Petek 22.6.
Z mornarko prideva na Krk v petek okoli 23. ure, napakirava stvari na barko in hitro spat.... No ne takoj, sem šel pogledat zakaj je pri bojanu11 še vse svetlo in zakaj mu Jest asistira... aha dela se plan kako se bo zjutraj montiral tender in kako bomo štartali okoli 10., 11. ure, račun brez krmčmarja....
Sobota 23.6.
Jutranja kavo z Jest-om in mornarkama ter plan da gremo čimprej, kliče Sandi da v Punatu piha »k svina«. OK, odhod prestavljen na okoli 13. uro, Jest gre po kavi po nafto jaz pa z avtom preverit stanje na Dunat. Oho kot v mravljišču... admin, LIPNIK, bošta, janadino, Skipper1, barh, bolid, mledni, Urke85,..... ( vsem ki ste še bili se opravičujem ker sem vas izpustil). Se je že čutila nervoza pred izplutjem.
Vrnem se na barko, nalijem še vodo, kresnem motorje in izplujem. Jest-a ni več na privezu, bojan pravi da pride z očetom in kiti-jem kasneje za nami. Kurs Plavnik.... ne spomnim se kdaj so napravili iz krasnega asfalta tak kolovoz ampak premetalo naju je do Pavnika kar konkretno... Na Plavniku » šušur«, nekaj se dogaja, aja izplutje iz zaliva in gasa naprej proti Balvanidi.... hmmm pa bo tole šlo???
Potem se je začelo, valovi 1 – 1.5m, piha, vodo nese direktno v kokpit, z biminija voda kar lije, z mene tudi, mornarka cvili da je voda mrzla ☺, OK se prebijamo ampak kar je preveč je preveč, kokpit poln vode, UKV crknu, po ekranu od GPSa se voda kar vozi sem in tja... spremeba kurs prvi možni zaliv kjer se bom skril, aha admin ima enak plan, ko se hočemo zvezati vidim da mu je 1. častnika palube že dodobra zdelalo in je ves bled ležal na klopi. Hja je bilo RES kruto, pride še bošta z mornarko in štirinožcem. Od ostale ekipe nikjer nikogar... Čez nekaj časa pride Urke85 in tudi njegova mornarka ni izgledala ravno olimpijsko... no ja vsaka vojna terja žrtve
Okoli 17. ure štart dalje proti Balvanidi, ravno odhajamo ko pritrese mimo rta LIPNIKa, ki se je moral na Krk vrniti zaradi okvare in nas je sedaj lovil. Od Punta Križe dalje se zadeva umiri in malo pred Balvanido prehitimo Jest-a. V Balvanidi pa poplava MORJEPLOVCEV... Ko so barke privezane grem pozdravit naokoli prijatelje in komaj ujamem večerjo, ki je nastala pod spretnimi rokami Jest-a.
Potem pa.... žur do jutranjih ur, najprej na terasi diskoteke Špiritus potem pa še na tersi lepotice, ki so jo imeli frikmusic s prijatelji. Harmonika je sekala pozno v noč, pardon jutro, potem pa smo zaključili žurko v Špiritusu. Saj bi še ostali pa je bilo že tako svetlo in nismo imeli s sabo sončnih očal ☺...
Nedelja, 24.6.
Odvežemo se, itak skupinsko da prepletemo malo verige, jah saj drugače bi bilo pa dolgčas.... kopanje na Orjulah in potem gasa proti Silbi, spotoma še pozdravljam rjuharja misleč da je naš Jest, ampak le-ta je bil že zvezan na Silbi... V oštariji na Silbi popijemo pijačko ali dve in se zabavamo na račun oštirja, ki nam priporoča vse žive specialitete, ki se jih dobi samo v njegovi gostilni ( mene je pred leti nasral in me ne bo nikoli več )... Na popoldansko malico nas dobesedno odvlečejo z nove pridobitve gregorja.n, ampak se nismo dali in smo se potem vrnili nazaj ter mu uspešno napadli hladilnik. Borili smo se skoraj do 19. ure ko smo bili prisiljeni zapustiti bojno polje in se »it zrihtat« za večerjo, ki smo jo imeli dogovorjeno v gostilni na drugi strani otoka.
Pred večerjo nas je CAR pofotkal z jamborja ljubo-ve barke... po večerji se nismo slikali ker je bila že tema.
Večerja je bila kar se mene tiče 5ka...
Po večerji zabava zopet do zgodnjih ur, ki pa smo jo nekateri prespali.... hja ne gre cele noči, staramo se....
Ponedeljek, 25.6.
Zbudim se v megleno jutro, vlaga pa taka da so bile na pomolu luže ( WTF )!!! Po jutranji kavi in debati o vremenu pade odločitev da se ruta skrajša za en dan ter da se Barbat in Vinkov RNZ preskoči.
Nekaj morjeplovcev gre po gorivo na Pag v Novaljo, nekaj nas odide na Rab kjer privoščimo pijačo našim plovilom ter na koncu še sebi. BOŠTA če tole bereš HVALA!!! Po hladnem okrepčilu se nam pridruži še admin in skupaj pičimo v enega od lepih zalivov na Rabu kjer admin »zalaufa« COBBa, janadino nasecka salame, na mizi se pojavi zaseka, skratka zopet piknik!!!
Ker pa je vsake lepe stvari enkrat konec, se po kopanju poslovimo in »pičimo« proti »domu«, Krku, kjer me je čakalo temeljito pranje barke, ki je prvi dan rute nalovila obilo soli, pospravljanje in 4 ure dolga pot proti domu.
Preplul sem 125 NM, poraba je bila malo manjša kot od posadke, hvala vsem za prijetno družbo in takoj po tej ruti komaj čakam naslednje leto in ruto #5....