Gostilne na Jadranu

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kraj: Kranj-okolica
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Pe Apr 09, 2010 14:17

Novinec napisal/-a:Kot je napisal Cibro, to je nenaseljen otok v južni Istri in se imenuje Levan. Poleg njega so še Ceja.

Nekaj sem izbrskal:

http://www.panoramio.com/user/2298341

LP
:wink:

In kje so tri gostilne? Marko je napisal da os na Levantu. Otok je nizek brez dreves, hiš jaz bi pa rad šel na jadranske kalamare. A za sezono postavjo kulise in roštilj?
Poleti gremo v Kranjski kamp v Premanturo, pa bi rad vedel še za kako poceni restavracijo, da lahko moje dame počastim. V bistvu gre za razlog, da se nekam z gumo odpeljemo. Seveda jaz vozim.
Izpit za čoln sedaj imam, kaj pa zdaj... na morje seveda.
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Pe Apr 09, 2010 14:21

Pardon. Zdajle sem šele videl po ostalih slikah da res obstajajo prave konobe in mivke na tone.
Hvala za info. Julija smo tam.
romzi
Višji praporščak
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a romzi » Pe Apr 09, 2010 15:02

gregor.n napisal/-a:Solemar, v Solinah sta dve oštariji, katero si mislil, ko vpluješ v uvalo levo ali desno?
lpg

No pa je tud men ratal, tole z leplenjem slik na forum (vsaj upam). Na desni strani je oštarija (bolj po domače)
Pravijo ji "Kod babe Ljube" ne vem pa, če se tko pravilno imenuje.

Slika

dobiš zveže očiščeno briketirano orado

Slika

, ki ti jo baba Ljuba speče na gradeli

Slika

če maš mal sreče, dobiš tudi kakšno večjo porcijsko, ker je vse po 100 kun ( no vsaj lani je bilo tko) s prilogo pečen krompir in veliko solato.

Lep pozdrav
Matter
Kapitan korvete

OdgovorNapisal/-a Matter » Pe Apr 16, 2010 15:49

Se strinjam da je mnogo plevela med gostinsko ponudbo na hrvaškem ampak tudi med plevelom rastejo rožice. Imam srečo v obliki dobrega strica, ki zelo rad tudi dobro je..

Pula, okolica:

Marina Veruda, gostilna približno na sredini marine(ne tista nad recepcijo), letos okusno obnovljena. Hrana dobra (dobre pice-otroci), cena smešno nizka. Primerljiva s povprečno slo gostilno. (priporočam Tagliatelle s kozicami, grčko solato;)) Parking zastonj, samo omenite da niste gost marine dobite štempelj.

Trget, Konoba Martin pescador. 15 km od Labina, v smeri Kormačna oziroma 5 km od Mosta Raša proti Štalijam).
Vrhunska hrana, ambient, postrežba, specialiteta školjke iz lastne vzreje. Božansko. Cena glede na nivo zmerna. Rezervacija med sezono skoraj nujna.

Dugi otok, Brbinj:

Redna postaja gostilna Antonio, desno nad pomolom. Odlična riba, srednja cena. Pomol z elektriko, vez se plača a ne pretirano. Veliki škampi:)

Kornati:

Takoj za velo Proverso uvala Katina, konoba Mare. Na pomolu vas pričaka šef in podrži muring. Nočitev brezplačna, elektrika in voda.
Dobra hrana, temu primerna tudi cena. Vredno.

Zaliv Vrulje
Gostilna malo višje na levi strani. Sicer zanimiva ponudba jedi, npr. pršut od tune. Samo porcije so malo male. Cena ubijalsko previsoka. Bili smo tam s tečjem jadranja in so nas pošteno ulupli.

Zaliv Lavsa. (poleg Piškere)
Mislim da sta konobi dve, tista na sredi. Na žalost pozabil ime. (pazit na bloke pod vodo, priprava za marino, ki je ne bo) . Šef je bil gospod Idro. Zelo dobra riba, prijazni ljudje, večerja ob sončnem zahodu nepozabna. Cena za kornate prav zmerna.

Hvar:

Zaliv Milna, par milj J od mesta. Lep zaliv s plažo.. Več konob, toplo priporočam Moli Onte. Dve boji točno pod konobo, tudi velik napis. Družinska gostilna s svojim vrhunskim olivnim oljem (zlata medalja 2008 mislim da) in odličnim vinom. Šefica vas pride iskat na barko in vas nazaj tudi dostavi. Vrhunska domača riba, izredno topli ljudje, ko boste dobili račun pa bo vrjetno padla odločitev, da ostanete še kak dan. Gratis fašete še liter, dva domačega vina pa še kako sadje. Št 1. v moji knjigi.
Kot zanimivost, v ponudbi imajo tud kar nekaj lepih apartmajev. Priporočam polpenzijon. Je se v njihovi konobi in to kar po naročilu. 10 od 10 ;)

Po spominu.. dodam pa še kakšno.

lp
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Po Apr 19, 2010 09:56

Pelješac - Trpanj

Gostilna Kod starog ribara......družinska gostilna s prekrasnim vrtom, mize pod trto, okolica pa miljon različnih rož....na ogromnem pladnju vam k mizi prinesejo popolnoma sveže ribe, da si sam izbereš katero bi....ribe peče šef na vrtu na gradelah, tako da celotno pripravo lahko ves čas gledaš ter se zravn sliniš :D ....cene zelo ugodne, postrežba fenomenalna, osebje zelo prijazno (še posebej do Slovencev :roll: :D )
nuvolari
Viceadmiral
Kraj: bled

OdgovorNapisal/-a nuvolari » Pe Apr 23, 2010 14:18

no da malo spet obudimo temo, počasi bo spet aktualna...:)

Na otoku Iž, tam kjer je otoček Knežak, malo naprej od uvale Knež, kjer so tudi boje, mislim da so od te gostilne, je zeeelo dobra gostilna, tam sem jedel najboljše jadranske lignje, ima pa gostilno ena hrvatica, ki je poročena z enim nemcem in mal zelo zrihtano gostilno, in ni bilo sploh drago...sam ne vem kok se že imenuje, imajo pa pod cesto tudi svoj plac za koanje, vsaj tako se mi zdi...

lp
Veritas et Aequitas
AS
Admiral

OdgovorNapisal/-a AS » Ne Jul 18, 2010 23:28

Pozdravljeni vsi forumaši. Sam plovem že 10 let po Jadranu in tudi lahko povem kakšno izkušnjo.
Za moje pojme na prvem mestu sveže ribe na gradelah na otoku Kaknju, na desni strani malo pred Kaprijami. Spredaj imajo par boj in 3 muringe. Ker nimajo elektrike ni dosti izbire, v glavnem ribe, meso, krompir in zelenjava. Izredno prijazni, sploh Zvezdan ( včasih igral nogomet v MB).
Absolutno priporočam
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kontakt:

Re: Medulinski zaliv

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Pe Jul 30, 2010 11:16

MARKO1977 napisal/-a:Lenart,
priporočam ti obisk otoka Levanta. Tam so tri konobe, ki so si v sorodu povezani. Pravšnji otok za male otroke kateri želijo spravit tatu zidat grad :P .Obdan je z mivko ( težko mivko katera se hitro poleže ). Na plaži pa patrurira pa en zagoreli domačin sa šeširom kateri nudi ležalnike in suncobrane. Njegova žena in sinovi imajo sredinsko konobo ( dugače on je rojen v Ljubljani ) Skromna izbira ampak jadranski kalamari se najdejo na njihovem jedilniku.

Aja
sem pozabil povedat da na tem otoku so cene nižje kot v samem centru Medulina, kjub temu da na otok vozijo vodo, prav tako tudi boat taxsi v njihovi režiji.

Končali smo dopust v Kranjskem kampu, ki se nahaja pred polotokom Kamenjak. Kamp ima svojo mivkasto in peščeno plažico za otroke. Plavalni del je ograjen z bojami in idealno izhodišče za obiske mesta Medulin, Kamnjaka kjer je žista in kristalna voda.

Najceneje in najbolje smo jedli vsak večer v samem Medulinu ob glasbi na glavnem trgu promenade kjer pečejo ribe, kalamare (celi lignji), sardele in čevapčiče.

-kalamari ali lignji 25kun
-sardele 20kun
-čevapčiči 25kun
-pivo 12kun
...

