Jadranje v tranzitu preko Hrvaške
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Jadranje v tranzitu preko Hrvaške
Danes sem preveril srečo in se med jadranjem ustavil na mejnem prehodu v Puli. Pričakoval sem sicer, da me bodo zavrnili, a so mi policajka in luški kapitan povedali, da je tranzit med hrvaškimi otoki dovoljen, če pa bi želel na Hrvaškem ostati, bi moral najprej v 14 dnevno karanteno.
Jadram lahko torej povsem legalno med hrvaškimi otoki in sidram po zalivih, le obiske krajev ob obali so mi odsvetovali, ker je marsikje panika zaradi koronavirusa.
Zame je vse skupaj skorajda enako kot prejšnja leta, saj sem se pristanišč in marin tudi prej večinoma izogibal.
Kaže, da na jugu Dalmacije lahko čisto uradno izpluješ iz Hrvaške, se čez nekaj časa obrneš in potem v tranzitu spet jadraš do Slovenije.
Jadram lahko torej povsem legalno med hrvaškimi otoki in sidram po zalivih, le obiske krajev ob obali so mi odsvetovali, ker je marsikje panika zaradi koronavirusa.
Zame je vse skupaj skorajda enako kot prejšnja leta, saj sem se pristanišč in marin tudi prej večinoma izogibal.
Kaže, da na jugu Dalmacije lahko čisto uradno izpluješ iz Hrvaške, se čez nekaj časa obrneš in potem v tranzitu spet jadraš do Slovenije.
https://www.tepes.info/domov/jadranje/
Re: Jadranje v tranzitu preko Hrvaške
Miran, kje imaš pa cilj? Boš prestavil barko ali?
Goriva, hrane in vode imam na barki dovolj za nekaj tednov. Skokica je opremljena za oceansko jadranje.
Cilj mi je zaenkrat jadranje
.
Cilj mi je zaenkrat jadranje
mirante napisal/-a:Goriva, hrane in vode imam na barki dovolj za nekaj tednov. Skokica je opremljena za oceansko jadranje.
Cilj mi je zaenkrat jadranje.
Super cilj brez cilja... to je to
Veter v laseh, travarca v zobeh 
pa prvi april tudi

Dj dj,
sem govoril s frendom drugo leto ne bomo več kempiral. Zdj k je turizem padu so 2 sobna stanovanja na krku po 30.000.- v Punatu ..tko da tolk bomo pa že še stisnel
sem govoril s frendom drugo leto ne bomo več kempiral. Zdj k je turizem padu so 2 sobna stanovanja na krku po 30.000.- v Punatu ..tko da tolk bomo pa že še stisnel
pojdi se z bikom bost!
MareC napisal/-a:pa prvi april tudi![]()
Zda grem pa na e-regato, da bova jadrala skupaj. Zalog imam pa tudi za 14 dni.
Paco napisal/-a:Dj dj,
V Dalmaciji so baje še za polovico nižje cene, torej 15.000 €
Ampak je treba pazit, navedene cene iz Punata, kot iz Dalmacije, veljajo samo danes do 24:00
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Jadranje v tranzitu preko Hrvaške je teoretično možno, v praksi pa kot vedno odvisno od lokalnih šerifov.
Moje prvoaprilsko jadranje pa je bilo žal zares le prvoaprilsko
mirante napisal/-a:Jadranje v tranzitu preko Hrvaške je teoretično možno, v praksi pa kot vedno odvisno od lokalnih šerifov.
Šta šerif zna, šta je to 1. april
Ja, šerifi so tisti, ki interpretirajo zakone. Pa četudi bi v Puli rekli, da lahko greš in jadraš in sidraš, saj logično, s tem nikogar ne ogrožaš ampak, bi definitivno prvi na katerega bi nabasal, npr. na Lošinju, uveljavil svojo moč in "pamet" in te zmaltretiral do konca
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti