Navtično kampiranje

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
ceyambor
Naddesetnik
Kraj: Celje

Navtično kampiranje

OdgovorNapisal/-a ceyambor » Po Feb 19, 2007 08:14

Pozdravljeni!

Ali ima kdo izkušnje z navtičnim kampiranjem?

Sem si malce ogledal tuje strani na to temo - predvsem tiste, ki to počno z jadrnicami in podobnimi plovili.

LP
simon
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a simon » To Feb 20, 2007 21:26

Živjo!

Kaj naj bi to pomenilo kampiranje? Da se z barko odpraviš na potep?
Seveda to počnemo. Vsak lastnik je verjetno že kdaj poskusil prespati tudi na manjšem čolnu. Če pa je to bolj jahtica dolga vsaj 8 metrov, pa to nikakor ni problem. Podobno je tudi z jadrnicami.
Imaš motorni čoln, jadrnico ali si šele ogleduješ teren?

simon
Uporabniški avatar
ceyambor
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a ceyambor » So Feb 24, 2007 19:38

Vem da jadramo ali plujemo med otoki in sidramo in ... :)

Trenutno imam gumenjaka, vendar se ogledujem za trimaranom (npr: Trokril, Astus in podobni - trimaran okoli 6m dolžine s "kabino" in tako naprej, možnost prevoza na običajni prikolici).

Pa me je zanimalo ali se kdo v SLO ukvarja s takimi plovili in takšnim stilom dopusta.

Za sedaj poznam v SLO le projekt Trokril. Barko sem si pri lastniku oziroma konstruktorju že ogledal in se tudi dogovoril za testno jadranje. Zelo zanimiva stvarca.

Nisem pa našel zastopnikov ali posrednikov za nabavo podobnih plovil v SLO.
_/)

LP, Momo
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Feb 26, 2007 19:07

Pozdravljeni!

Sem bolj doma na motornem področju, tako da tukaj ne bom solil pameti. Spanje (kampiranje, križarjenje - američani temu rečejo cruising) na manjšem plovilu je vsekakor zelo zanimivo. Pri tem naj poudarim, da je to možno tudi na gumenjaku, še booljše pa na plastičnem gliserčku, ker je ponavadi bolj prostoren. Pred leti sem križaril s 4 metrsko lupinico, pa ni bilo nobenih težav.

Če kdo prodaja podobne katamarane ali trimarane ne vem, je pa lahko zanimiva alternativa manjša jadrnica. Tu je izbire precej več... Katamarani so v jadranu nekako zelo nepriljubljeni in zelo redki tiči. To velja tako za večje kot tudi manjše večtrupce. Še težje boste videli motorni katamaran, ki jih je na Karibih kot peska v vodi...

Upam, da se bo javil še kakšen jadralec, ki bolj pozna tematiko!

LP, Admin
afna
Poročnik korvete
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a afna » To Feb 27, 2007 15:54

Podobno preživljam dopust vsako leto. Ni kaj, čez spanje na čolnu ga ni. Zdej bi si že zlo težko predstavlov, da bi mogu it v hotel al pa kej podobnega. Lepo na čolnu sem svoboden in ga "serjem" kukr men paše (no pa še moji boljši polovici). Njej ne smeš nikol ugovarjat. Admiral ženskega spola ma zmeri prov!!! :D

lp
tistja
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a tistja » Pe Mar 02, 2007 23:04

Jaz preživljam dopust na motorni barki, s familijo in moram povedati, da je kar zanimivo. Vsak popoldan si na drugi lokaciji, v drugem zalivu... Prednost je ta, da celega dopusta ne preživiš na enem mestu (kampu, hotelu, apartmaji) ampak je bolj avanturistično, vidiš veliko več zalivov, manjših otočkov, kot bi jih sicer.

Pozdrav :P
simon
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a simon » Po Mar 05, 2007 17:26

Cool fantje!
Tud jst sem eden od vas in vsako leto na čolnu...

simon
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Mar 06, 2007 18:16

Lepo, da vas toliko uporablja plovila tudi za kompletno preživljanje dopusta in ne samo nekaj ur dnevno...

LP
Uporabniški avatar
ceyambor
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a ceyambor » Če Mar 15, 2007 14:57

Sem nazaj. 8)

Bil sem kar nekaj časa odsoten, sicer sem na forum pogledal, aktiven pa nisem bil.

S temle navtičnim kampiranjem sem bolj mislil, na izkušnje z "uradnimi" osebami na Jadranu. Kot sem že napisal, imajo v Franciji (tu sem največ našel o tem načinu preživljanja dopusta) in drugje tak načina precej razvito oz. o tem največ pišejo na spletu. Tudi sam se navdušujem nad trimaranom dolgim okoli 6 m, ki ga lahko prevažam na prikolici. Takšna barka ima že zasilno kabino, drugače pa se uporablja predvsem šotor, ki ga postaviš na "trampolin" ali pa na kopno.

Torej! Zanima me:
- kako je na Hrvaškem urejeno s prijavo oseb, ki navtično kampirajo (ne koristim uslug kampa ali drugega prebivališča)
- kako komplicirajo pri privezih ali sidranju na divjakih (trenutno imam z "veliki" jadrnicami precej dobre izkušnje)
_/)

LP, Momo
simon
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a simon » Če Mar 15, 2007 20:04

Ojla!

Na tvoja vprašanja sta možna dva scenarija. Torej prvi je, če sidraš ali vežeš v marini, al pa na organiziranih bojah. V tem primeru potem plačaš nekaj po vsakem metru dolžine tvoje barke, nekaj pa tudi turistično takso za vsakega člana posadke. Tako si dejansko prijavljen in ga lahko serješ kolikor hočeš po tistem kraju.
Druga varianta je, če sidraš nekje na neurejenem, takrat pa ti tudi plačat ni treba. Pač si na divjem, in nimaš kaj za koristit. Če pa se drugi dan zjutraj odpraviš v neko bližnje mesto, si pa glih prišel, pa vrjemi da te nihče ne bo prašov od kod. Ko si omenjal šotor pa pazi, ker na hrvaškem namreč ni dovoljeno postavljati šotora izven urejenih kampov. To pa je kaznivo!!! in te bojo zjeb**.

lp, simon
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Mar 16, 2007 17:29

Kar je povedal Simon je vse zelo res... :D

LP, admin
tistja
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a tistja » Sr Mar 21, 2007 11:18

Tud jaz imam izkušnje s kampiranjem. Se strinjam s Simonom, če si na "javnem" kraju (marine) oz. turistično zelo obiskanem delu jadrana, potem boš moral plačati kot je navedel simon. Za vsak meter dolžine (lani so mi na Kornatih mislim, da zaračunali 10kn po metru - plus tuistična taksa za štiri osebe).
Načelno pa si prenočišče :wink: poiščem na sidrišču, kjer je že nekaj bark (motornih in jadrnic). Je varno, ker le nisi prepuščen sam sebi, po zajtrku pa odpluješ do bližnjega mesteca in te res prav nobedn ne vpraša, kdaj si prišel, kako, od kod....
Več izkušenj imam z "divjim" kampiranjem. :-) :P
Ceyambor: Ne uporabljam pa šotora kot ti. Se mi zdi boljše prespat na barki, je vsekakor bolj varno in ceneje (ker se kampirat ne sme drugje kot samo v kampu), pa tudi manj dela imaš zjutraj. Tako moraš pospravit vse, kar si si odnesel na kopno in zložit nazaj na barko, medtem ko na barki ni toliko dela.

lp
ende
Štabni vodnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ende » Sr Okt 03, 2007 19:20

Hi!
Letos sem tudi sam probal ta hec z 6m dolgim gumenjakom. Na norveškem sem od šestih dni uspel prespati samo dva dni, na Jadranu pa kar nekaj vikendov in to brez problemov . Na čolnu imam z ponjavo prekrit spreden del čolna in sidram po zalivih. Enkrat sem prespal v marini Umag pa so me obral za 30EUR. Če koga zanima kako zgleda cerada mu lahko pošlem fotke al pa si ogleda to kar na čolnu.
ende
Uporabniški avatar
nemo
Admiral
Kraj: SLOBALA

OdgovorNapisal/-a nemo » Sr Okt 03, 2007 19:39

Ende,ali si bil na sejmu v Izoli pri Perkotu z gumenjakom?
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
ende
Štabni vodnik
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ende » Sr Okt 03, 2007 19:51

Ja, tist bel gumenjak na prikolci.
ende

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov