7. ruta Morjeplovec.net
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
Iz torka na sredo ponoči (kaže da v drugem delu noči) bo obrat iz juga na burjo, ki marsikomu dela težave pri izbiri sidrišča. Mogoče ponoči tudi kakšna kaplja dežja.
Kvarner v torek in sredo ne bo miren (jugo, burja)! Morje bo 3-4 stopnje (1-2m). Kdaj ga prečkati? Z jadrnico kadarkoli, veter bo ok, čeprav pozor na sunke burje, z motornim plovilom pa je najbolje počakati sredo popoldan, ko bo burja padla. Mogoče boste izkušeni zapluli čez Kvarner že v torek, v jugo valove, ki so praviloma daljši in lažje obvladljivi, čeprav nekega strašnega glisiranja ne bo, guncanja pa precej, naj pove kdo od izkušenih motronih, kako je s tem.
Ker pa se ruta pravzaprav začne v četrtek, se mogoče do takrat napoved še zboljša.
Pa prosim, ne za šankom sprejemat odločitve, kdaj gremo čez Kvarner, ker vas ne bomo lovili po celem Jadranu. Če se ne morete odličit al gremo al ne, raje dotočite bevando in počakajte, da se zadeva umiri
Dober veter in mirno morje!
Kvarner v torek in sredo ne bo miren (jugo, burja)! Morje bo 3-4 stopnje (1-2m). Kdaj ga prečkati? Z jadrnico kadarkoli, veter bo ok, čeprav pozor na sunke burje, z motornim plovilom pa je najbolje počakati sredo popoldan, ko bo burja padla. Mogoče boste izkušeni zapluli čez Kvarner že v torek, v jugo valove, ki so praviloma daljši in lažje obvladljivi, čeprav nekega strašnega glisiranja ne bo, guncanja pa precej, naj pove kdo od izkušenih motronih, kako je s tem.
Ker pa se ruta pravzaprav začne v četrtek, se mogoče do takrat napoved še zboljša.
Pa prosim, ne za šankom sprejemat odločitve, kdaj gremo čez Kvarner, ker vas ne bomo lovili po celem Jadranu. Če se ne morete odličit al gremo al ne, raje dotočite bevando in počakajte, da se zadeva umiri
Dober veter in mirno morje!
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
janadino napisal/-a:janadino napisal/-a:Lepo, na meniju bosta kot vsako leto samo dve stvari. Če kdo želi še kaj drugo lahko prinese zraven in bom spekel.
Prijavljeni do sedaj:
- mi2
- mile 2x
- admin 2x
- DTM 2x
- theDamjan
Roman, Matejc prideta na piknik?
janadino ne pridem.... žal imamo na drugi strani še cel kup za pošraufat pred odhodom pa tudi naša dela še do 18 ure... tko da se vidmo če ne prej v Balvanidi...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
habibi Vll napisal/-a:Sem pa slišal,da so v Balvanidi boje,ki se plačujejose pravi da se plača skoraj cela Balvanida pa tud če si na sidru.Čeprav je nov zakon o parkiranju,ki dopušča 150m od postavljenih boj.Nevem,če bo družbi to pri srcu.Kaj pa Maračol
JBG. Tudi v Maračolu so boje, pa še deleč je za une iz Krka in Dalmacije.
Predlagam, da se stopi v kontakt s koncesionarjem in se zmenimo počez za cel zaliv. Bo dosti ceneje in tudi rezerviramo lahko, da ne bo še polno ostalih navtikov, ki ne bodo mogli spat.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
- habibi Vll
- Admiral
habibi Vll napisal/-a:Za probat je,mogoče bi se dalo kaj zmenit.Bomo vidl u četrtek.
V četrtek bo definitivno PREPOZNO !
Ko se bomo začeli vezat, ni več zgodbe. Takrat bo že začutil keš pare. Je treba prej, češ da se še obotavljamo ali v Maračol, Susak ali k njemu v Balvanido. Tako bo dal dobro ceno. Ker na dnar so pa tile tajužno zlo prtegnjeni!
- habibi Vll
- Admiral
habibi Vll napisal/-a:Ne vem,če je že kdo dol,da bi se mal pozanimu.Ali pa če bo kdo jutri,ne vem.Mogoče bo kdo tole bral in kaj probal ukrenit,nebi blo slabo.
Jaz že ukrepam. Imam dve novici. Dobro in slabo. Dobra je, da sem v gostilni Balvanida dobil njegovo telefonsko, slaba pa, da se ne javlja
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta