smo na dopustu

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

Re: smo na dopustu

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Pe Jul 26, 2019 10:36

Priplul v Obrovec. To je pa res mesto duhov. Kot da se je čas ustavil 20 let nazaj.
Plovba je zanimiva, kot z avtom po kakšnem centru mesta, ovinkasta, nizka voda, ampak je lepo označeno. Kanjon je res prečudovit.

Prostor za privez sem našel, sicer je pa na voljo le nekaj vezov na bok. Omarica za elektriko je bila odprta, tako da sem se priklopil - samo zaradi klime. Namreč 38 stopinj je in brez sapice.
Vode je, ampak je ni.

Če bo kdo prišel kaj računat bom povedal, ampak tudi če, pomoje prav veliko ne more biti.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Pe Jul 26, 2019 10:55

theDamjan napisal/-a:Danes v Kukljici, jutri Starigrad, nato pa do Obrovca.

Si plul okoli Vira ali so poglobili in uredili plovno pot pod mostom?
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Pe Jul 26, 2019 11:11

francelj napisal/-a:
theDamjan napisal/-a:Danes v Kukljici, jutri Starigrad, nato pa do Obrovca.

Si plul okoli Vira ali so poglobili in uredili plovno pot pod mostom?

Okoli. Nič niso globili. Saj veš, da ne vlagajo v turizem. :D
-----------------

francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Pe Jul 26, 2019 12:03

Tudi mi smo šli tam okoli, pa do mesta Pag in nato po puščavi do Raba. V Pagu je možakar debelo gledal, ko smo mu povedali, da želimo ostati privezani do naslednjega jutri. "Ja, potem vam pač moram zaračunati" je izdahnil z občutkom krivde ;-) Od Paškega mosta do Luna smo srečali natanko eno jadrnico. Kot je napisano v 888: puščava.

Zrmanja in Obrovac pa naslednjič.
Za plovbo po Zrmanji so včasih nekaj malega zaračunavali. Je še tabla s tem obvestilom na izlivu?
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Jul 27, 2019 15:44

Slika
:D vsem lep pozdrav z dopusta 8)
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » So Jul 27, 2019 21:27

theDamjan napisal/-a:Priplul v Obrovec. To je pa res mesto duhov. Kot da se je čas ustavil 20 let nazaj.
Plovba je zanimiva, kot z avtom po kakšnem centru mesta, ovinkasta, nizka voda, ampak je lepo označeno. Kanjon je res prečudovit.
.

Tole je moj video (timelapse) plutja po kanjonu leta 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=mqC8y3-RDj8
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » So Jul 27, 2019 21:56

andrejv napisal/-a:
theDamjan napisal/-a:Priplul v Obrovec. To je pa res mesto duhov. Kot da se je čas ustavil 20 let nazaj.
.

Tole je moj video (timelapse) plutja po kanjonu leta 2014.

https://www.youtube.com/watch?v=mqC8y3-RDj8

Qua si pa tolk popravlju pri prvezovanju , ta Kranči je še danes tle. Bi kamot šel k njemu na bok :lol: :lol: :lol:

U glavnem, tole je 'ku u filmi'. Bom napisal enkrat krajši spis glede tega Obrovca in Zrmanje. Sem tri dni tle in se mi zdi, da že vseh 14 prebivalcev poznam :D :D
-----------------

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Ne Jul 28, 2019 07:56

Ponoči ob 2h sem se moral naredit premik. Prehud jugo v zalivu maslinica ki je obračal bolj iz vzhoda. Samo miljo in pol na drugo stran starigradskega zaliva, me je kar malo polagalo brez jader, tema kot v r..i . Sedaj sem v manjšem zalivu za rtom ražanj. Sam na sidru je prostora še za eno barko. Vala ni, je kar v redu, gledam ven, so kar lepe bele ovčice. Piha pa kar pošteno tako na oko tudi do 30, v zalivu pometa levo desno. Glede na nočne razmere sedaj ugotavljam da sem se lepo zasidral točno na sredini zalivčka globina 5m in 20 ketne toliko da če se zavrtim še ne pridem do obale.
Uporabniški avatar
SebastjanM
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a SebastjanM » Ne Jul 28, 2019 09:12

Mi zgleda zelo zanimivo tole Zrmanje. Nisem še bil. A lahko vsak vpluje v ta kanjon, ali je potrebna kakšna dozvola?
andrejv
Admiral

