smo na dopustu

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Jul 27, 2010 23:15

Mitja, ne seri ! :twisted:

:P :P :P
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » To Jul 27, 2010 23:37

Hehe, gregor, a "rakar" ni dobr skuhal, je pa vsaj dobr računal :twisted:
Ali še vedno dela sisača,ki te pospremi...
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Sr Jul 28, 2010 08:37

V Sabuniju na Žutu pa vse mirno... morjeplovca nikjer nobenega...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Sr Jul 28, 2010 11:53

Matejc napisal/-a:V Sabuniju na Žutu pa vse mirno... morjeplovca nikjer nobenega...

Ta mesec 2x.
Ta vikend pa eno moško jadranje iz Paga po vetru.
FISHING & SAILING IS LIFE
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Sr Jul 28, 2010 22:23

Evo mene doma. Dopust uspel, barka cela, rjuhe nategnjene, bokobrani z leve strani je med jadranjem potrgalo, lajštna na levem boku v vodi,.....
Naslednja barka bo spet Bavaria, ta zdrži jadranje tudi pri 26 vozlih, ter refule do 42 vozlov burje. Na morju samo jaz in penasti valovi! Vmes sem še vse posnel, da ne bo kdo rekel, da je vse to ribiška.

Drugače pa nedolžnost sem izgubil in ostal živ! Obplul sem: Poreč, Veruda - spanje na sidru v Solinah (zvečer srečanje z Valom), kopanje na Susku in spanje na boji v Iloviku, Borik pri Zadru in v krcanje posadke - spanje v marini, pod mostom Ždrelac v NP Telaščica, spanje na sidru, nato Kornati uvala Lopatica spanje na sidru v burji, Kopanje v zalivih na Kornatu in zvečer spanje na Žirju uvala Stupica vela, naslednji dan Primošten v zalivu pred mestom spal na sidru, rano jadranje do vhoda v Šibenik in nato motoriranje do Skradina - spanje v marini, naslednji dan kopanje na Tijatu in obisk Murterja uvala Školjič spanje na sidru (obiskal našega Papo), nato na Žut v uvalo Mala Žešnja spanje na sidru, naslednji dan izstop posadke v Boriku in spanje v marini, adrenalinsko jadranje do Ista v burji in spanje ( bedenje) na sidru zaradi burje, nato jadranje do lošinja uvala Ataturi mala (pod letališčem), jadranje in motoriranje skupaj 10 ur do Rovinja, kjer se srečam z nevero, ter spanje pred marino Aci v Rovinju na sidru, ter danes iz Rovinja v Poreč in domov.
Skupaj 392 Nm in 69 lit nafte, ostalo pa vetrček petrček.....
7.8. pa spet za 14 dni..... pridem koga obiskat?????? :lol:

LP od rjuharja

:lol:
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Sr Jul 28, 2010 22:47

Madona Novinec 69 litrov.

To pa je šparovček a ne ??
Jest mam tolk samo do svetilnika iz marine :(

No ja intenzivno delam na tem, da se ti pridružim pri rjuharstu :D
Škoda ker smo se za en dan zgrešili na Iloviku.

Lp Mitja
Uporabniški avatar
clipper
Viceadmiral
Kraj: Lucija-Izola B33

OdgovorNapisal/-a clipper » Če Jul 29, 2010 07:56

Bravo Novinec čestitam :lol:

Škoda, da se nisva srečala saj sem imel približno enako ruto.
Semper Fidelis
Uporabniški avatar
Novinec
Admiral
Kraj: Sailing on the world
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Novinec » Če Jul 29, 2010 10:59

Hvala!

Ja tudi sam na tej ruti nisem srečal zastave morjeplovca. Očitno nas je še premalo :lol:

LP
:wink:
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Če Jul 29, 2010 17:36

Seveda lahko prideš mene obiskat v Izolo, samo boš moral rikverc vozit :D
Povej nam ostalim morjeplovcem, kakšni so občutki zdaj, ko si presedlal s hlapov na veter??

