Pišuka... skor sem čist pozabil na kakšno objavo. Prava grška lenoba sem postal. Kaj ne bom, ko je pa tudi tukaj vroče.
Dnevi tečejo, jutra so najlepša zjutraj, večeri pa zvečer.

Peerček pa je zmer najlepši.
A obstaja jadrnica brez alkohola? #samvprašam
Lepo bi bilo, če takšna pluje.
Torej, kot rečeno, se svaljkava po Jonskem morju. In kot rečeno, je tukaj tako, da piha NW (Jadran, kot je nekoč bil

)
To pa tudi pomeni, da so zunanje strani otokov ponavadi nedostopne. Vsaj za sidranje. Za jadranje že.
Pa nama dajo idejo, da rentava motor (sam se tega pač nisem spomnil; kdo bi pa rental motor, če je pa doma, a n') in si pogledava tiste famozne plaže Lefkade na zahodni strani.
In tako greva sidrati v Vliho bay. To je tam kjer je Nidri. (pa daj ne bodi len in odpri Navionics na telefonu!)
Fotkano iz dingija iz druge strani zaliva proti "vhodu" v zaliv. Tam nekje je tudi najina sidrana.

Gre za en velik zaliv, kaj velik, ogromen, kjer sidro drži kot diamantna poroka! Jes, treba bo barko pustiti cel dan. Ni problema. Raje na sidru, kot kje na rivi (kjer, to že vemo sedaj, tudi sidraš pa potem vežeš na obalo). Na rivi je tako, da barke odhajajo, prihajajo in vse imajo rade tvoje sidro, pa ti ga potem potegnejo ven, pa dajo nazaj, pa načeloma ni problema ampak če je veter pa so nespretni, pa ti nepoznani sosed ne skoči na barko in malo potegne verigo, se hitro polupčkaš z obalo. No sej, kakor kje. Tovrstni avanturizem prepuščam šank jadralskim debatam, midva lepo na kljuko (sidro), kadar naju ni cel dan na barki.
Torej sidrava v tem zalivu, kjer nekateri puščajo barke celo leto (tudi zimo). Ja, prav ste prebrali.
Sej pomoje ni problema ampak, ko prideš iz ordnung&disciplin marin Jadrana, ti je to kar malo
A to smo že videli in smo navajeni.
Nekateri (Angleži) gredo avgusta domov, ker pač pridejo Italjani pa potem tudi tukaj pustijo barko. Sej ne da jih ne marajo, sam je res gužva s trikolori. Pa še tih ne znajo bit
Barke sidrane, vezane za dalj časa

Če te pa res dolgo ni...

Preden vpluješ v zaliv mimo mesteca Nidri, pluješ skozi Tranquil bay a to je vse eno in isto. Jaz vam povem pošteno! Če se punca hoče kopat, je pač sem ne boš peljal. Lahko pa jo, a jo bom jaz potem nekam drugam, pa ne bo več hotla s tabo
Bark je polno. Tu je en kup pomolčkov in suhih marin. Del zaliva spominja na Jernejev kanal. Mogoče sta pa zaliva oz. kanal pobratena
Grki nimajo odnosa (ali pa nimajo lastniki odnosa) do propadlih bark. Stare, potopljene, nasukane barke, kamor ti seže orošeno oko (meni so ti pogledi kar žalostni; toliko sanj je v vsaki barčici... potem pa takole... no sej ne veš zakaj...)
Suha marina:

Sorij. Slabe fotke a bo že...
Prideva proti večeru a sonce čez visoke hribe Lefkade (najvišji so čez 1100m) še vedno pribija in vroče je za popizdit. Skok v vodo? Hahaha... not me. Ne grem noter pa če me... Voda je kalna, vidiš nič, vonj... no ja.. velik je zaliv in letos pravijo, da ni veliko bark ampak kak odtok kanalizacije gre sigurno notri. Torej kopanje prepuščam pogumnim. Verjamem pa, da če preživš ta skok v vodo, da se te ta novi virus ogne na 3 milje.
No, resnici na ljubo pretiravam a res ne vem zakaj bi tu sidral, se kopal, razen če imaš kak servis, šoping ali podobno. Miljo za rtom vidiš kristalno do 15m in še globje.

Grem na obalo. "Privoščim" nama eno Hondo Transalp. Ne bi šel naokoli z nekim mlinčkom na katerem bi izgledal, kot Krpan na Kobilci

Pa še klanci so in pomoje skuterček ne bi preživel.

Jutro. Je najlepše zjutraj. Ok, dosadan sem ampak je res. Tokrat sva morala malo prej (osmih) vstati in res je lepo zjutraj
Z dingijem na obalo (kot pravi Slovenec sem tudi tukaj preveril, kje lahko cel dan pustim ta mamljiv dingy z mamljivim zwai takt Tohatsujem; tolk je hud pa tolk leti, da bi ga sam seb ukradu

). Pristaneva na enem lesenem pomolu, ki ga uporablja čarter. Tam vprašam nekoga s čarter majco in prikima. Tolk, da se ve.

Najprej kafe pauza u Vasilikiju, potem pa na jug na famozno plažo Porto Katsiki.
Jebo mast. Danas sam sardina! Kako gre že una: jaz sem čist navadna sardina, rad bi bil pa grška sardina (no ja, sej šlo je za tuno ampak tam tam smo).
Gužvam se z motorjem, potem po štengicah dol in v vrsto na plažo.

Aja Porto Katsiki je u bistvu kozja plaža (katsiki=koza). Ko sem gledal lovilke instagram perfect poze na flamingu, sem se strinjal z imenom in se čudil Odiseju, kako je že takrat vedel, kaj bo

Gledam, ne, zrem v morje... Nina se mi smeje (no, to je bila njena želja- po plažicah) in ko izza rta pripeljeta še dve mega turistični "around di ajland" barki, vsaka s svojo up to date štanco na ful in folk poskače v vodo, je bilo zame dovolj.
Rečte mi snob ampak jebi ga. Razvajen sem svoje barčice, miru, morja, zalivov... Ampak kakor komu paše! Meni tole ne.

Greva. Raziskujemo naprej. Vroče je, vozim v japonkah... Najdeva nek odcep za nek "beach" in se po serpentinah spuščava proti morju. Uf.. ne maram višine. Na vsakem ovinku izgleda, kot da me bo glihar katapultiralo tja v big blue.
No, to pa je. Prideva do morja... makadam... nikjer nobenega... no, trije lokalčki na 300 metrih razdalje... par ljudi, krejzi voda.. juhuhu! To pa je lepo.

Tam dva šotoročka, sem pa tja kak VW kombi... kako uživajo tukaj v samoti, wild camping. To sem počel deset let pred barko (motor, terenec s hiško na strehi)... Noro. Pogrešam to mal. No, ko se spomnim, da nimaš hladilnika, pa da moraš skoz senco postaljvat... Rad imam barčico. Ležiš v kokpitu, v senci, štiri štenge do raja (hladnika). Kolkrat so še te štiri štenge preveč, pa potem tulim: a si dool? a mi lahko podaš en peer?

)
at this moment...

Aja, a sem že povedal, da na to stran greš težko sidrat (prespat), ker piha direkt NW in morje je praktično odprto do Italije (prstkov, do Sicilije). Tko da vala se kar nardi. Ampak! Danes ni sapice! Danes pesek migeta od vročine! Danes sem pa našel dan! Bemti.
Ok, hitro v lokalček na peerček, kafetek... Pa kopanje...

In tako nadaljujeva dan. Lefkada je lepa. Zahodna stran čarobna s plažami. Priporočam.

Na koncu si ogledava še slap pri Nidriju. Kar pač je lahko od slapa konec julija.

Jutri gremo naprej. To zdaj pomeni bolj gor. Rad bi šel nazaj- dol, ali pa W ali E. A administrativno življenje me kliče. Sej mogoče se bom pa kdaj spametoval. Mogoče...