OdgovorNapisal/-a andrejv » Ne Jul 28, 2019 09:39

theDamjan napisal/-a:Qua si pa tolk popravlju pri prvezovanju , ta Kranči je še danes tle. Bi kamot šel k njemu na bok :lol: :lol: :lol:

U glavnem, tole je 'ku u filmi'. Bom napisal enkrat krajši spis glede tega Obrovca in Zrmanje. Sem tri dni tle in se mi zdi, da že vseh 14 prebivalcev poznam :D :D

Nisem vedel, kakšna je globina ob pomolu, pa sem najprej šel samo s kljunom zraven, da sem z globinomerom preveril ali je dovolj vode. Je bilo, pa sem potem pristal zraven.
andrejv
Admiral

OdgovorNapisal/-a andrejv » Ne Jul 28, 2019 09:40

SebastjanM napisal/-a:Mi zgleda zelo zanimivo tole Zrmanje. Nisem še bil. A lahko vsak vpluje v ta kanjon, ali je potrebna kakšna dozvola?

Kolikor vem, lahko vsak vpluje. Pred leti so sicer zaračunavali za plovbo po reki, ampak 2014 niso. In če prav razumem še sedaj ne zaračunavajo.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Ne Jul 28, 2019 18:25

No tole z Obrovcam si mi zdej naredu štalo. Moja je že lani ko je bila tam z motorjem hotela slikat tisto nedokončano veleblagovnico, zdej bi pa rada s čolnom tja šla ko je tvoj prispevek prebrala...

V glavnem imam drugačno vprašanje, tukaj na Murterju smo bili ujeti dan in pol zaradi vremena, pa ne zanima kje na Drugem ali Ižu se lahko jutri varno vežem na kake boje? Sidro imam nekega danfosa 6kg ker sm svoje sidro doma pozabil, tako da sidranje čez noč odpade (sem pred tisnem preoral cel kanal podolgem in počez ponoči). Ne branim se tudi nasveta za kako dobro konobo. Veli rat pa soline odpadejo
Tadejko
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana - Červar

OdgovorNapisal/-a Tadejko » Ne Jul 28, 2019 18:53

kr3mn1 napisal/-a:No tole z Obrovcam si mi zdej naredu štalo. Moja je že lani ko je bila tam z motorjem hotela slikat tisto nedokončano veleblagovnico, zdej bi pa rada s čolnom tja šla ko je tvoj prispevek prebrala...

V glavnem imam drugačno vprašanje, tukaj na Murterju smo bili ujeti dan in pol zaradi vremena, pa ne zanima kje na Drugem ali Ižu se lahko jutri varno vežem na kake boje? Sidro imam nekega danfosa 6kg ker sm svoje sidro doma pozabil, tako da sidranje čez noč odpade (sem pred tisnem preoral cel kanal podolgem in počez ponoči). Ne branim se tudi nasveta za kako dobro konobo. Veli rat pa soline odpadejo

Na jugu Iža imaš uvalo Vodenjak z bojami, sem pa vedno našel tudi prostor v luki Mali Iž.
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Ne Jul 28, 2019 18:55

Lahko potegneš do Kukljice. Na rivi, 20 kun meter, fuuul lep kraj. Vsaj meni.
-----------------

fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » Ne Jul 28, 2019 20:44

No, pa da jaz delim svojo dobro in izjemno slabo izkušnjo.
Tale genovski ciklon smo preživeli pred Punta križa na Korčuli (Korčula). 70m verige in vez na obalo je poskrbel, da se nismo premaknili niti en samcat meter, pa je v zalivu jugo zavrtinčilo, da smo občasno fasali sunke do 20kt z boka. Sedaj se je skoraj povsem umirilo in počasi obrača na SW, mi pa pred Badijo (no, blizu). Upam, da ne prileti s Pelješaca kaj neprijetnega....
Slaba izkušnja pa s črpalkarjem na Inini črpalki blizu trajektne luke. Ni nam pustil natočiti niti litra vode. Niti toliko, da bi oprali malenkost razlite nafte (zaradi valovanja je pač malo pljusknilo nazaj). Nobeno prigovarjanje in prošnje niso zalegle. Gledal je s platoja nad pomolom kot ris na nas, da ne bi slučajno priklopili cevi. Ni šlo z lepa, niti z grda, ko sem mu dejal, da se bom pritožil upravi Ine in županstvu. Na mojo pripombo, da se tako ne gre igrati turizem, je bil odgovor da bolje i da ne dolazimo....
Ja, mogoče pa tudi ne bomo več nikoli!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov