5. ruta Morjeplovec.net
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Jaz ne vem kako bom še... bi mi pa kot prihajajočemu iz Istre ustrezalo zbirno mesto in prvo noč prespati v zalivu nasproti benc. pumpe v Nerezinah ali celo v mandraču Nerezine ali v stari lučici zraven. Sam iz Červarja dol porabim 100 do 120 litrov in sem za naprej kratek, poleg tega (zaradi vremena) lahko štartam zjutraj, da sem čez Osor ob 09.00 ali 17.00 uri (čeprav grem skozi kadar hočem). Prav tako so blizu Nerezine (market, pizzerija, hamburgerji, mandrač, mehaniki...) . Zaliv je verjetno dovolj velik in globok za vse barke in verjetno zaščiten pred vsemi vetrovi (enkrat sem bil tam in ni blo vala). Tudi nobenega tam ne motiš, ker je najbližje spet le pumpa čez morje. Iz zaliva pa tudi lahko štartaš (glede na veter - burja, jugo ali zahodnik) po zunanji (preko Osorja) ali notranji strani Lošinja (med Cresom in Lošinjem) v smeri Ilovika, Silbe, Osorja, Ista, Molata in začetka Dugega. V glavnem bi za naprej določil nekaj smeri in jih nato izbiral glede na veter. Ker mi pač niti malo ne paše eno ali dvo urno skakanje po valovih (v nasprotju z jadrnicami, ki "rabijo" veter), bi enostavno določil drugi zaliv in naj pride tja vsak kot hoče sam. Se opravičujem če kaj pametujem ker še nisem bil z vami in ne vem kako plujete iz točke na točko. Podajam pa samo predloge. Vsekakor me mika tudi ruta do Veruniča ali Solin na začetku Dugega (nisem bil še tam) in Iža - najjužneje v "obvezni" ruti) na tiste ogromne "fiorentine". Ena obvezna postojanka ali vsaj pot mimo bi določil Ist, kjer bi pri OJI ( http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... vo++otokih ) lahko spet natankali. Od tam pa mislim, da smo vsi s kapaciteto goriva v rangu do Paga, Pule, Krka, Raba oz. naslednje pumpe oz. tudi za tiste, ki bi nadaljevali južneje npr. Zaglava, Zadra, Preka, Biograda, Vodic.. In po uradni ruti, če bi bilo vreme, bi skočil še do Rave, Pašmana (zaliv Kobiljak), Murter, Skradin, Žirje , Zlarin, Kaprije, Krapanj in najjužneje do znancev v Žaborič, za nazaj pa mimo Biograda, Paga, Rab, Goli, Krk, Cres in nazaj Istra oz. ene 10 - 14 dni lutanja z obvezno postojanko Iž, Pašman-Kobiljak (vezanje na pomolu prjatla - če se me še spomni
), Skradin, Žaborič - ne glede na pot (vendar brez križanja) in postojanke dol ali gor - odvisno od vetrov in vremena.
Kar nekaj časa sem razmišljal o igrici za popestritev dogajanja... vsaka barka bi dobila stalno številko kakor bi pač priplula v zaliv... Ko bi bile zbrane vse barke (lahko tudi prej) bi se npr. Admin z bayboatom odpeljal od barke do barke, kjer bi en član vsake barke nato vlekel listek s št. druge barke.. ista kot njegova ne bi veljala.. bi takoj ponovil žrebanje... v glavnem bi nato en član vsake barke (tudi Admin) moral plavati (v spremstvu bayboata) do druge izžrebane barke - cilj so stopničke na krmi, ne glede kje je le-ta zasidrana in na tej barki spiti min. 3 dcl navadne vode, mleka, soka, piva, čistega vina ali špricerja (žgane pijače, kis, olje, gorivo in ostali strupi ne pridejo v poštev, za mladoletne izpod 15 let pa ne alkohol).. Štart bi bil iz morja - najmanj z eno roko bi se moral držati stopničke na krmi. Zaradi nevarnosti plitvin in različnega plimovanja je strogo prepovedan start s skokom iz barke v morje Najhitrejši bi imel pravico izbrati eno od treh nagrad, ki bi jih moral prispevati najpočasnejši npr. steklenica vina, šestorček piva, večerja (pizza, zrezek, sladoled, riba, pašta, solata) na barki ali v mestu, kakšna ugodna ponudba privatnika ipd... Mislim, da bi bilo vsak večer zanimivo.. Aja.. udeležba je seveda prostovoljna in na svojo odgovornost .
Eko.. pa imate še nekaj za diskutirat na srečanju..
..LP Aleks..
Kar nekaj časa sem razmišljal o igrici za popestritev dogajanja... vsaka barka bi dobila stalno številko kakor bi pač priplula v zaliv... Ko bi bile zbrane vse barke (lahko tudi prej) bi se npr. Admin z bayboatom odpeljal od barke do barke, kjer bi en član vsake barke nato vlekel listek s št. druge barke.. ista kot njegova ne bi veljala.. bi takoj ponovil žrebanje... v glavnem bi nato en član vsake barke (tudi Admin) moral plavati (v spremstvu bayboata) do druge izžrebane barke - cilj so stopničke na krmi, ne glede kje je le-ta zasidrana in na tej barki spiti min. 3 dcl navadne vode, mleka, soka, piva, čistega vina ali špricerja (žgane pijače, kis, olje, gorivo in ostali strupi ne pridejo v poštev, za mladoletne izpod 15 let pa ne alkohol).. Štart bi bil iz morja - najmanj z eno roko bi se moral držati stopničke na krmi. Zaradi nevarnosti plitvin in različnega plimovanja je strogo prepovedan start s skokom iz barke v morje Najhitrejši bi imel pravico izbrati eno od treh nagrad, ki bi jih moral prispevati najpočasnejši npr. steklenica vina, šestorček piva, večerja (pizza, zrezek, sladoled, riba, pašta, solata) na barki ali v mestu, kakšna ugodna ponudba privatnika ipd... Mislim, da bi bilo vsak večer zanimivo.. Aja.. udeležba je seveda prostovoljna in na svojo odgovornost .
Eko.. pa imate še nekaj za diskutirat na srečanju..
..LP Aleks..
E.. od prve do zadnje je verjetno kr nekaj metrov, pa še spit moraš... saj lahko se pa plava dvakrat okoli.. lej sem dal samo predlog, da bi blo bolj zanimivo... vsi pa bi bli na krmah in gledali cca enourno dirko.. pa še nagrade bi ble verjetno zanimive, smeha in navijanja verjetno tud ne bi manjkalo...
Evo, na srečanju na Krasu smo v četrtek tudi enoprstno in dvoprstno pritiskali po Navionics-ovi karti naloženi na Kr enovo i-tablico...
Idej je bilo itak 300 od nas 26-ih samo kaj hočeš, tako je... Pred časom mi je nekdo rekel, ko so prevzeli tovarno v Srbiji (Cimos), da je od 10 odlitkov, ki so jih tam naredili bilo 11 takih, ki so bili zanič...
In nekako tako je tudi bilo med našimi pregovarjanji... Ideje so bile, vendar lokacije imajo svoje pluse in minuse... Zaključili smo, da je Dugi otok slaba destinacija, saj enostavno ni primernega mesta za toliko bark. Pantera je bila rešitev vendar na koncu ni tam nič pametnega, tam kjer so tudi gostilne ni prostora, tam kjer je prostor, pa smo sredi nikoder...
V glavnem odločitev je padla:
1. večer:
Imel sem v mislih Kolorat, vendar smo se na koncu odločili da bo Balvanida preverjeno super lokacija. Fešta zagarantirana, imamo mir, zraven gostilno, če kdo hoče na kosilo ali večerjo, večina pa piknik po barkah in pomolu... Diskoteka Spiritus bo ponovno odprla svoja vrata 22.06.2013 zvečer. Vabljeni na "Grand-Opening"!
2. večer:
Molat, uvala Jazi. Nismo še bili, malce peš na hribček je naselje Molat, kjer se najde tudi kakšna gostilna za tiste bolj željne, pa seveda trgovina... Spet se bo moral vsak znajti malo po svoje oziroma po skupinah, saj večerja ne bo organizirana v gostilni.
Uvala Jazi je vse super, problem pa je v primeru burje, ko tam ni nikakršnega pametnega zavetja. V primeru slabšega vremena, se bomo preusmerili v prehod Zapuntel, mogoče Ist, mogoče Molat Brgulje...
3. večer:
Rab, staro dobro mesto "Raj na zemlji", organizirana večerja. Tukaj to lahko naredimo, ker nas bo že precej manj in nas bo Vinko lahko sprejel... Lahko pa se vežemo tudi v mestu Rab in se tam dogovorim v eni konobi, kjer tudi poznam lastnika... Po želji.
V glavnem, vse destinacije so še malo odprte, glavni faktor je na koncu itak vreme! Organizacija večerje je postala nemogoča, saj po otokih niti slučajno nikjer ne obstaja gostilna, ki bi lahko sprejela preko 100 lačnih morjeplovcev. Tisti, ki ste bili z nami lani na Silbi, točno veste o čem govorim, ko nas je 120 prišlo v konobo, ki je sposobna sprejeti na večerjo 30 ljudi...
Vse napisane ideje od lokacij pa do ostalega okrog večerij in podobno niso zrasle samo na mojem zelniku, temveč smo se na zadnjih parih srečanjih že posvetovali med seboj in na koncu potegnili ven nek po moji oceni optimum. Če ima še kdo kakšno dobro idejo za spremembo, pa le na plano z njo! Akvatorij seveda ostaja enak, da ne bodo padale ideje o Kornatih in podobno...
Idej je bilo itak 300 od nas 26-ih samo kaj hočeš, tako je... Pred časom mi je nekdo rekel, ko so prevzeli tovarno v Srbiji (Cimos), da je od 10 odlitkov, ki so jih tam naredili bilo 11 takih, ki so bili zanič...
V glavnem odločitev je padla:
1. večer:
Imel sem v mislih Kolorat, vendar smo se na koncu odločili da bo Balvanida preverjeno super lokacija. Fešta zagarantirana, imamo mir, zraven gostilno, če kdo hoče na kosilo ali večerjo, večina pa piknik po barkah in pomolu... Diskoteka Spiritus bo ponovno odprla svoja vrata 22.06.2013 zvečer. Vabljeni na "Grand-Opening"!
2. večer:
Molat, uvala Jazi. Nismo še bili, malce peš na hribček je naselje Molat, kjer se najde tudi kakšna gostilna za tiste bolj željne, pa seveda trgovina... Spet se bo moral vsak znajti malo po svoje oziroma po skupinah, saj večerja ne bo organizirana v gostilni.
Uvala Jazi je vse super, problem pa je v primeru burje, ko tam ni nikakršnega pametnega zavetja. V primeru slabšega vremena, se bomo preusmerili v prehod Zapuntel, mogoče Ist, mogoče Molat Brgulje...
3. večer:
Rab, staro dobro mesto "Raj na zemlji", organizirana večerja. Tukaj to lahko naredimo, ker nas bo že precej manj in nas bo Vinko lahko sprejel... Lahko pa se vežemo tudi v mestu Rab in se tam dogovorim v eni konobi, kjer tudi poznam lastnika... Po želji.
V glavnem, vse destinacije so še malo odprte, glavni faktor je na koncu itak vreme! Organizacija večerje je postala nemogoča, saj po otokih niti slučajno nikjer ne obstaja gostilna, ki bi lahko sprejela preko 100 lačnih morjeplovcev. Tisti, ki ste bili z nami lani na Silbi, točno veste o čem govorim, ko nas je 120 prišlo v konobo, ki je sposobna sprejeti na večerjo 30 ljudi...
Vse napisane ideje od lokacij pa do ostalega okrog večerij in podobno niso zrasle samo na mojem zelniku, temveč smo se na zadnjih parih srečanjih že posvetovali med seboj in na koncu potegnili ven nek po moji oceni optimum. Če ima še kdo kakšno dobro idejo za spremembo, pa le na plano z njo! Akvatorij seveda ostaja enak, da ne bodo padale ideje o Kornatih in podobno...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti