8. ruta Morjeplovec.net

Dodajte kraje in zanimivosti, ki jih je vredno obiskati. Opišite vaše "rute", sidrišča in restavracije...

Moderatorji: moderator2, Marchi, moderator, kr en

polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Jun 11, 2016 08:01

O se da it Jaz in sin sva šla z GT 435S iz Kopra nimo Pule,Unij,Nerezin,Cresa,Porozine..lepo nazaj do Kopra..Pa z hladilno torbo brez kompresorja..
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Jun 11, 2016 08:32

.

Avantura je sigurno bolj pristna na malem plovilu z velikim srcem kapitana.

Na banjici, tam nekje pol metra nad gladino in nezavedanju nevarnosti je tako luštno, da narediš strašno veliko kompromisov in neizmerno uživaš.
Veliko navtičnih začetkov se je tako zapisalo v spomin in nostalgično se spominjam, spominjamo, da takrat je bilo pa res fino, fanj, luštno, ...
Danes pa, ...... ja se preseravamo kakšen je najboljši toaletni papir za rit brisat in koliko smo plačali za kosilo v eni fancy konobi za "svežo jadransko ribo, škampe, jastoge", ki jih 90% odmrznejo in po veliki verjetnosti kupljena od veletrgovcev.
Će grem 35 let nazaj in pogledam na takratno dogajanje v navtiki, je bilo veliko več zadovoljstva na banjah, ko se je šraufalo čez dan da si imel ves hrbet ožgan. Plulo se je pa brez elektronike, avtopilotov, kart, .... hladilnikov, skretov, tušev....
Še plovčka za količino goriva ni bilo.
Danes se še zmeraj več pluje in uživa z malimi banjami, kot pa "resnimi" jahtami, ker jih je ogromno nepremičnin. Privezane v marinah, priklopljene na elektriko, klima, kaj češ, in so v stvari vikendi na vodi in čakajo lastnike, ki zviška gledajo na nas tamale uživače.

Pobje, dajte si naredit veselje in pojdite na ruto s tistim kar imate za na vodo, pa uživajte!

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Jun 11, 2016 08:42

Da se razumemo... nikoli nisem zviška gledal na lastnike manjših plovil. V resnici jih občudujem, da se z majhnimi plovili odpravijo na daljšo pot. Tudi sam sem bil včasih lastnik še manjše banje od 6 metrov in sem z njo prekrižaril lep del Jadrana 8) . Je pa dejstvo, da je težje it z večjega plovila nazaj na manjše, kot obratno.
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » So Jun 11, 2016 08:45

Pajer, se podpišem pod tvoje.

Prve čolničke sem vedno več šraufal, kot se vozil. Ko je šlo, je bil pa užitek neizmeren.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Jun 11, 2016 08:51

.

Ti Voda, seveda se razumemo in nisem pisal z mislimi nate, bolj nostatalgično.
Dal si iztočnico in sem malo odsanjal v tiste davne dni, ko se je nalovilo rib brez neke "znanstvene" podlage. Ko je bila pašteta, doručak, kak paradajz, star kruh, čisto zadovoljiv zajtrk. Pa ko si z banjico priplul nekam in nisi vedel kje si. Šele na kaki tabli v zalivu si videl do kam si pridrajsal.
Oh .....

Takle mamo!
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » So Jun 11, 2016 08:55

http://www.ycp-klub.si/koka.pdf

Koliko ljudi pa si sedaj privošči 25dnevno jadranje v kosu? :cry:
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Jun 11, 2016 09:03

No, vdite fantje, vsi smo na istem, vsi se čudimo, kako si s takimi in drugačnimi čolni eni upajo sem ter tja in govorimo, da si veliko upajo.Obenem se pa vsi nekam hvalimo, kako in kje vse smo mi pluli, ampak takrat smo bili mladi in naivni, kot so oni sedaj.Ko pa pridejo ta naša sedanja leta(po 50-60 tih) se nam pa miselnost tako spremeni, zato smo škafe podaljšali za nekaj metrov, v katerih se sedaj počutimo bolj varne in gledamo ta mlade(nekoč sebe)kako se vozikajo korajžno po Jadranu gor in dol.Tudi oni pridejo v naša leta,in ta film se vrti z generacije v generacijo.Zato tista ni slaba-bolje biti pijan nego star..... :lol: :lol: Na vodi moraš met vsaj za start eno travarco za podlago, predno jo odrineš :wink:
mašinfirer
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Ne Jun 12, 2016 09:12

...12...
ja travarco pa.... al pa kej druzga....
H2O kdo bo pa nama z adminom zjutri postregu če ti ne greš??? ahhh cajti se spreminjajo, bova šla kar spat....
a neeee, k Texu bova šla....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Jun 12, 2016 09:18

Ne boj se, je že Bladzo napovedal, da vama bo namesto mene vrnil uslugo ob štirih zjutraj :twisted:
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Ne Jun 12, 2016 10:09

H2O napisal/-a:Ne boj se, je že Bladzo napovedal, da vama bo namesto mene vrnil uslugo ob štirih zjutraj :twisted:

A ob 4h mormo pridt k Bladzotu... OK pa takrt... ni panike smo hotl okol 6h sam če je befel ob 4ih pa takrt....
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Ne Jun 12, 2016 10:20

Matejc napisal/-a:A ob 4h mormo pridt k Bladzotu

Ne... Bladzo bo takrat prišel zbudit tebe in tvojo familijo 8)
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Jun 12, 2016 11:53

Ja, pol bo treba pa že ob 10.00 iti spat,ob 4.00 ustajajo kurjači, to sem pa jest :wink:
mašinfirer
matejk1
Poročnik bojne ladje
Kraj: mengeš-krk

potovanje

OdgovorNapisal/-a matejk1 » Ne Jun 12, 2016 11:58

nac napisal/-a:http://www.ycp-klub.si/koka.pdf

Koliko ljudi pa si sedaj privošči 25dnevno jadranje v kosu? :cry:

Krasno jadranje samo 25 dni v teh časih težko,

14 dni mislim da se mi marija prikaže

krasno opisano :o
Ko te zastrupi te ne spusti
mile
Admiral
Kraj: Ljutomer
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mile » Ne Jun 12, 2016 12:28

Matejc napisal/-a:
H2O napisal/-a:Ne boj se, je že Bladzo napovedal, da vama bo namesto mene vrnil uslugo ob štirih zjutraj :twisted:

A ob 4h mormo pridt k Bladzotu... OK pa takrt... ni panike smo hotl okol 6h sam če je befel ob 4ih pa takrt....

Aha, potem pa moram vzeti nekaj za brenkat, da bomo kompletni za podoknice.
mile
muzičar iz Prlekije
ljubitelj dobre kapljice,kulinarike in morja
"boljše litrca v roki kot gajbica na strehi"
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Jun 12, 2016 14:06

Jaz si jih pa privoščim med 24 in 27 dni v kosu :lol: zadnjih 12 let.se da..niso preveč zapravljivi dopusti,so pa krasni,sproščujoči,včasih uživaški,včasih napeti,mal tud z tesnobnimi občutki ko narava pokaže svojo močnejšo plat...Bog jih daj še veliko...mem in vam vsem.
LP Iztok

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov