Kornati
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
- 1stofficer
- Admiral
Re: Kornati 2021
Po mojih izkušnjah so dnevne ture iz Biograda proti Kornatom skoraj nesmiselne. Daleč namreč v enem dnevu ne boš prišel, Kornatov je za en teden z jadrnico, ki je bolj počasna, če hočeš nekaj lepih zalivov obiskat in kje v kakšnem kaj pojest ali damicam privoščit kopanje v kristalni vodi.
Moje mnenje pač... mi vzamemo v predsezoni ali posezoni jadrnico (za 35 ft cca sploh ni drago) za nekaj dni. V maju sem imel last minute ponudne za 500 - 700 eur za 4 dni. Če je 4 ali 6 folka te pride zadeva tolk ali manj kot najem apartmana...
Moje mnenje pač... mi vzamemo v predsezoni ali posezoni jadrnico (za 35 ft cca sploh ni drago) za nekaj dni. V maju sem imel last minute ponudne za 500 - 700 eur za 4 dni. Če je 4 ali 6 folka te pride zadeva tolk ali manj kot najem apartmana...
Pakoštane - Kornati je 20km. To je 60min plovbe z 90KM motorjem? Okoli Kornatov je pa res 85km.
Je na Kornatih kje možno točiti gorivo?
Iz Pakoštanov okoli Kornatov bi moral met vsak čoln z 90KM dovolj goriva.
border napisal/-a:
Črpalka za gorivo je na notranji strani Dugega otoka, v Zaglavu
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Gledam malo....
... https://www.clickandboat.com/en/boat-re ... 2021-07-18
... https://www.clickandboat.com/en/boat-re ... 2021-07-18
Naš član Boštjan9 renta 5m fisharmana v Sukošanu,....samo on renta za teden, če te zanima,...pa mile muzičar ima 5m fishermana v Ždrelcu,...
...pomoje so cenejši, kot lokalci,...
...pomoje so cenejši, kot lokalci,...
mirno morje
Clickendboat je dražji kot direkt pri najemodajalcih, večina jih ima svoje spletne strani, kjer najdeš kontakt in ponudbo. Najhitreje ( na enem mestu), jih najdeš na googlu, kjer odtipkaš rent a boat Pakoštane in odpreš stran od google maps, kjer imaš skoraj vse najemodajalce v biljžni okolici. Na haapycharter strani imaš tudi kontakte od najemodajalcev in cene so iste kot pri najemodajalcih.
morje, morje...
Sem se pogovarjal s kolegom.... Pakoštane -> Kornati je nekje 1.5 ure vožnje.
border napisal/-a:Pakoštane -> Kornati je nekje 1.5 ure vožnje.
Plovbe
H2O napisal/-a:border napisal/-a:Pakoštane -> Kornati je nekje 1.5 ure vožnje.
Plovbe
Zadnje cajte se preveč o avtodomih tuki pogovarjamo. Pa je že vpliv.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
A sej z avtodomom fajn zaploveš po kaki luži pa si takoj na pomolu ups robniku..
Re: Kornati
Poleti bom jadral z novo barko z Izole v Ploče in bi šel malo po Kornatih. Katere zalive predlagate? Brez plačljivih boj. Ko plačaš karto naj bi bile boje zastonj, samo berem, da so si jih gostilničarji večino kar prisvojili..?
- modro morje
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana - Krk
Najbolj sta za prenočit oblegana in zasedena zaliva Levrnaka in Lavsa, razumljivo, ker sta tud najbolj zaščitena. Piškera, kjer je marina, seveda tudi, ampak tam sidram pred zalivom, otroku privoščim sladoled, vse drugo je predrago, lep je razgled iz klifa, pol pa odpelem. Sicer pa karkoli, kjer pač ni gostilniških boj, al pa zadosti stran od boj malo globlje sidranje. Meni simpatični: Opat, Jančar, Lojena, Lopatica, Kravljačica.
Navigare vivere est.
Kornati, nič posebnega, meni kupi kamenja so lepi u prolazu, da bi kje tam prespal, niti ni zanimivo, nekaterim ja za v kaki konobi pojest in prespat na boji, bolje da greš mimo nekam na lepše
moj nasvet 
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Meni zelo lepi in se vsako leto ustavimo v Piškeri vendar moraš biti tam od petka do nedelje ko ni čarterja, v marini je takrat max 20 plovil. Je krasno za hodit po klifih ali pa na drugo stran zaliva. Je pa vse malo dražje, ker je pač nacionalni park. Za zalive pa je že modro morje naredil lep izbor.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Kdo je na strani
Po forumu brska: torpedo in 1 gost