Cene so varirale navzgor za 5-10kun odvisno od pekovske skupine ker so se menjavale.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Pe Jul 30, 2010 12:07

Moram narediti reklamo za slaščičarno-čevapđinico v M. Lošinju.
Gre za slaščičarno v neposredni bližini mestne marine. Po enomesečnem dopustu, kjer smo bolj ai manj uživali v morski kulinariki smo si ob povratku na sever, v M. Lošinju, zaželeli čevape in pomfri. Ker sem nam ni dalo s psom gužvati po mestu smo sklenili, da s hčero poiščeva "fast food" in na barko prineseva večerjo. Hčerka in žena sta me opomnili, da v sosednji slaščičarni prodajajo čevape in pomfri. Pametno sem planil po njiju, da v slaščičarni pa že ne bom kupoval čevapčičev. No, lenoba in lakota sta naredili prav to, da sva s hčerko pristala kar v omenjeni sladki destinaciji z željo po čevapčičih. "3xčevapi + 2xpomfri, za sabo prosim". "Ni problema, čemo staviti na tanjure" odvrne prijazen možakar. "Na tanjure" si mislim, kako bova pa midva to nesla do barke, ki je bila na koncu drugega pomola.
Po spiti limonadi, človek prinese pet tanjurov na dveh pladnih, s še enim pomočnikom zadeve primeta z besedami "A smo kelneri al nismo", gremo do barke. Spredaj hodiva midva, zadaj ona dva, vsak s svojim pladnom visoko ob rami. Najprej po pločniku, potem do konca pomola, skozi špalir vseh italijanskih, avstrijskih, čeških, slovenskih... bark. Vsi nas spremljajo s pogledi in sline utrujenih in lačnih posadk tečejo v potokih. Midva ponosno stopava po pomolu, za nama v stilu dva kelnerja s čevapčiči in pomfrijem. Ko žena zagleda prizor se ji nasmeh razleze od ušesa do ušesa.
"142 kun. Hvala lepa pa dobar tek"

Iz ideje o čevapčičih iz slaščičarne je nastala cela štorija, zadevo pa definitivno priporočam, ker so čevapi po vrh vsega res dobri, prav tako pomfri.

p.s. Na nasprotnem nabrežju pred kapetanijo je ravno pristala baje Abramovičeva druga žena s sinom v ogromni plavajoči stvari in lahko si mislite, kakšna foušija in panika je bila na krovu, ko so videli preprosto hrano vsakdanjih ljudi s še bolj vrhunsko postrežbo ;)))
Ko se je stemnilo, smo vseeno šli pogledat v pisker k "Abramovičevim" in njihovim sosedom.

Slika
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Ne Avg 01, 2010 12:22

Pa še ena negativna reklama. Otok Ist, zopet sem pozabil ime lokala. Nahaja se skrajno levo, gledano proti obali, ob malem marketu.
Bili smo zvečer na pijači. Pili smo veliko točeno, malo točeno, coca colo, ter kozarec vode. Ko sem pomahal natakarju je takoj prišel, povedal sem, da bi rad račun. Odšel je do šanka, se vrnil ter izjavil: 67. Brez nobenega računa, pa tudi papirja na roke napisanega ne. Predno sem dobro pomislil, sem mu plačal. Potem sem pričel v glavi premlevat številko ki mi jo je povedal, ter računat kaj smo za to sploh dobili. Ali smo kaj jedli ? Kolega iz naše družbe je vstal, odšel do njega, ter ga povprašal po ceniku. Izjavil je, da ga nima, a ve vse cene na pamet.
Koliko pa stane veliko pivo?
20 je bil odgovor.
Vredu, a vseeno ne morem priti do številke 67.
Velika piva je 20, mala 12, coca cola xx, tonic xx, biter lemon xx.....
Čakaj čakaj, kdo je pa to popil, tega mi nismo ne naročili, niti dobili.
U izvinite, pogrešio sam, trebam vam vratit 4 kune.
Veš kaj, kar imej jih, a vedi, da s tem delaš lokalu samo škodo in slabo reklamo. Mene ne vidiš več tukaj, pa tudi kolikor je v moji moči, se bom potrudil, da bo o tem izvedelo čimveč ljudi.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Avg 02, 2010 10:28

Takole. Čeprav sem že pred časom pisal o restavraciji s privezi na otoku Rava, moram dodati ponovno pohvalo. Tudi letos smo obiskali to destinacijo na tem dalmatinskem otoku. Zamenjal se je najemnik, kot je to že v praksi. Vendar tokrat pozitivno presenečenje. Gospod Davor, ki je trenutno šef, je izredno ljubezniv, govori celo slovensko (10 let je bil kuhar v Ljubljani). Cene je za razliko od predhodnikov spustil na realno raven in gradi na količini. Npr. točeno pivo stane 15 kun, vrhunski biftek 120 kun, ...
Tudi knjiga pohval pove svoje. V vseh možnih jezikih sami superlativi. Restavracija ima cca 10 muringov ter 5 boj, svojo peščeno plažo in izredno lepo urejeno restavracijo. Nahaja se v zalivu Grbavac na JZ strani otoka. Privezi so varni, le ob jugu malo valja. Do vasi vela Rava vodi lepo urejena pot (10 min peš).

slika rive :

Slika

pa še link na njihovo stran : www.vila-rava.com

Evo še prijaznega šefa (Davorja), ki nas je pred odhodom počastil s pijačo :

Slika
Nazadnje spremenil kr en, dne Če Avg 05, 2010 20:18, skupaj popravljeno 1 krat.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
ttomi73
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a ttomi73 » Po Avg 02, 2010 14:47

Mislim da do tja jaz nikoli ne bom prišel :cry:
Letos smo družinsko odpluli in zapustili obalo šele ob cca 17:00, za zjokat. No sej bo bolš drugo leto :)
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Sr Avg 04, 2010 09:03

ttomi73 napisal/-a:Mislim da do tja jaz nikoli ne bom prišel :cry:
Letos smo družinsko odpluli in zapustili obalo šele ob cca 17:00, za zjokat. No sej bo bolš drugo leto :)

TTomi, ne jokat, to bo v resnici vsako leto bolje. Pri nas se zdaj z obema otrokoma (8 in 3) uspemo spraviti na morje že enkrat do 10 ure. Pogoj pa je seveda senca na čolnu. Tenda na čolnu ni ravno konstrukcijski biser in jo moramo med glisiranjem pospravit, je pa bistvo čolna med počasno plovbo in na sidru v kakem lepem zalivčku z mivkastim dnom in z vodo do kolen :-) Na manjših čolnih tudi gre, videl sem celo čisto navadne marele na gumicah. Pomagajo tudi igrače in kaka pravljica, ki se začuda dogaja ravno na vašem čolnu. Itak bo pa tvoj naslednji čoln imel kabino, kjer si bodo otroci uredili hišo :-)
Skratka, nič jih ne briga ravno pravšnji propeler, samo do udobja jim je.

Tema je o gostilnah:
Ker moji takole zdržijo cel dan na čolnu, smo zvečer že lačni. Od gostiln letošnjega poletja se najraje spomnim tiste na Susku, ki se ji reče No13. Nič zelo posebnega.. ali pač. Možakar nas je prišel vabit z reklamo že na pomol, lepo v slovenščini. Najedli smo se (skuše, svinjina z žara, palačinke...), dobro, ne predrago. Gazdarica prijazna, natakar tudi .. Naročimo sokove in vodo, otroci pač. Nato pride diskretno še enkrat vprašat, kaj bi pa za pit, sokov in vode menda ne bomo pili ;-)

Gostiln je na otočku še nekaj. Vidim, da ste nekateri morjeplovci tam skoraj doma. Me je resno začelo zanimati kako se na Susku je (in pije).
Uporabniški avatar
opus
Kontraadmiral
Kraj: Pula

OdgovorNapisal/-a opus » Po Avg 16, 2010 22:35

Jaz imam pohvale za restoran Balvanida v istom zalivu poleg Krivice (gre se peš). Porcija janjetine pod pekom (100 kn) je bila odlicna kakor tudi crno vino.
Slika
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » To Avg 17, 2010 15:26

opus napisal/-a:Jaz imam pohvale za restoran Balvanida v istom zalivu poleg Krivice (gre se peš). Porcija janjetine pod pekom (100 kn) je bila odlicna kakor tudi crno vino.
Slika

Bil v njej dostikrat. Letos pa tudi večina morjeplovcev na ruti 2010 (Krk-Lošinj-Olib-Pag-Rab-Krk). Meni je všeč pot do gostilne. Posebej ponoči iz Balvanide :wink:
Matejc, sej bi tebi tud bla, pa se je žal ne spomneš :lol:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov