sem iz firbca pobrskal po netu in mislim da sem naletel ravno na jahto na kateri si ti...54000€ tedenski najem!!! huh noro! in ce pristejemo se tank ...jao...
32.Americas cup Valencija 2007
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Motorji MTU serije 2000 16v imajo porabo na polnem gasu 850 litrov na uro. Na 1550 obratov se aktivira druga turbina in nato poraba skokovito naraste z 350 litrov na ca.800. Kadar si zeli lastnik dati duska in delati radikalne manevre na 40+ vozlov vozim poln gas, na dolgih transferjih pa vozim ca. 1400 obratov, kar barko ob pravilnem trimanju popelje na 26-27 vozlov od porabi 350 litrov. Prednost "pocasne" voznje je poleg manjse porabe tudi nizja obremenitev motorjev in manjsa moznost okvar.
EDINI DOBER DAN JE DAN NA MORJU!
Uuu, mater moj proračun pri taki porabi ne bi zdržal več kot pol ure
Jaz pri svojem ne morem pogruntati, koliko pije. Občutek imam, da je preveč žejen. Pri 4 osebah in plovbi od Seče do Strunjana in nazaj cca 15 - 20 min v eno stran mi je po merilniku pokuril cca 20 l. Resno razmišljam o nakupu 4T motorja.
Jaz pri svojem ne morem pogruntati, koliko pije. Občutek imam, da je preveč žejen. Pri 4 osebah in plovbi od Seče do Strunjana in nazaj cca 15 - 20 min v eno stran mi je po merilniku pokuril cca 20 l. Resno razmišljam o nakupu 4T motorja.
LP anzi
Ja anzi, to sem ti rekel že takrat, ko si spraševal o nakupu. Tvoj Evinrude je prima strojček, le poraba je precej velika. Sicer pa ne poslušaj modrovanja, kako so američani bolj žejni, saj ti povem, da enako močna 2T Yamaha pokuri podobno kot tvoj motor. S 4T pa se ti bo poraba precej zmanjšala...
Moraš pa vedeti, da je tvoj motor ne pretirano močan za tvoj čoln. Sploh pa s 4 osebami. Takrat ga moraš kar dobro priganjati, da bo lepo glisiral. Če boš primerjal z nekom, ki ima isti motor na 5m gumici, bo razlika v porabi očitna...
LP
Moraš pa vedeti, da je tvoj motor ne pretirano močan za tvoj čoln. Sploh pa s 4 osebami. Takrat ga moraš kar dobro priganjati, da bo lepo glisiral. Če boš primerjal z nekom, ki ima isti motor na 5m gumici, bo razlika v porabi očitna...
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost