Koncesije 2020

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

mile
Admiral
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

Re: Koncesije 2020

OdgovorNapisal/-a mile » Sr Jul 08, 2020 09:24

Kako je s Kornati? Do 1.7. so bili prosti-rangerjev ni bilo.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Sr Jul 08, 2020 09:56

mile napisal/-a:Kako je s Kornati? Do 1.7. so bili prosti-rangerjev ni bilo.

Še čisto sveža informacija:
http://www.np-kornati.hr/hr/novosti/375-web-shop-nacionalnog-parka-kornati

mile, se kaj vidimo naslednji teden?
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Jul 09, 2020 13:32

Že tko ni nbenih ljudi, zdej bojo mel pa čist prazn. Butli. Nej tist kurčev kamen zaračunavajo komur hočjo. Jaz znam 600 kun bolj pametn zapravt. :roll: :P
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Jul 11, 2020 13:07

Marina veruda 11m, 350kn,
M. Lošinj mesto, 10m, 340kn.
:lol: :shock:
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Jul 12, 2020 10:23

Več lepega in zanimivega vidim, če se peljem ob obali celega Dugega otoka.Kornati so res za pogledat na razglednici, ko pa se cijaziš med njimi, je pa sama skala in kamenje, eno in isto iz zaliva v zaliv.Da bom šel pa gledat tiste osle in kalno jezero, ne hvala.Sicer pa, kdor gre prvič, naj gre in preveri, vsake oči imajo res svojega malarja.
mašinfirer
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Jul 13, 2020 07:30

Lep kamen lahko vidiš na Golem otoku.... zastonj :D
Guma je guma, zaenkrat.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Po Jul 13, 2020 08:42

Tudi oslov (tistih pravih), zadnja leta tam ni več videti :roll:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jul 13, 2020 21:51

jozko napisal/-a:Tudi oslov (tistih pravih), zadnja leta tam ni več videti :roll:

Očitno so požrtni dalmatinci tudi njim začeli zaračunavati vstopnino v raznorazne parke.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Jan007
Praporščak

OdgovorNapisal/-a Jan007 » To Jul 14, 2020 14:01

MarjanT napisal/-a:Jan007, daj objasni malo bolj podrobno. Kako je to izgledalo, si mu plačal, ti je dal račun..? Mislim, da je to že malo too much.

Pardon za pozen odgovor. Plačal sem, dobil sem tudi račun.

Mislim, da je nedolgo nazaj na forumu potekala debata, da v kolikor je zaliv pod koncesijo, lahko zaračuna, četudi si na lastnem sidru in in koristiš boj..s tem v mislih je bil račun (kar precejšen) tudi plačan. Se mi pa po neki osnovni logiki to zdi zgrešeno, da pobiraš sredstva, če ne nudiš nobene proti-usluge. V duhu mirnega dopusta se zato nismo spuščali v debato, bi pa bilo fino vedeti, kaj je dejansko prav :)

Bili smo pa sami v zalivu, kjer je bilo sicer vedno polno bark na bojah. :wink:

Lp.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » To Jul 14, 2020 18:06

Jan007 napisal/-a:Mislim, da je nedolgo nazaj na forumu potekala debata, da v kolikor je zaliv pod koncesijo, lahko zaračuna, četudi si na lastnem sidru in in koristiš boj..s tem v mislih je bil račun (kar precejšen) tudi plačan. Se mi pa po neki osnovni logiki to zdi zgrešeno, da pobiraš sredstva, če ne nudiš nobene proti-usluge. V duhu mirnega dopusta se zato nismo spuščali v debato, bi pa bilo fino vedeti, kaj je dejansko prav :)

Bili smo pa sami v zalivu, kjer je bilo sicer vedno polno bark na bojah. :wink:

Lp.

Nekaj razčistimo. Koncesije se ne daje za celoten zaliv in podobno.

TALE ZEMLJEVID je bil pred par leti aktualen, kako je sedaj ne vem, ampak fizični prikaz kaj je predmet koncesije se pa lepo vidi.

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
NIL
Kapitan

OdgovorNapisal/-a NIL » To Jul 14, 2020 20:15

Kolikor vem, moraš plačati poleg veza na bojah na področju z koncesijo tudi sidrenje. Lahko pa se brezplačno sidraš 300 m daleč od območja z koncesijo. Ponavadi pogledam, koliko je oddaljena zadnja boja in se sidram cca 300 m daleč - seveda če konfiguracija obale to dovoljuje. Tipičen primer je na Iloviku - malo se odmakneš in ni problema. Do sedaj mi so mi le enkrat rekli, da da moram plačati in ko sem rekel, da sem 300 m daleč, da je to po zakonu, da bom tam prespal na svojem sidru in da za to ne mislim plačevati....so enostavno povesili nosove in odšli ( Brbinj ).
Uporabniški avatar
Domi
Kontraadmiral
Kraj: Koper
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Domi » Sr Jul 15, 2020 07:43

NIL napisal/-a:Kolikor vem, moraš plačati poleg veza na bojah na področju z koncesijo tudi sidrenje. Lahko pa se brezplačno sidraš 300 m daleč od območja z koncesijo. Ponavadi pogledam, koliko je oddaljena zadnja boja in se sidram cca 300 m daleč - seveda če konfiguracija obale to dovoljuje. Tipičen primer je na Iloviku - malo se odmakneš in ni problema. Do sedaj mi so mi le enkrat rekli, da da moram plačati in ko sem rekel, da sem 300 m daleč, da je to po zakonu, da bom tam prespal na svojem sidru in da za to ne mislim plačevati....so enostavno povesili nosove in odšli ( Brbinj ).

Ni 300m, ampak 150m!
NIL
Kapitan

OdgovorNapisal/-a NIL » Sr Jul 15, 2020 13:13

Domi napisal/-a:
NIL napisal/-a:Kolikor vem, moraš plačati poleg veza na bojah na področju z koncesijo tudi sidrenje. Lahko pa se brezplačno sidraš 300 m daleč od območja z koncesijo. Ponavadi pogledam, koliko je oddaljena zadnja boja in se sidram cca 300 m daleč - seveda če konfiguracija obale to dovoljuje. Tipičen primer je na Iloviku - malo se odmakneš in ni problema. Do sedaj mi so mi le enkrat rekli, da da moram plačati in ko sem rekel, da sem 300 m daleč, da je to po zakonu, da bom tam prespal na svojem sidru in da za to ne mislim plačevati....so enostavno povesili nosove in odšli ( Brbinj ).

Ni 300m, ampak 150m!

Mi lahko pošlješ link, kjer je to objavljeno?
Uporabniški avatar
Domi
Kontraadmiral
Kraj: Koper
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Domi » Sr Jul 15, 2020 17:54

NIL napisal/-a:
Domi napisal/-a:

Ni 300m, ampak 150m!

Mi lahko pošlješ link, kjer je to objavljeno?

Vir: Narodne novine https://narodne-novine.nn.hr/clanci/slu ... _1640.html
Članek na to temo in dvoumno napisana tretja točka v tem členu. (l. 2014) = http://www.nautica-portal.com/index.php ... -opravdana
Veliko je povezav, če vguglaš.
Ps: mene zadnja leta odmikajo 150m in nikoli mi ni nihče omenil 300m. Verjetno je pa kot ponavadi, tolmačenje odvisno od lokalnega šerifa...

Članak 49.

(1) Prilikom odabiranja mjesta za sidrenje osoba koja upravlja plovnim objektom mora voditi računa o mjestima gdje je sidrenje zabranjeno, kao i o usidrenim plovnim objektima.

(2) Sidrenjem se ne smije ometati plovidba drugih plovnih objekata.

(3) U akvatoriju od nautičkog sidrišta prema obali, te na udaljenosti do 150 m od nautičkog sidrišta u pravcu pučine zabranjeno je sidrenje pomorskih objekata i hidroaviona vlastitim sidrenim sustavom, osim u slučaju više sile ili nevolje na moru.
Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Sr Jul 15, 2020 19:20

Zaliv pri Kolidarcu je brez boj in inkasantov. Lani so bile.
https://vodovod-rh.si/

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti