5. Ruta - štart iz Istre
Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en
-
rjavolasa skipperka
- Viceadmiral
- Kraj: LJUBLJANA
-
potepin
- Poročnik korvete
- Kraj: Ljubljana....Krk...Malinska
- Kontakt:
Mi lahko načeloma štartamo 21.6. iz Bunarine...odvisno od vremena...me pa zanima ta varijanta, katero omenjate...zbor na Kamenjaku v petek popldan- zvečer (kdaj in kje ste zmenjeni ??) in če bi vremenske razmere dovoljevale prehod čez...samo še gas...
no ja z 6-8 vozli...in še, koliko bark bi prečkalo z tako ultra super sonično brzino ??
In končno ali se pol prespi na Unijah....ali še naprej...???
lp...potepin
In končno ali se pol prespi na Unijah....ali še naprej...???
lp...potepin
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
potepin napisal/-a:jp...brane...maš res...ampak sem se zmenil gor z vsemogočnim...bo čista šajba...z prelepo mesečino...![]()
da se ne bo bambus polival med potjo...
Upam, da veš kaj govoriš.... Čista šajba je veslače, pihat mora vsaj 15! Konstantno.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
- habibi Vll
- Admiral
Hm, precej strani pa ne vidim enega "operativnega" plana za invazijo v Kvarner iz Istre.
Sam sem mislil, da bi se navedlo kraj odhoda (odhod iz Lucije, iz Črvarja, iz ......). Kdaj se ima v planu štartat. Kakšna je predvidena hitrost (tu bi se najbrž jadrnice in gliserajoča plovila ločila).
V kakšnem primeru se gre čez Kvarner že v petek, ali .....
Torej sam štartam iz Poreča ob cca. 16:30 (če bo zelo pluskalo pa malo pozneje).
Ker sem včeraj že opravil pot Poreč - Medulin, vem da potrebujem za to pot 1:45 ob potovalni 22-23 vozlov.
Torej, če gre kdo v približnem času mojega odhoda mimo Poreča, se lahko dobimo in gremo naprej skupaj. Če bi se kdo priključil južneje od Poreča, se da ocenit, kdaj bomo približno tam in.....
Najbrž bi bilo za ta namen smiselno izmenjati tudi kakšno tel. št., kne??
Če ne bo zbiranja vzdolž obale, bi se lahko vsaj določil meeting point (Ceja, tisti zaliv z mivko, .......)
http://goo.gl/maps/ABful
Sam sem mislil, da bi se navedlo kraj odhoda (odhod iz Lucije, iz Črvarja, iz ......). Kdaj se ima v planu štartat. Kakšna je predvidena hitrost (tu bi se najbrž jadrnice in gliserajoča plovila ločila).
V kakšnem primeru se gre čez Kvarner že v petek, ali .....
Torej sam štartam iz Poreča ob cca. 16:30 (če bo zelo pluskalo pa malo pozneje).
Ker sem včeraj že opravil pot Poreč - Medulin, vem da potrebujem za to pot 1:45 ob potovalni 22-23 vozlov.
Torej, če gre kdo v približnem času mojega odhoda mimo Poreča, se lahko dobimo in gremo naprej skupaj. Če bi se kdo priključil južneje od Poreča, se da ocenit, kdaj bomo približno tam in.....
Najbrž bi bilo za ta namen smiselno izmenjati tudi kakšno tel. št., kne??
Če ne bo zbiranja vzdolž obale, bi se lahko vsaj določil meeting point (Ceja, tisti zaliv z mivko, .......)
http://goo.gl/maps/ABful
https://vodovod-rh.si/
- habibi Vll
- Admiral
Ceja pri Medolinu je dobro izhodišče za skok čez Kvarner in zbirno mesto za vse iz Istrskega konca.Sam jo bom potegnu iz zaliva Raša (Tunarica),ker sem bolj počasen(6-7knot polizp.)in se mi ne izplača pluti do Ceje,ker rabim do tja 1.30min,zato raje ta čas porabim za čez Kvarner.Štartal pa bom v soboto zjutraj 
mašinfirer
Takole:
Mi tudi štartamo iz Poreča v petek. Kdaj? Samo nebo zna. Tako, da ne upam obljubljati ničesar. Ker bomo polni do vrha(kubik goriva in pol kubika vode, vina pa....) bom vozil cca 8 vozlov. Le v primeru slabega morja tam 18.
Zato se zna zgodit, da na Kamenjak pridem šele zvečer. V tem primeru, bi mi bila dobrodošla info, kje je ostala družba sidrana, da se pridružim.
Preko Kvarnerja pa ob stabilnem vremenu najkasneje ob šestih zjutraj
Mi tudi štartamo iz Poreča v petek. Kdaj? Samo nebo zna. Tako, da ne upam obljubljati ničesar. Ker bomo polni do vrha(kubik goriva in pol kubika vode, vina pa....) bom vozil cca 8 vozlov. Le v primeru slabega morja tam 18.
Zato se zna zgodit, da na Kamenjak pridem šele zvečer. V tem primeru, bi mi bila dobrodošla info, kje je ostala družba sidrana, da se pridružim.
Preko Kvarnerja pa ob stabilnem vremenu najkasneje ob šestih zjutraj
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov