Grčija 2020

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

al

Re: Grčija 2020

OdgovorNapisal/-a al » To Avg 25, 2020 11:05

Sej pred leti bi se še ornk pizdil zdej pa samo rečem: leni ste. Nobenemu se nič ne da objavit. Niti teksta, kaj šele fotke (jep, je mal zamudno a kaj čmo). Pa to velja za vse teme, ne samo za Grčijo.
Kaj ti pomaga "potopis": sem na Žirju.
Fino, jaz sem tud bil...
Boljš, da se nič ne napiše (in tako tudi je na žalost).

Ampak letošnja Grčija je za naju mimo...

Kaj je Grčija?
1.) fajn ljudje; nikjer ti ni treba biti "pohlevan Slovenac", da dobiš, kar plačaš
2.) svoboda, ki jo jaz razumem v tem, da ni boj, da obstajajo zastonj ali poceni privezi, da ni "policija" represije; da nič ne razmišljaš (večinoma še o vremenu ne, no vsaj ne vsak dan), da pač greš kadar hočeš in kamor hočeš
3.) lepo morje (sej to je tudi Hrvaška a vsako leto sem bolj razočaran; letos me je razočarala "kalna" voda okoli Murterja... Zdi se mi, da je to dosti posledica tudi preštevilčnih fiš farm na tem koncu).

Lepo se mejte! Ne se dat karantenam in tem neumnostim.
Smo narejeni za morje!

cena priveza (cca 0,5 eur daš še za vodo)
Slika

se vidimo naslednje leto (če pa kdo ne more, ga pa vzamem za en teden; cca 4500 eur :mrgreen: )
Slika
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Avg 25, 2020 12:22

al napisal/-a:Sej pred leti bi se še ornk pizdil zdej pa samo rečem: leni ste. Nobenemu se nič ne da objavit. Niti teksta, kaj šele fotke (jep, je mal zamudno a kaj čmo). Pa to velja za vse teme, ne samo za Grčijo.

Forum se je spremenil odkar sva ga pred leti zapustila Al 8) Tebi se zdi, da na slabše, nekaterim pa, da na bolje. Kakorkoli, takrat najbolj glasni smo pač utihnili, ker so nam očitali, da smo preglasni.
al

OdgovorNapisal/-a al » To Avg 25, 2020 12:27

true
predvsem je premalo aktivnih članov, pa še med tistimi, ki so, večinoma "stari prdci" nekaj objavimo.
ampak, kot vedno rečem: stvar moderiranja in ostalih aktivnosti, povezanih s forumom.

ampak v skladu moje nove mantre, da bom prijazen, ne bom preveč pizdil :D
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Avg 25, 2020 12:28

Morda je pa upad prispevkov tudi posledica tega, da to ni več edini forum s podobno tematiko...

Prispevke s kvalitetno vsebino, katerih edini namen je dati bralcu neko pozitivno izkušnjo pa zelo pogrešam tudi sam.
Xilinx Vivado HLx trainee
al

OdgovorNapisal/-a al » To Avg 25, 2020 13:25

A je še kakšen drug forum?
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Avg 25, 2020 14:28

Ribiški, ampak ta ni zate verjemi :wink:
https://medisken.si
al

OdgovorNapisal/-a al » To Avg 25, 2020 14:28

:mrgreen:
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

OdgovorNapisal/-a Lure » To Avg 25, 2020 16:17

Jadralci tudi kaj objavimo na forumu pojalabanda.com, samo tudi tam so bolj redki, ki kaj prispevajo.
Pa se da slike tam zelo enostavno objavljat, tako da je to bolj slab izgovor. :)
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » To Avg 25, 2020 16:46

Ribiški, ampak ta ni zate verjemi :wink:

Ribiški je pribl. tolk kot ta politični oz. splošni, to da nekatere iz te teme ni primeren se pa zelo strinjam :)
Xilinx Vivado HLx trainee
Uporabniški avatar
J.S.Archer
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a J.S.Archer » Če Avg 27, 2020 00:34

Sej počas bo...
Bo treba, da ta novi, "mladi"-forumaši začnemo gor limat slike pa zgodbe pa se mogoče še drugi opogumijo...

Jst "brojim sitno" , do dopusta še 7 delovnih dni pol pa grem za cel mesec nekam kjer ne bo država označena v rdečo barvo...
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » To Sep 15, 2020 19:10

A je še kdo v Grčiji trenutno, v jonskem? Ker...se obeta repriza Zorbasa izpred dveh let?

Slika
al

OdgovorNapisal/-a al » To Sep 15, 2020 22:44

@odkapitanazena in kapitan sta na zahodu Peloponeza. povsem na poti medicana.

morda se kaj javi...

zgleda, da bo pestro...
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Sr Sep 16, 2020 16:25

al napisal/-a:@odkapitanazena in kapitan sta na zahodu Peloponeza. povsem na poti medicana.

morda se kaj javi...

zgleda, da bo pestro...

Javim, upam, da ne bo tako hudo.
Uporabniški avatar
od kapitana zena
Admiral

OdgovorNapisal/-a od kapitana zena » Sr Sep 16, 2020 17:34

Danes zjutraj sva se ob nezaslišani uri, ob devetih, še pred kavo odsidrala s katakolonskega sidrišča.

Katakolon je najbol deprimantno mesto, ki sem ga kdajkoli (samo z daljnogledom) videla.

Kapitan pa je včeraj s čolničem odplul do kopnega. Pravi, da je razpadajoča katastrofa. Prav.

Edina sreča, za naju in par mandeljcev, ki so sidrali (4 barke vse skupaj) je, da velikih turistični ladij NI.

Voda je bistra, prev z veseljem sva se parkrat vrgla vanjo.

Ropotala sva 29 milj do Kiparissije, ki je obvezen stop za nabavo olja iz kalamata oliv. Najboljšega.

Verjetno bova tu pričakala tudi Cassildo.

S sosedi smo že modrovali, da bo treba z boka potegniti sidro, da nas ne bo treskalo ob pomol.

Edino meteorologi si še niso čisto na jasnem s katerega konca bo v Kiparisii pihalo.

Bom povedala :)
Uporabniški avatar
hrošč
Admiral
Kraj: Ljubljana - Vrsar

OdgovorNapisal/-a hrošč » Sr Sep 16, 2020 19:45

Na katerem delu luke pa nameravata biti, SV valobran verjetno? Bočno torej? Glede na velikost luke (in praznost :lol: ) se zna že znotraj luke narest kar velik val..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti