Potovanje s surfom Portorož-Črna gora

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Pe Jul 15, 2016 18:45

:( hočemoo videoooo :D
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kraj: Straža
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » Pe Jul 15, 2016 18:50

Popravil :D :D :D :D :shock: :shock: :shock:
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Pe Jul 15, 2016 19:58

:D :D po treh dneh abstinence praznimo bombico ze dve uri dezuje in burja brije temp. je padla na 16 c in zdaj si bova skuhala eno juhico :)
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Jul 15, 2016 21:28

alesjo napisal/-a::D :D po treh dneh abstinence praznimo bombico ze dve uri dezuje in burja brije temp. je padla na 16 c in zdaj si bova skuhala eno juhico :)

Romantika :lol: :lol:
Vreme vaju je moralo ustavit, da vsaj malo uživata. 8)

Video iz Unij pa je posnet s tehnologijo hydroid Suzuki 2,5 by Marchi :wink: :lol:
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Jul 16, 2016 13:04

Alesjo pošilja fotko in pravi: "Dokler se bodo hlače takole sušile, še ne gresta nikamor."
Slika

Alsjo, privezana sta s toliko štriki, da kar počasi začni odvozlavat, da boš do konca burje ready za izplutje. Nič ne kaže, da bo na Hvaru pojenjala, potem bo severnik, valovi pa ves čas.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Jul 16, 2016 13:35

:) ja spredaj sva na sidru po krmi pa levo desno na obalo na enem striku pa sta surf deski. Zdaj je burja res na full na levi strik na krmi lahko brenkas kitaro tako ga spona. Mogoce pa bo jutri le kaj pojenjalo. Tudi trajekti iz splita so danes odpovedani. Marchi, hvala :)
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » So Jul 16, 2016 14:04

Jutri pred dvanajsto bo najmanj vetra N, ampak vala pa bo še do enga metra. Tako kaže Aladin
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Jul 16, 2016 14:09

johnny1300 napisal/-a:Jutri pred dvanajsto bo najmanj vetra N, ampak vala pa bo še do enga metra. Tako kaže Aladin

Ravno to sem hotel napisat, he. Jutri dopoldne še enkrat preverita napoved in potem okrog rta, kjer bo še nekaj vala, potem pa prečita v zavetrje Brača in potem ob Braču navzgor proti Šolti, tam zgoraj se pa malo umiri zadeva.
Pa če se da, pejta na jadra, ker motor ti v teh valovih ne bo dobro grabil. Jadra pa za začetek skrajšajta na 1. krajšavo.
Saj sam veš najbolje. Uživajta in sporočita, kako napredujeta.

A dile vlečeš za sabo? Jaz bi jih dal na krov, če ne motita preveč.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Jul 16, 2016 15:34

Marchi napisal/-a:
johnny1300 napisal/-a:Jutri pred dvanajsto bo najmanj vetra N, ampak vala pa bo še do enga metra. Tako kaže Aladin

Ravno to sem hotel napisat, he. Jutri dopoldne še enkrat preverita napoved in potem okrog rta, kjer bo še nekaj vala, potem pa prečita v zavetrje Brača in potem ob Braču navzgor proti Šolti, tam zgoraj se pa malo umiri zadeva.
Pa če se da, pejta na jadra, ker motor ti v teh valovih ne bo dobro grabil. Jadra pa za začetek skrajšajta na 1. krajšavo.

Dile vlecem za sabo na palubi ni prostora tam so loki jambori in stiri jadra.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » So Jul 16, 2016 16:06

alesjo napisal/-a:
Marchi napisal/-a:

Dile vlecem za sabo na palubi ni prostora tam so loki jambori in stiri jadra.

Valovi te že tako zaustavljajo, brez dil, z dilami pa ni šans, da kam prideš.
Eno naj Mario sestavi in odsurfa, ti pa drugo na krov pa odjadraj.
No ja, malo nestrpni smo že vsi skupaj :roll:
Kar po pameti :wink:
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » So Jul 16, 2016 17:17

Mariu smo prepovedali surfati :shock: zaradi počenih reber.
On lahko samo supa :D
Ampak ne po en meterskem valu

Jaz tudi upam, da se bo vse dobro in časovno rešilo

Po DHMZju imaš jutri zjutraj ob 6 do 8m/s vetra. Pregurat moraš 7 milj do Šolte in čez Splitska vrata, notri se potem umiri.

srečno kapetane...
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Jul 16, 2016 17:35

:D vse kaze da jutri zjutro izplujeva. Res je, da za Maria ni priporocljivo surfanje zaradi reber, ki kot kaze se ze celijo tako si nikakor ne bi smel privoscit kakrsnegakoli padca. Vceraj popoldan in ponoci je bilo kar nekaj dezja tako je barka lepa oprana :wink: pa tudi nekaj slanih oblek sva dala na pranje in zjutraj na expres susilni ala bura :D
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » So Jul 16, 2016 17:46

Držimo pesti za vaju...
Uporabniški avatar
johnny1300
Viceadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a johnny1300 » So Jul 16, 2016 18:14

Da malo razbijem veter na Hvaru in dež v SLO.

Med tem ko sta surfarja supala, smo vedno vsi imeli odprta čutila za veter. No in ko je veter prišel, smo morali vsi skupaj poiskati primeren kraj, plažo, zaliv kjer smo lahko vpluli z jadrnico in da sta surferja sestavila jadro. V vodi se teg ne da, vsaj probali nismo.

Malo pred Rogoznico zapiha in vsi veseli začnemo iskati zaliv. Našli lepega s peskom, da se nebi trgala jadra. Na žalost je jadro sestavil samo Sašo, ker smo Mariu prepovedali surfanje, da se nebi še bolj poškodoval, ali celo prišlo do katasrofe.

Ponavadi so nas v zalivu vsi gledali že zaradi tega, evo spet eni jedriličarji, ko pa smo začeli zlagati lok, jambor, jadro,... na desko, pa smo bili marsovci.

TAKOLE je zgledalo, ko je Sašo dvignil jadro in odsrfal

Potem pa je večkrat nastal drug problem, da je veter postal premocan in povečali so se valovi. Kam iti pospraviti jadro. Naučili smo se to izvesti kar v vodi. Enkrat je to izvedel Mario, trikrat pa Saša.

Najprej smo desko zapeli na predpripravljeno vrv, da smo imeli vzpostavljeno vezo :D
Potem je Saša odpel lok in ga podal. Ponavadi sem se jaz vsedel na ploščad Alesee, da sem bil asistent. Malo sem se bal, da se ne bo odtrgalo, saj smo izgubili že dve stopnici.
Nato je odpel jambor od deske, spodnji del jambora mi je pdal, da sem odpel vrvico, ki napenja jadro po jamboru. Potem smo odpeli del, ki je vez med desko in jamborom in ga previdno dali na jadrnico,ker bi lahko padlo v morje in adijo surfanje.
Potem je potegnil iz jadra jambor, ki je iz dveh delov.
Nazadnje je bilo še zvijanje jadra in to tako, da sem Saša držal za vrat neoprenske obleke, on pa je zvijal. Pri zadnjem zvijanju, ko ni bilo valov, mi je jadro podal, da sem ga zvil na ploščadi.

TAKO PA JE BILO MORJE, ki se na filmu skoraj ne vidi, za pospraviti jadro, pa je bilo zoprno
pilatus84
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a pilatus84 » So Jul 16, 2016 19:11

Ja jutri greva cutim ba vodi. Mene ze noge bolijo saj sem serpa vsak dan 18-20km. Tak da ce ne supam pol hodim 5-6ur po zaloge, ki pa tudi niso tako lahke. Ampak kar nas ne zlomi nas ojacabtak da sedaj vem kako se pocuti kaljeno jeklo (ce mogoce obstaja kako jeklo ki cuti) prav fajn je, pa vsi vi skupaj ki se kr spremljate in navijate :) legende ste vsi po vrsti 8) zdaj pa grema 20ampersko vklopit da napetost pade :)

Kdo je na strani

Po forumu brska: Lure in 4 gosti