Mitja P, zdaj sta ti že dva dala malo za mislit!! Se v soboto vidimo? :D :D :D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Če Jul 29, 2010 18:31

Joško, sem že podmazan z pravimi žavbami, samo v drugo moram biti še srečen. Upam, da bom v nedeljo. :D

Ja v soboto pridem dol, če boš imel zjutraj čas za kavico, pol grem direktno v Poreč, potem pa direktno na Cres, upam, da se veselit :roll:
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Če Jul 29, 2010 19:45

Vsem motornjakarjem in seveda rjuharjem lepe pozdrave s Korčule, Lumbarda...
Gregor.n grem čekirat tvoja poročila s prve roke :lol: :lol:
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
rozy
Štabni praporščak
Kraj: MB

OdgovorNapisal/-a rozy » Če Jul 29, 2010 20:25

Smo na otoku Kakanj Borovnjaci, z severa se približuje dež. Upam da bo naslednji teden vsaj malo boljši.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Jul 29, 2010 21:10

.... Pred Primoštenom prenočimo še eno noč saj se nimamo kam skriti vse do Šibenika. Piha močan NW in se mi ne da nabijat direktno v premec pri 23+ Kn vetra. Lepo se zasidramo spustimo 45m verige in kar naenkrat pred nami zasidran en "ahojček" na čarter jadrnici. Vljudno mu povem, da je spustil sidro točno na moje in še vprašam ga koliko verige je spustil? "Ne mnogo, malko, malko ,samo dvadset metrof. Ideme zarana." Globina 12m!! OK, si mislim, bom počakal kam bo zapihalo potem ga bo pa itak odpihnilo stran. Na žalost veter obrne ravno tako, da ga pomakne bližje nam pred njim pa še eno barko odsidra, da se zaleti z neko italijansko in na nobeni od teh ni posadke. Odsidrano barko začne nositi v pred menoj zasidranega Ahojčka in ti se naposled v paniki odsidrajo in se v zadnjem hipi izognejo trčenju. Zbežijo v mraku proti Kremiku. Naslednji dan posvetimo ribolovu s turško panulo in vertikal jiggingu. Katarina (hči) je zelo uspešna z sabikijem in občasno potegne iz vode tudi štiri ribe hkrati. Nalovimo več kg šnurov in velikih sardonov. Prespimo v zalivu Stupica Mala na otoku Žirje. Očistim ulovljene ribe in pospravim barko saj bo zjutraj obrnilo na jugo. Zjutraj jugo prične naraščati, zato se odpravimo mimo Kaprij na Murter v Jezera. Še prej okoli otoka Gušteranski panulam z šnurom, vendar brez uspeha. Med jadranjem pred otokom Kakanj skoraj povozimo plavalca, ki plava med ozkim prelivom predaleč od obale in še to ne da bi kadarkoli pogledal okoli sebe. Ko priplujemo mimo njega, nas presenečeno pogleda. Pokažem mu z gesto, če je pri pravi? Očitno ni bil, saj so ga z bližnje čarter barke klicali na vse pretege, da bi ga opozorili na nevarnost. Glede na neumnosti, ki jih počnejo čarteraši je dobro, da ni več nesreč na morju.
Privežemo se v Jezerih, kjer smo najprej oprali barko in odklopili bojler, kateremu je počila cev gretja z motorja. Del glikola je vstopil v bojler tako, da bo potrebno še eno od stvari narediti doma, tako kot se zagre. Vse kar sem kupil in vgradil je praktično v petih letrih odpovedalo. Sedaj vgradim samo še dele, katere sam izdelam ali vsaj izdatno predelam, da so sposobni za delovanje na plovilu.
Lep pozdrav z mestnega priveza v Jezerih
Nikola Tesla :D
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Če Jul 29, 2010 23:40

--
Nazadnje spremenil EDO, dne Pe Dec 07, 2012 19:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Jul 30, 2010 00:04

No mene je pa danes v červarju napralo ko psa ! Pi---a lije kot iz škafa !
Še dobro da sem imel kaj za po barki za spucat...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov