1.dan
Mitjin vez že sameva, frajar že namaka rit na Unijah
Torej še predno dobro odkrijem barko in naložim vse potrebno, kr en že glisira iz marine proti jugu...
Tudi meni uspe štart okoli 16.50h potegnem mimo vsem znanih čeri proti jugu...
Pot je lepa mirna, malenkost burjice in sam pri sebi si mislim, klinca pa burja čez kvarner, kr en je spet nabasal, zato si odprem pivo a vseeno z 12-13kn hitim naprej...
mimo Rovinja, mimo Crvenih, mimo Brijonov, vse lepo, morje kot avtocesta za Studgart... potem pa kar naenkrat, tista avtocesta postane makadam,morje se prebuja, burja dodaja gas....pogledam k navigatorju... in dobim odgovor, " če so že vsi spizdili čez bomo pa še mi " in ne preostane drugega kot da pospešim na 14kn...
Čas je za telegrafiranje Branetu40, kateri čaka na Unijah in nadzoruje dogajanje... odgovor : prišel je Kr en in pravi,da ac/dc ravno ogreva kitare ... Klinca pa pojdimo... gas naprej, potegnemo mimo rta Kamenjak, morje zmerno, zastave plapolajo,vhf anteni se malenkost nagneta, nobene sile gremo 14kn,kurz 120 proti Unijam in Johny Cash zasvira "25 minutes to go" na jakost 28
Plovba se počasi spreminja napovedani, in sam pri sebi si mislim, " morda pa je imel kr en prav " in rinem naprej...
Morje se začne dvigovati, malo vržem uč na kazalce,navigacijo,okoli po čolnu... hitrost pade na 11-12kn, tender privezan, Johny še vedno igra, tokrat "cocaine blues"...
Navigator prinese hladno pivo in brisačo
Počasi se ogrevam in postajam kot Sebastian Loeb, motam levo motam desno... z pogledom na levo vidim, kadar se "navigatorica" skloni, in že dobim 6 litrov morja z leve v glavo... super...
No ker je vsega enkrat konec, se tudi ac/dc iz severa zmatra, oz se mu že skrijem
Pivo ni več okusno, saj je mešano z soljo...
Čez čas pa GSM in kliče MitjaP " Kaj je Tex, si pri Unijah, te vidimo, iz gostilne... edini norec, še dobro,da se te ne sliši,ker piha v drugo stran..."
No in napovem prihod v Maračol, kjer se potem dobimo... med potjo se še preoblečem, saj sem tak kot bi se kopal... navigator pa poskrbi,da grlo ni suho...
Prihod v Maračol med 21.30 in 22h, spila še vedno Johny Cash, " oh what a dream"
Preplutih je cca 65NM in 5h
po 5h urah smo na boji...in ruta se uradno začne ( prihod "silent motorja" Bimmerja in no.1 z kapitanom Mitjem P in njegovo posadko, na glaž hladnega )
2.dan:
Okoli 12h kot pravi "črnoplovci" se odpravimo z MitjemP proti Balvinadi...
Plovba mirna z malo vetra
Ob prihodu v Balvanido sem že vedel koliko bo ura...
Car-e že usmerja promet, Brane nadzoruje dogajanje, žeja počiva ( kot dan prej v Maračolu
Mitja posidra, Car nas priveže... vse super, le soli je več na barki, kot imamo seboj Tequile....
kasneje se nabere še par žejnih zabave...
Vmes smo skočili na eno dobro ribico pa časico belega, tja kamor nebi smeli
Ampak če ima nekdo tak roštilj, to ne gre...
Kasneje so prispeli še ostali, v zaliv mislim,ne v gostilno
Mislim da Matejc,Lipnik,Kasaudio,in Admin...
In tako naprej, do potujoče veselicez rdečim trupom v ozadju...
Frikmusic je poskrbel za zabavo pozno v noč, in pluli smo od Špiritus diskoteke, pa do Aleninega odrga v živo ! ( pogrešal sem Špelo in Špelco )
Ni kaj, Frik, špricar vrhunski, enako kot harmonika in zabava... ( vsa čast skiperju za potrplenje )
Za ostalo mi je potegnil film, tako da...
preplutih cca 15NM in 1.5ure....
3.dan:
Odhod, ne vem kdaj iz Balvinade proti Iloviku na kopanje...
Marijachi me je vezal na bok in poskrbel za hladno pijačo...hvala,Marijachi se oddolžim v naših koncih, ampak sem moral pobegnit, da sem do teme prišel do Silbe
Vezanje na Silbi, Brane40 je poskrbel za vse... Hvala Brane tudi mi se dobimo v lepi Istri
In ko si rečem, danes bom pa lepo spal,si odpočil in nabral moči, pride pojoči trajekt Alena in se mi naveže na bok ! Ejej kaj naj rečem, super je bilo, spet sem imel mrzu špricer, dobro družbo,pa se muziko celo noč... navigatorca pa sploh ni zapustila pomola do jutra, in smo šli kar direkt dam...
O dogajanju na Silbi ne bom pisal, saj smo bili vsi tam, in je bilo Super !
Preplutih 14NM, 1h plovbe...
4.dan:
Odhod iz Silbe malo pred 6.00h...
Sosedi so se še vedno borili z špricarjem in harmoniko...
Če pa sem koga zbudil,se opravičujem, toda pot je bila dolga in zato štart zgoden..
torej 6.00h odhod iz Silbe po prespanih 2h uricah...
in gas v Lošinj natočit pol tone
Take šajbe kot sem jo imel pa sedaj na Kvarnerju pa še nikoli !
Polno naloženi 12kn kurz 300 proti rtu Kamenjak...
Užival sem v plovbi, do Brijonov potem pa zopet "rodeo" in motanje, krmila,kot na relly dirki, saj je v Istri postregel zahodnik... ( še dobro, tokrat je bil z menoj skiper DaCapo in jaz sem v miru počival in hladil grlo
Prihod v Červar okoli 15h ure po 9h urah plovbe... in vezanje na domači vez... nato pa tuš in spanje do 19h ure...
A,da se ruta ni končala sta poskrbela Bimmer in No.1, ko sta pririnila v Červar, ravno po pranju barke, in sklenili smo zaključiti ruto kot se spodobi...
Torej ob 21h odhod v Santa Marino, na zaključek 4.rute...
Po domače "super smo se ga napokali"
preplutih 90NM in 9h ...
Skupaj : cca.184NM in 16.5h
Pa še ena za Vse morjeplovce, da boste vedeli kam paše zastava
Lp.Tex