Joško je odplul proti Grčiji

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Če Sep 16, 2010 22:37

Za uspešen zaključek vašega delovnega tedna pa vam podarjava nekaj čisto posebnega :D
Danes sva se odločila malo presekat plovbo in sva jo s skuterjem ubrala po notranjosti Levkasa.

Najprej vam želim pokazati zaliv, kjer sva privezana - Vassiliki
Slika

Pokrajina, skozi katero sva se potepala
Slika

In potem ugledava to. Noro. Visoko na pečini, pol metra od roba posnameva kup podobnih fotk. :shock: :D :D :D
Slika

Vendar nadaljujeva potepanje in najdeva še nekaj bolj vznemirljivega
Slika

Slika

Slika

Slika

In da ne bo kdo mislil, da sem potegnil slike z Googla. Posneto danes ob 14.49h
Slika

Grčija, Levkas, Porto Katsiki - ni potrebno na Karibe, tu je vse. Tudi kaj takega :D
Slika

Res vas ne dražim. :D Samo počnem tisto, kar ste mi zaželeli ob odhodu :D :D :D :D :D :D :D Uživajte tudi vi.
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Sep 16, 2010 22:46

Ko pogledam takšne fotke mi ni jasno, kako je lahko Grčija bankrotirala???

Ja Joško, pri meni doma je bilo danes ob 14.49 oblačno vreme, ker je pred pol ure močno ulivalo, shladilo pa se je na 16 stopinj.

Tebi je tako lepo,...... čudno da se ne naveličaš :lol: :roll: :?

LP
:wink:
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Sep 16, 2010 23:05

Več kot očitno je, da je naš Joško opravil tole plovbo, čeprav mi še ni poslal emaila.

Slika

Preplutih 16 Nm.

LP
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » Pe Sep 17, 2010 00:13

Oprosti Novinec za zamudo, saj vidiš, da sploh nimam časa :D :D :D Še to ne vem, kdaj naj greva nazaj. :cry:

Grčija bankrotirala :D Ko boš videl vse fotografije, ki sva jih posnela, ti bo še manj jasno, skoraj nič. Meni tudi ni. :lol:

Res sem opravil to pot, vendar sem šel tudi po severu Kefalonije proti Fiscardu in se 1 Nm pred njim obrnil proti Vassilikiju. Pa to niti ni pomembno, važen je cilj.
Ko pridem nazaj, bom moral uredit kompletno pot pa milje seštet in izbrat najboljše destinacije. Skratka naredit en mali peljar po Jonskem morju.

Danes sva bila s skuterjem tudi v Syvoti z namenom, da pogledava zaliv in kraj, kamor sva se jutri nameravala premakniti. Syvota je namreč naslednji večji in zelo dobro zaščiten zaliv. Toda ob pogledu na to množico jadrnic se ti kar stemni pred očmi. Angleži so imeli ali imajo regato in je NABITO. Tako da se jutri po vsej verjetnosti prestaviva v kakšen drug zaliv, čeprav nama je tu čisto v redu.

Slika

Slika

Angleška mornarica, vmes še kakšen Nizozemec
Slika

Slika
MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » Pe Sep 17, 2010 14:59

Bankrotirala je GRČIJA ne GRKI!!! :idea:
Zakaj? Od vsega tega silnega denarja, ki so ga dobili GRKI (ne GRČIJA) od nas turistov, ni dobila GRČIJA niti 2% (davki itp). Kot je Joško gotovo opazil je mnogo hiš nedokončanih, iz stehe molijo železne konsrtrukcije, zaradi enega samega vzroka, Davek na nepremičnino se plača, ko je hiša gotova. Grki pa hiš ne dokončujejo...... :idea:
A se še sprašuješ zakaj je GRČIJA bankrotirala.?! :D
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » Ne Sep 19, 2010 08:56

Dokaz
:twisted:

Slika

:D :D :D
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » Pe Sep 24, 2010 14:29

Medtem, ko ste se vi borili s poplavami, šihtom in ostalimi tegobami, sva se midva premikala:
najprej sva odplula v Syvoto, k Italijanu na privat pomol, privez z mooringi. Syvota je bila strašno zabasana z angleškimi čarteristi, zato je bil temu primeren dolgčas. Dolgčas tudi kraj sam. Poleg tavern in bifejev ob obali nič omembe vrednega. Razen čudovitega in dobro zaščitenega zaliva
Zato pa sva naslednji dan odjadrala proti otoku Arkaudi, ga obkrožila po zahodni, južni in vzhodni strani in se nato usmerila proti otoku Kastos. Med jadranjem sva opazovala lov delfinov. Zasidrala sva se na južni strani otoka in preživela malce vetrovno noč.
Naslednji, ki je bil deležen najinega obiska, je bil otok Kalamos. Kot nalašč. so se tudi tu znašli Angleži v vsem svojem sijaju (če boste kadarkoli pluli po Grčiji, si podrobno naštudirajte njihove rute, destinacije in cilje in plujte v obratni smeri). Spet sidranje s spuščanjem sidra na premcu. Naslednje leto si moram urediti sistem z dodatnim sidrom na krmi, da se lahko sidram s premcem na obalo. Tega mi nihče ni omenil pred odhodom.
Kalamos je otok z zelo lepimi plažami na vzhodni strani.
Včeraj sva plula mimo mesta Mythika na celini, vendar me obisk ni zamikal, zato sva odjadrala proti Meganisiju. Privezala sva se v Vathyju, ki sva ga ob prvem obisku otoka namerno izpustila. Končno, po mesecu dni sem lahko užival v jadranju z genackerjem. Prehitevala sva vse po vrsti. :D
Vathy ima zelo lepo urejeno marino, ki že obratuje (mislim, da sta lansko leto Luftar in Primula v potopisu napisala, da marina še ne obratuje). Novi del ima mooringe, vendar ob pomolu dokaj plitko vodo, zato sva se raje malce odmaknila od obale. Naslednjič se vežem s premcem.
Dopoldan sva bila na zelo dolgem sprehodu, skoraj sva prišla do Spilie. Sonce ima še vedno svojo pravo moč, pozna pa se zjutraj, da tudi tu jesen trka na vrata. Voda pa je še vedno zelo topla, ima okoli 23 stopinj.
Kakšno sliko pa prilepim, ko bom imel močnejši signal.

Lep pozdrav vsem morjeplovcem iz Meganisija
MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MicTic » Pe Sep 24, 2010 16:12

Ja joško!
Pred marino imaš cca 1/2 nm na desni strani čudovit zalivček z še bolj čudovito prodnato plažo in modrim morjem. Od tu imaš cca 4 min z dingijem do Sivote. Kaj ne vprašaš preje.
In ne pritožuj se, da ti nismo hoteli vsega povedat, samo časa nisi imel.... HA HA. Zakaj bi pa ti prišel na postlano. Še ti maj raziskuj. Jaz sem sedaj veliko odnesel od tebe in si me tako zrajcal, da se že menim, da gremo drugo leto spet v Grčijo..... UŽIVAJ še zame, tu spet lije. V Piranu se je ravnokar odtrgal oblak, tako da ne vem kje bi bil manj moker v vodi ali zunaj! :D
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » Pe Sep 24, 2010 18:46

Oj MicTic, danes sva šla z Lucko na zelo dolg sprehod ob obali, skoraj do Spilie. Te zalive, o katerih govoriš, sva poslikala s ceste in so res čudoviti. Pa to ni Syvota, ker je le ta na Levkasu.
Ne sekiraj se zaradi vremena. Danes se tu čez vlečejo čudni oblaki in ko sem prej pogledal na Poseidona, je za jutri popoldan napovedan dež :twisted: Sicer pa imava lahko kakšen dan tudi kaj slabše vreme, kajne.
Za drugo leto imava z Lucko plan delati transferje z barkami iz Slovenije do Grčije. Lahko tudi tvojo :D Tako ti bom lahko povedal, kaj vse ti še manjka na barki :D
Aha, pa tudi poceni marine sem našel, v glavnem so vse na pol cene :D , v primerjavi s Slovenijo ali Cro.

Jutri se bova premaknila v Spilio, ker nama je kraj zelo všeč. Ker je napovedan tudi močan južni veter, bova tudi dobro zaščitena.

LP iz Vathiya
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » Pe Sep 24, 2010 20:22

Jutri pa se res ne bi blo za vračat preko v Italijo. Joško lepo spremljam in ne zameri ker kradem malo tvojih informacij. hehehehe Pa veliko lepih dni še naprej tamdoli.
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » So Sep 25, 2010 16:59

Ljubo, komaj dobro sva se privezala v Vassilikiju na Levkasu, so naju prišli pozdravit Novogoričani na skuterjih. Jih morda poznaš.
Kar pa se tiče informacij pa moram povedati, da sem si shranil Luftarjev in Primulov potopis in mi je na začetku prišel zelo prav. Tako da glede tega ni panike.

Kot je bilo napovedano, danes tu v Vathiyu cel dan dežuje. Tudi bark je zelo malo, kot da so se poskrile nekje drugje. Upam, da bo jutri kaj bolje, ker imam v planu obiskat še en zelo lep zaliv.

LP
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » So Sep 25, 2010 17:57

Kdo bi vedu lahko jih poznam. Bomo videli. Tebi pa srečno naprej.
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » So Sep 25, 2010 22:47

Zaradi svoje odsotnosti sem malo "zaspal" (Joško oprosti :oops: ), zato nadaljujem z mapo.

Danes sem odrinil iz Vasilikija in plujem proti Sivoti. (7,2 Nm)

Slika

38 32 816 N
20 54 198 E

Preplul sem 13 Nm od ivote do južne strani Kastosa.

Slika

LP
Uporabniški avatar
Joško
Admiral

OdgovorNapisal/-a Joško » Ne Sep 26, 2010 10:11

Po enem dnevu dežja je v Vathyju končno spet posijalo sonce. Plapojoča zastava na vrhu hriba mi da vedeti, da zunaj lepo piha. Tudi smer je prava. Odhajava nazaj na Levkas, v Nydri, od koder sva začela en velik krog plovbe po Jonskem morju.

Na Scorpio, Meganisi, Ithako, Kefalonijo, Zakynthos in druge otoke se ne vračava več! Letos!

Počasi greva nazaj. Čeprav mi je prijatelj rekel: "Ne nazaj, samo naprej"

LP
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Ne Sep 26, 2010 10:14

Joško napisal/-a:
Počasi greva nazaj. Čeprav mi je prijatelj rekel: "Ne nazaj, samo naprej"

LP

Joško, vsega luštnega je enkrat konec :cry:

LP
:cry: