za sidranje in kopanje-Tu je tragično preminul naš as Rok Petrovič), nadaljuješ proti Brni (lepa, mirna vasica za prenočit). Od tu prečkaš na Lastovo v uvalo Zaklopatica. Znani so po svežih in okusnih jastogih (dve gostilni z zastonj mooringi-Augusta insula in še ena). Drugi dan vplujte v Mali Lago, lahko nočite na sidru (predlagam rent a moped ali 126p ter ogled mesta Lastovo na hribu). Pazi ! Od lani je Lastovo park prirode in pobirajo vstopnino !
Vsekakor se splača obiskati tudi Mljet. Pristanite v Pomeni , najbolje v gostilni s tremi mooringi na levi strani nasproti hotela-je zastonj, če le kaj popiješ pri njih. Ogled "jezera" in samostana lahko opravite peš. Otok je čudovito pozelenel. Od tu vsekakor moraš še obiskati mesto Korčula, posebej zvečer, kar pozabiš na uro. Nasproti je na Pelješcu Orebič, kjer ni kaj posebnega, imajo pa lepo lučico z mooringi. Mogoče imate dovolj kondicije, da se povzpete na goro Ilija. Nazajgrede pazi, po korčulanskem kanalu je omejitev hitrosti !!! Nadlje (odvisno od vetrov) greš lahko po severni strani Hvara še v Vrbosko, ki je prijetna in gostoljubna. Ne pozabite obiskati Šolte (zaliv Nečujam, za spanje na sidru ali ljubko vasico Stomorska za kulinarične užitke). Potem še marino Frapa v Rogoznici , kjer poleti dogaja na polno (bazen, animacije, glamur itd). Potem pa je pred teboj šibeniški arhipelag, pa kaj bi ti nakladal. Obilo užitkov in mirno morje.

P.S. Jaz še vedno iščem partijo, da vplujemo v bosanske vode (Neum, Neretva)

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
dajana
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a dajana » To Jun 23, 2009 14:09

hvala vsem za vaša mnenja in predloge, hvala za povabilo.
bomo že nekaj sčarali. upam samo, da nam bo vreme naklonjeno,
čeprav kaže vedno slabše.
upam, da bom kdaj prišla na vaše in res uživala z barko.
dajana
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a dajana » To Jun 23, 2009 14:27

kr en..... si me prav presenetil... hvala
tudi tebi mirno morje in osvojitev bosanskega morja
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » To Jun 23, 2009 17:05

Dajana, težko ti je dati ruto. Vsak pluje odvisno od časa, denarja, goriva in želje kaj in koliko videti. Ko sem prvič šel na dolgo ruto sem si želel priti do Dubrovnika v dveh ali treh dneh. Danes je to drugače. V petek grem spet na morje za štiri tedne (upam, da bo v službi vse OK, da mi ne bo potrebno za kak dan skočit domov). Prvi teden Poreč - Zadar, drugi teden Zadar- Korčula, tretji teden Korčula-Mljet- Zadar, četrti teden Zadar - Pag- Rab in nazaj v Poreč. Počasi in sigurno.
Aja, tudi sam imam dvomotorno Bavario.
Če potrebuješ še kaj mi pošlji tvoj email na ZS, pa kakšno napiševa.

LP
:wink:
"Morje je med vsemi opojnostmi najbolj opojno!"
...........................................................(J.H.)
SubOrbit
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a SubOrbit » To Jun 23, 2009 17:48

kr en: samo za info, kakšna pa je ta vstopnina? Podobno kot na Kornatih?
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Jun 23, 2009 18:33

Bravo Novinec! Tako se uživa na in v morju! V štirih tednih se tudi ne boš sekiral, če bo kakšen dan deževen... Vsem skupaj bi rekel, da morate razmišljati, da ste na dopustu in zato ni treba prav nič noreti sem in tja, da boste čimprej nekje... Prepustite se toku vetra, vremena,... in dopust bo postal nepozaben...! :wink:

LP
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Jun 23, 2009 19:28

SubOrbit napisal/-a:kr en: samo za info, kakšna pa je ta vstopnina? Podobno kot na Kornatih?

Na Kornatih je po novem vstopnina na dolžino plovila, na Lastovem pa na osebo. Ne spomnim se višine, vem pa, da za vso posadko ni bila zanemarljiva.
Pa še to, v t.i. park prirode in posledično pod vstopnino spadajo tudi Lastovnjaci, otočje vzhodno od Lastova.
lp

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
Uporabniški avatar
Mornar M
Štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a Mornar M » So Jun 27, 2009 01:37

Seveda je glavni navigator vreme in čas... pa vseeno:

Moj predlog rute na podlagi Dajaninih želja:

Mejni prehod Novigrad, luka Brijoni, Unije - boja v zalivu Maračol, tankat na Lošinj, prespat na Silbi, dnevno sidranje Sakarun- Dugi o., prespat na boji v Telaščici, obezna Piškera, tankat v Šibeniku, prespat v Skradinu, prespat na sidru Šešula-Šolta, obvezna Komiža, tankat v Visu, Lastovo Skrivena luka, mesto Korčula, boja otok Ščedro (pred gosstilno desno), sidro Pakleni in (čimbolj počasi) nazaj v Portorož.

Pa lepo vreme vam želim :)

Lp, Mornar M
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Jan 13, 2016 22:07

Madonca, dajani smo pozabli odgovort. No, v teh letih je verjetno tudi brez naše pomoči priplula do Lastova. :wink:

Drugače pa! Poglejte kake luštne teme so bile tu gor včasih. Dan današnji pa... Tudi lignjev več ne vidiš na sonarju :roll:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Jan 13, 2016 22:13

...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti