Medtem, ko ste se vi borili s poplavami, šihtom in ostalimi tegobami, sva se midva premikala:
najprej sva odplula v Syvoto, k Italijanu na privat pomol, privez z mooringi. Syvota je bila strašno zabasana z angleškimi čarteristi, zato je bil temu primeren dolgčas. Dolgčas tudi kraj sam. Poleg tavern in bifejev ob obali nič omembe vrednega. Razen čudovitega in dobro zaščitenega zaliva
Zato pa sva naslednji dan odjadrala proti otoku Arkaudi, ga obkrožila po zahodni, južni in vzhodni strani in se nato usmerila proti otoku Kastos. Med jadranjem sva opazovala lov delfinov. Zasidrala sva se na južni strani otoka in preživela malce vetrovno noč.
Naslednji, ki je bil deležen najinega obiska, je bil otok Kalamos. Kot nalašč. so se tudi tu znašli Angleži v vsem svojem sijaju (če boste kadarkoli pluli po Grčiji, si podrobno naštudirajte njihove rute, destinacije in cilje in plujte v obratni smeri). Spet sidranje s spuščanjem sidra na premcu. Naslednje leto si moram urediti sistem z dodatnim sidrom na krmi, da se lahko sidram s premcem na obalo. Tega mi nihče ni omenil pred odhodom.
Kalamos je otok z zelo lepimi plažami na vzhodni strani.
Včeraj sva plula mimo mesta Mythika na celini, vendar me obisk ni zamikal, zato sva odjadrala proti Meganisiju. Privezala sva se v Vathyju, ki sva ga ob prvem obisku otoka namerno izpustila. Končno, po mesecu dni sem lahko užival v jadranju z genackerjem. Prehitevala sva vse po vrsti.
Vathy ima zelo lepo urejeno marino, ki že obratuje (mislim, da sta lansko leto Luftar in Primula v potopisu napisala, da marina še ne obratuje). Novi del ima mooringe, vendar ob pomolu dokaj plitko vodo, zato sva se raje malce odmaknila od obale. Naslednjič se vežem s premcem.
Dopoldan sva bila na zelo dolgem sprehodu, skoraj sva prišla do Spilie. Sonce ima še vedno svojo pravo moč, pozna pa se zjutraj, da tudi tu jesen trka na vrata. Voda pa je še vedno zelo topla, ima okoli 23 stopinj.
Kakšno sliko pa prilepim, ko bom imel močnejši signal.
Lep pozdrav vsem morjeplovcem iz Meganisija