ZAME MANJŠA AVANTURA, ZA DRUGE NOROST

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Sep 21, 2016 17:33

H2O napisal/-a:
Marchi napisal/-a:Če ti sredi Kvarnerja crkne motor, te pošlepa kdo? SeaHelp, ki je v Puli ali na Lošinju, cca 15-20NM daleč.

Itak. Če ti bo sredi Kvarnerja crknil motor, ti bo komot prišel pomagat Sea help, sredi Jadrana pa noben.

Marchi napisal/-a:Nisem motorni, mogoče narobe razmišljam ampak vseeno se mi zdi, da večini vam, motorji ne crkujejo kar po tekočem traku.

Govorimo o pravkar (od Italijana) kupljenem nepreizkušenem rabljenem čolnu in motorju...

Ne me narobe zastopit. Jaz ne bi upal tudi pod razno. Ampak če Tyson pravi, da je to zanj mala avantura, potem nekako sumim, da je domač z motorji in da bo šel, karkoli bomo mi modrovali.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Sep 21, 2016 17:39

H2O napisal/-a:Saj to mi je jasno, ampak vsaj opozorili smo ga, kaj ga (lahko) čaka 8)

Prav je tako! In vse rookije, ki berejo ali bodo brali tole temo.
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Sr Sep 21, 2016 18:12

kondor88 napisal/-a:Vodo in hrano za 6 dni??

Če bo treba s pokapoka malim motorjem. Pa kakšen dan rezerve.

OdgovorNapisal/-a tyson » Sr Sep 21, 2016 19:52

Še enkrat povem:

ne čoln, ne motor še nista kupljena.
je pa res samo vprašanje časa.

(na motorje se spoznam ko Anka u krivi ku.ac) :lol:
Uporabniški avatar
Leut
Admiral

OdgovorNapisal/-a Leut » Sr Sep 21, 2016 21:34

Za vsak problem se najde rešitev, tudi za motornjakarje, ko crkne motor. S pasatnimi vetrovi bi si nekateri člani foruma upali prečkati še Atlantik.

https://www.youtube.com/watch?v=Z6pPYwmu32w
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Če Sep 22, 2016 14:23

Najnovejše vesti:
en čoln je najden v Napoliju, torej vožnje po vodi ne bo,
drugi pa še vedno tiči v Anconi... no, ta je tisti, ki je dal vetra vsem nam tukaj!
tomaz_slo
Admiral

OdgovorNapisal/-a tomaz_slo » Če Sep 22, 2016 17:40

tyson napisal/-a:Najnovejše vesti:
en čoln je najden v Napoliju, torej vožnje po vodi ne bo,
drugi pa še vedno tiči v Anconi... no, ta je tisti, ki je dal vetra vsem nam tukaj!

Kaj pa če je vse res? Kupec naj da končno odločitev 'GREMO' potem se bomo pa ukvarjali naprej....
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Če Sep 22, 2016 19:03

H2O napisal/-a:
tyson napisal/-a:en čoln je najden v Napoliju

Jaz nimam najboljših izkušenj z Napolitanci (nasploh z južnimi Italijani). Nočem te strašit, samo opozorit, da bodi še posebej previden, ko imaš opravka z južnimi Italijani.

hmmm, zanimivo bo, ti povem iz lastnih izkušenj :)
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Če Sep 22, 2016 19:35

Ravno danes zjutraj je bodoči kupec pripovedoval za čoln iz Napolija:

prodajalca je klical in ga prosil za vse dokumente da jih skenira, pošlje detaljne slike poškodb, odrgnin, slike celega čolna po sektorjih... odgovor je bil, da bo dobil vse željeno v najkrajšem času.

bomo videli in slišali, kako bo.

moram še povedat, da me naslednji teden ne bo, zato tudi informacij ne bom mogel posredovat na forum.
jutri grem na Dolenjsko, kjer bom polagal ploščice v hiši, da se s Petro čimprej preseliva.
:D
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Sep 22, 2016 20:43

tyson napisal/-a:
moram še povedat, da me naslednji teden ne bo, zato tudi informacij ne bom mogel posredovat na forum.
jutri grem na Dolenjsko, kjer bom polagal ploščice v hiši, da se s Petro čimprej preseliva.

A Dolenjčki še zmer nimajo interneta :?:

Dobr polož! Če boš pa vijolčne fuge rabu, pa poklič. :wink:
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
tyson

OdgovorNapisal/-a tyson » Pe Sep 23, 2016 07:22

kr en napisal/-a:
tyson napisal/-a:

A Dolenjčki še zmer nimajo interneta :?:

Dobr polož! Če boš pa vijolčne fuge rabu, pa poklič. :wink:

Ajga, nauš verjel, ta vasica ima optiko!!! Le najina hišca ni priklopljena, ker je bila bolj vikend varianta za prejšnje lastnike... konc meseca pridejo priklopit optiko! :wink:
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Sep 23, 2016 08:11

Ja pol pa po optik zrin tisto gumico iz Italije pa da že enkrt zaklučmo tole temo :lol:
Uporabniški avatar
Stopi
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Stopi » Pe Sep 23, 2016 09:26

gregor.n napisal/-a:Ja pol pa po optik zrin tisto gumico iz Italije pa da že enkrt zaklučmo tole temo :lol:

:lol: :lol: :lol:
piko
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a piko » So Okt 01, 2016 20:49

Pozdrav,

pred nekaj leti sem šel z Visa na Palagružo. Mislim, da je 40 milj. S še dvema mandeljcema. Gumon 4,00 metre. Tak za zrolat. Ne s trdim dnom. Onadva sta štartala v Opatiji in s Palagruže nadaljevala na Mljet. Mene sta pobrala na Visu. Na čolnu je bila poleg nas treh še vsa njuna prtljaga za celo pot do Mljeta plus oprema za podvodni ribolov za dva.
AMPAK!!! Motor je bil preizkušen in preverjen Evinrude 25. Spremljali smo prognozo. Bilo je malo juga. Mirna vožnja. Dve uri in 45 minut. Poleg tega smo bili s svetilničarji ob 14.00 zmenjeni za kosilo. Torej, če nas 15.00 še ne bil bilo na Palagruži bi oni obvestili pristojne. Kapitan je bil že pred tem dvakrat na Palagruži in je bil s svetilničarji domač.

Vmes seveda zmanjka signala za mobitel. Zmanjka tudi bencina v tanku. Smo ustavili, ugasnili motor, dotankali in pičili dalje. Mi smo bili sicer brez VHF- ja. Za pot iz Italije pa po mojem brez tega ne gre. Pa GPS, pa veliko rezervne vode za bognedaj kakega sranja. Recimo zaradi motorja kupljenega v Italiji.

Po mojem, pa nočem nikogar omalovaževati ali biti žaljiv, se ne da primerjati Kvarnerja s to potjo. Vmes ne vidiš kopna. Izgine in spredaj in zadaj. Jaz nisem nek pomorec in je bilo zame fascinantno. Nekje daleč na obzorju smo videli tri tovorne ladje. Potem pa se čez čas nekje daleč zasluti Palagruža.
Še manj pa se da primerjati Kvarner z vožnjo iz Italije na Hrvaško.

Jaz ne bi izzival.

Mirno morje,
Piko

p.s. Kapitan pa je šel leto kasneje z gumonom, mnogo večjim in boljšim na Malto in nazaj. Je preživel.
kotulc
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a kotulc » Ne Okt 02, 2016 08:34

Glede na opis si plul s Kostelićem, on se loteva pravih pomorskih avantur, niso pa vsi Kostelići. :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta